Β. Καλοπήτας: «Προχωράμε σε 10 νέους χώρους στάθμευσης περιμετρικά του κέντρου»

Β. Καλοπήτας: «Προχωράμε σε 10 νέους χώρους στάθμευσης περιμετρικά του κέντρου»

Β. Καλοπήτας: «Προχωράμε σε 10 νέους χώρους στάθμευσης περιμετρικά του κέντρου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2160 ΦΟΡΕΣ

Για τη σειρά θεμάτων και τις προτεραιότητες που δίνονται από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Κολοσσός 2047» του δήμου Ρόδου, μίλησε στον Real Voice 99.5 ο πρόεδρός του, Βάιος Καλοπήτας, στην εκπομπή Πρωινό Εξπρές και τη Ρένα Παυλάκη.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι τα 1.200 ακίνητα του δήμου Ρόδου, τα οποία πρέπει να περάσουν από τεχνικό και νομικό έλεγχο, έτσι ώστε να μπορεί να τα αξιοποιήσει η δημοτική αρχή», δήλωσε ο κ. Καλοπήτας. «Δεν μιλάμε προφανώς για real estate, αλλά ότι πρέπει να περάσουν τις αναγκαίες διαδικασίες, έτσι ώστε είτε να τα φτιάξουμε αυτά τα ακίνητα, είτε να τα ενοικιάσουμε, είπε να βρούμε τρόπο για να αξιοποιηθούν», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «μετά αυτά τα 1.200 ακίνητα θα περάσουν σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα της ακίνητης περιουσίας όπου όλα θα είναι συνδεμένα με τους υπόλοιπους χάρτες και θα μπορούν να είναι άμεσα αξιοποιήσιμα, ώστε να φύγουμε από μία γραφειοκρατική διαδικασία».

«Αν χρειαστεί να φτιάξουμε κάποια στιγμή ένα νέο γήπεδο, θα πρέπει όλες οι μερίδες να είναι τακτοποιημένες, να υπάρχουν πιστοποιητικά ιδιοκτησίας, πρέπει να υπάρχει ένας φάκελος και αυτός να προχωρήσει στη διεύθυνση προγραμματισμού, όπου θα μπορεί να ζητηθούν προγράμματα παραδείγματος χάρη για αθλητικές εγκαταστάσεις», όπως εξήγησε.

«Υπάρχουν ακίνητα, στα οποία να γίνει συμφωνία με την εκκλησία υπέρ της παραχώρησης, υπάρχουν ακίνητα τα οποία εκκρεμούν πράξεις, άρα αυτές οι πράξεις πρέπει να ολοκληρωθούν κ.λπ. Εμείς λοιπόν γι’ αυτό το γεγονός και γι’ αυτή την πράξη την οποία κάνουμε και φιλοδοξούμε να πετύχουμε να τακτοποιήσουμε αυτά τα ακίνητα, κάνουμε ενημέρωση στις Τοπικές Κοινότητες και στους φορείς, ώστε να ξέρουν η κάθε περιοχή τι ακίνητα έχει για να επικεντρωθεί σε αυτά», είπε επιπροσθέτως.

«Ο Αναπτυξιακός, εκτός από αυτό, ασχολείται και με μία άλλη σειρά θεμάτων. Έτσι, η τεχνική βοήθεια στον πρωτογενή τομέα για τα ζώα συντροφιάς που παρέχει κτηνίατρο, υπάλληλο διοικητικό και τροφές, ασχολείται με το πρόγραμμα “Στέγαση και Εργασία”, όπου έχει δώσει σε 20 νοικοκυριά στέγαση και επανένταξη ουσιαστικά των αδύναμων συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν είχαν στέγαση και στο Πρόγραμμα ουσιαστικά υπάρχει ατομική συμβουλευτική, κοινωνική λειτουργός, προσπαθεί να επανεντάξει τους συμπολίτες μας και φιλοδοξεί μέσα σε 2 χρόνια, αφού βρουν δουλειά, να καλύπτει το 70% για 12 μήνες με επιδότηση του ενοικίου.

Μιλάμε για 20 σπίτια περίπου που υπάρχουν στον Αρχάγγελο, στην Κρεμαστή, στο Παραδείσι και στη Ρόδο και βέβαια υπάρχει και το θέμα με την πυρασφάλεια των παιδικών σταθμών, για πράξεις που έχει ολοκληρώσει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός, όπου πήραμε το προσωπικό από την ακίνητη περιουσία, που έχουμε μηχανικούς και δικηγόρους και βοήθησαν στην τακτοποίηση για το θέμα».

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Καλοπήτας ανέφερε, ότι κάποιοι παιδικοί σταθμοί διέθεταν και άλλοι δεν διέθεταν πιστοποιητικά πυρασφάλειας. Το σημαντικό είναι ότι έπρεπε να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία κι εμείς με την τεχνογνωσία που έχουμε αυτή τη στιγμή ολοκληρώσαμε τη διαδικασία.

Αναφερόμενος στο κυκλοφοριακό πρόβλημα και την έλλειψη θέσεων πάρκινγκ, ο κ. Καλοπήτας σημείωσε ότι το κέντρο της πόλεως Ρόδου έχει μόλις 2.200 θέσεις στάθμευσης, ενώ την ίδια στιγμή τα ενοικιαζόμενα Ι.Χ. στο νησί είναι 45.000!
«Πάμε να υλοποιήσουμε πράγματα, τα οποία με παρεμβάσεις οικονομικές να μπορέσουμε να δώσουμε κυκλοφοριακές “ανάσες”.

Έχουμε προχωρήσει μία πρόταση, που περιλαμβάνει πάνω από 10 χώρους στάθμευσης περιμετρικά του κέντρου της πόλης κάτι που θα δώσει κυκλοφοριακές “ανάσες”, αφού θα δημιουργηθούν πάνω από 2.000 θέσεις στάθμευσης.

Η Λαϊκή κάθε Σάββατο στον Άγιο Δημήτριο έχει θέματα στάθμευσης. Έχουμε βρει ένα χώρο πολύ κοντά, ο οποίος είναι δημοτικός και αυτόν τον χώρο θα τον καθαρίσουμε και θα τον ασφαλτοστρώσουμε, έτσι ώστε να χωρέσουν γύρω στα 130 αμάξια.

Επίσης, το κέντρο θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο με τη λειτουργία του ΙΚΑ στη θέση που ήταν πριν και ανακατασκευάζεται. Εκεί θα έχουμε ένα τεράστιο κυκλοφοριακό θέμα, το οποίο θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την πόλη.
Εμείς σχεδιάζουμε, διότι έχουμε βρει ακίνητα σε κοντινό σημείο, να κάνουμε το ίδιο ακριβώς για να μπορέσουμε να κατευθύνουμε τα οχήματα εκεί», επισήμανε ο κ. Καλοπήτας.

Πηγή:realvoice995.gr

Διαβάστε ακόμη

«Κλείνει το σχολείο»: Κυκλοφορία νέου σινγκλ

Συμβαίνει τώρα - Ρόδος: Εντοπίστηκε οβίδα στην παραλία της Ιαλυσού

Γιώργος Νικητιάδης: «Το λάθος της σοσιαλδημοκρατίας είναι ότι έβαλε πολύ νερό στο κρασί της»

Οι μαθητές του 4ου ΓΕ.Λ. διέπρεψαν και φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Πρόσληψη νοσηλεύτριας στη Χάλκη

Γιώργος Νικητιάδης : «Γιατί άργησε η Κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει την απάντηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάινερ;»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είναι χειροπιαστές οι ενέργειες της κυβέρνησης με στόχο να συγκλίνουν τα νησιά μας προς την αειφορία»

Πρωτόγνωρη η κατάσταση με τη φωτιά αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων Κω