ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Η πλειοψηφία του Δήμου διεμαρτυρήθη δια την περιφρόνησιν έναντί της

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν, 1964: Η πλειοψηφία του Δήμου διεμαρτυρήθη δια την περιφρόνησιν έναντί της

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Η πλειοψηφία του Δήμου διεμαρτυρήθη δια την περιφρόνησιν έναντί της

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 121 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Παρασκευή 19 Ιουνίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3960

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΕΜΑΡΤΥΡΗΘΗ ΔΙΑ
ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΙΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ
Το Δημοτικόν Συμβούλιον Ρόδου απεφάσισεν ίοως διαμαρτυρηθή αρμοδίως διά την επιβολήν ποινής αργίας εις τον Δήμαρχον Ρόδου κ. Πετρίδην. Επίσης απεφάσισε - κατά την χθεσινήν του συνεδρίασιν - την διατύπωσιν διαμαρτυρίας διά την περιφρόνησιν που επέδειξαν οι κυβερνητικοί έναντι της πλειοψηφίας, διορίσαντες Δήμαρχον εκ μειοψηφίας.
Εξ άλλου το Δημοτικόν Συμβούλιον κατόπιν εξηγήσεων που παρέσχεν ο νέος Δήμαρχος κ. Χιωτάκης, απεφάσισε την αναβολήν της λήψεως αποφάσεων επί διαφόρων θεμάτων μέχρι της διενεργείας των εκλογών δεδομένου ότι τα συζητηθέντα έργα είναι ενδεχόμενον να θεωρηθούν ως προπαγανδιστικού χαρακτήρος.

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΙΣ ΔΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ
Εις σύσκεψιν πραγματοποιηθείσαν χθες την 8ην μ.μ. εις το Δημαρχείον παρουσία αρμοδίων προϊσταμένων και παραγόντων του Τουρισμού, εξητάσθησαν θέματα περαιτέρω αυξήσεως των προσόντων της Ρόδου.
Μεταξύ άλλων ετονίσθη η ανάγκη της μειώσεως των τιμών, της καθαριότητος και της εξαφανίσεως των θορύβων. Κατά την σύσκεψιν ανεκοινώθη ότι ο Υπουργός κ. Τούμπας έδωσεν εντολήν να απαγορευθή η κυκλοφορία των μοτοσακό. Επίσης επροτάθησαν η διάνοιξις οδού από Φανερωμένης προς Ντομινό, η καταπολέμησις της τάσεως ωρισμένων επικεφαλής γκρουπ προς χρηματισμόν, η κατάργησις των «προμηθειών» κλπ.


Τέλος ο κ. Σ. Βρούχος ανήγγειλεν ότι οι ξενοδόχοι διαθέτουν 250.000 δραχμάς διά την εκτύπωσιν διαφημιστικού υλικού της Ρόδου, προς προώθησιν εις το εξωτερικόν, εζήτησεν δέ όπως συμβάλη και ο Δήμος.
Οριστικά πορίσματα δεν εξήχθησαν, κατά πάσαν πιθανότητα δέ θα συγκροτηθή και νέα σύσκεψις.
Εις την σύσκεψιν παρέστησαν εκτός του κ. Χιωτάκη, ο κ. Δρακίδης του ΕΟΤ, ο διοικών της Τουριστ. Αστυνομίας κ. Νούσας, οι κ.κ. Δ. Τσουβαλάς, Σ. Βρούχος, Ν. Σουλούνιας, Αυγουστάκης, Βακόνδιος Αναστασιάδης, Γ. Καραγιάννης, Κ. Σολούνιας, Λ. Φραράκης, Μανωλόπουλος, Λάμπρου, Χατζηιωάννου, Μάσχας, Καστρουνής, Λουΐζος, Καλαβρός, Κωσταρίδης, Χάσκας, κ.ά.

Ειδικαί σφραγίδες δι’ αμνούς εσωτερικού και εξωτερικού
Δι’ αποφάσεως του υπουργείου Εμπορίου, τα κρέατα των αμνοεριφίων γάλακτος προελεύσεως εξωτερικού θα σφραγίζωνται διά σφραγίδος με μελάνι χρώματος πρασίνου ανοικτού.


Η σφράγισις θα ενεργήται μερίμνη των αστυνομικών αρχών και υπό την επίβλεψιν κτηνιάτρου.
Το μέτρον ελήφθη διά να γίνη ευχερεστέρα η διάκρισις μεταξύ των κρεάτων εσωτερικού και εξωτερικού από το καταναλωτικόν κοινόν και των αρμοδίων αγορανομικών οργάνων, δεδομένου ότι αι τιμαί των αμνών εξωτερικού είναι κατώτεραι των τιμών των εγχωρίων αμνοεριφίων.

ΑΝΕΒΛΗΘΗ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛ.Ν. ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Ανεβλήθη και πάλιν, ο διαγωνισμός διά το Εργοστάσιον Γάλατος Ρόδου, ο οποίος είχε προκηρυχθή εν σχέσει προς την προμήθειαν μηχανολογικού εξοπλισμού του παστεριωτηρίου.
Ο εν λόγω διαγωνισμός επρόκειτο να διεξαχθή την 30ην τρέχοντος, αλλά τελικώς ανεβλήθη διά την 15ην Ιουλίου.
Ως γνωστόν από της αναλήψεως της εξουσίας υπό της παρούσης Κυβερνήσεως δεν προωθείται το έργον του Εργοστασίου Γάλακτος και ουδεμία εξήγησις παρεσχέθη από επισήμου πλευράς.

ΣΗΜΕΡΟΝ ΑΝΑΧΩΡΕΙ
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ κ. ΙΩΑΝΝΟΥ
ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΠΕΜΨΟΥΝ ΑΡΧΑΙ ΚΑΙ ΛΑΟΣ
Την μεσημβρίαν σήμερον αναχωρεί εκ Ρόδου διά την νέαν του θέσιν ο τέως Νομάρχης Δωδεκανήσου και νυν Νομάρχης Κορινθίας κ. Ανδρεάς Ιωάννου.
Ο κ. Ιωάννου αναχωρεί διά του ατμοπλοίου της γραμμής, θα τον προπέμψουν δέ ο Νομάρχης κ. Παπακώστας και εκπρόσωποι των αρχών, των οργανώσεων και του λαού.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Από της Πέμπτης αρχίζει η γραμμή Ρόδου Τελ-Αβίβ

Φλας στο παρελθόν, 1964: Διακρίσεις Ροδίου, δύο βραβεία εκέρδισεν ο κ. Κ. Φίνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά

Φλας στο παρελθόν, 1964: Η χθεσινή συγκέντρωσις εις το Πίνδος - Πετρίδης: Είμαι ένα οκταπόδι και θα συντρίψω τον αστακό!

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις τα εγκαίνια του εκλογ. κέντρου ο κ. Πετρίδης μεθαύριον θα εκφωνήση λόγον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι βιβλιοπώλαι της Ρόδου φοβούνται αφανισμόν - Δεν θα πωλούν σχολικά βιβλία;

Φλας στο παρελθόν, 1964: Ρόδιοι ηγόρασαν δεξαμενόπλοιον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Έφθασε χθες η Αλίκη στη Ρόδο διά την νέαν ταινίαν