Η νέα δημοτική αρχή δρομολογεί την επίλυση του προβλήματος διάβρωσης των ακτών της Ρόδου

Η νέα δημοτική αρχή δρομολογεί την επίλυση  του προβλήματος διάβρωσης των ακτών της Ρόδου

Η νέα δημοτική αρχή δρομολογεί την επίλυση του προβλήματος διάβρωσης των ακτών της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1310 ΦΟΡΕΣ

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής που πραγματοποιήθηκε με θέμα: «Διάβρωση ακτών – Μέθοδοι αντιμετώπισης – Θεσμικό πλαίσιο», συμμετείχε ο ειδικός συνεργάτης δημάρχου Μανώλης Σαββής, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Ρόδου και πρόεδρο της ΠΕΔ Αλέξανδρο Κολιάδη.

Η επιτροπή συνεδρίασε υπό την προεδρεία του βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνου Κόνσολα που είχε και την πρωτοβουλία ενώ παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν η κα. Αθηνά – Μαρία Κόλλια, Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο κ. Κώστας Συνολάκης, Ακαδημαϊκός Καθηγητής Ακτομηχανικής, ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ο κ. Ταξιάρχης Βέρρος, Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου και Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, ο κ. Γεώργιος Στασινόπουλος, Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων και Δήμαρχος Ζακύνθου, ο κ. Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), ο κ. Αντώνιος Μαγουλάς, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), ο κ. Βασίλειος Καψιμάλης, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ, ο κ. Θεοφάνης Καραμπάς, Καθηγητής Παράκτιας Μηχανικής και Τεχνικών Προστασίας Ακτών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Θωμάς Χασιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο κ. Ορέστης Μεσοχωρίτης, Μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, Πολιτικός Μηχανικός, Ακτομηχανικός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μάρτιο του 2019 υπεγράφη σύμβαση ένταξης πιλοτικής δράσης με τίτλο «Διαχείριση Παράκτιου Κινδύνου και Καταστροφών στη βορειοδυτική Ρόδο» προϋπολογισμού 284.000 ευρώ με συγχρηματοδότηση από το LIFE- IP –Πράσινο Ταμείο και το δήμο Ρόδου με βασικό στόχο την ολοκλήρωση μελετών για τον τρόπο παρέμβασης στις βορειοδυτικές ακτές.

Δυστυχώς η σύμβαση μέχρι σήμερα δεν έφτασε στο στάδιο της υλοποίησης.

Η νέα δημοτική αρχή με την ανάληψη των καθηκόντων της αντιλαμβανόμενη το μέγεθος του προβλήματος και την αναγκαιότητα εκτέλεσης έργων και μάλιστα άμεσα, εντός των ημερών θα προχωρήσει τη διαδικασία για την ανάθεση των μελετών με διαγωνιστικές διαδικασίες ώστε να προκύψουν σύντομα και οι οριστικές μελέτες των προβλεπόμενων έργων με την παράλληλη αναζήτηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που όπως υπογραμμίστηκε και στην επιτροπή ,πρέπει να είναι άμεσης προτεραιότητας.

Στην επιτροπή περιφερειών ο κ. Σαββής τόνισε ότι η δημοτική αρχή Ρόδου αναζητά τη γρήγορη και αξιόπιστη επιστημονικά έγκριση μελετών για να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος και φυσικά την άμεση προτεραιοποίηση από την κυβέρνηση της διοχέτευσης πόρων για εκτέλεση έργων, θέση που επικροτήθηκε και από τους επιστημονικούς φορείς και από την πολιτική ηγεσία.

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Σε πρόσληψη νοσηλευτή/-τριας θα προχωρήσει το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη

Εξοπλισμός για το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων

Ημερίδα για την πολιτική άμυνα από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Νικητής από την εντατική μονάδα του Νοσοκομείου της Ρόδου βγήκε μετά από 70 μέρες 42χρονος συμπολίτης μας

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η τελική πρόταση του σχεδίου νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Διευκρινήσεις από την ΕΞΡ για τη μεταφορά της διαμονής των Τούρκων επισκεπτών λόγω προβλημάτων στη διαδικασία έκδοσης βίζας

Συμφωνεί με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών ασφαλείας στο λιμένα Κω η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου

Ο Παναγιώτης Εγγλέζος αναδείχθηκε πρόεδρος ξανά στην Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου