Βρέθηκε λύση για τις εργασίες στο συγκρότημα της Νέας Αγοράς

Βρέθηκε λύση για τις εργασίες στο συγκρότημα της Νέας Αγοράς

Βρέθηκε λύση για τις εργασίες στο συγκρότημα της Νέας Αγοράς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1716 ΦΟΡΕΣ

Η χρυσή τομή για την έναρξη των εργασιών στο συγκρότημα της Νέας Αγοράς εν μέσω σεζόν και ενώ πενήντα δύο καταστήματα βρίσκονται σε λειτουργία, βρέθηκε και οι καταστηματάρχες εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη «στροφή 180 μοιρών» που έγινε από τη δημοτική αρχή, όπως δήλωσε ο πρόεδρός τους κ. Παναγιώτης Κατσιδώνης.

Με αφορμή, λοιπόν, την έναρξη της εργολαβίας, ο κ. Κατσιδώνης ερωτήθηκε σχετικά και αρχικά είπε, ότι υπήρξαν διαδοχικές συνεδριάσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα και προχθές ήταν η πρώτη ημέρα που ξεκίνησαν τα έργα ενώ είναι σε εξέλιξη η εγκατάσταση του εργολάβου. Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του χθες, ανέφερε:

«Η συνεργασία (με τον εργολάβο) είναι πάρα πάρα πολύ καλή μαζί του. Καταλαβαίνουμε ότι θα ενοχλήσουμε, ειδικά το πρώτο χρονικό διάστημα, όπως και θα ενοχληθούμε, αλλά έχουμε υποσχεθεί, έχουμε δημευτεί, ότι θα κρατήσουμε τη στήριξη και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να γίνει (το έργο) και το συντομότερο και με τον καλύτερο τρόπο και με τις καλύτερες συνθήκες, και για τους επισκέπτες όσο και για τον εργολάβο».

Ήδη, από προχθές, σε κάποια σημεία που υπήρχαν κάποια προβλήματα, προσπάθησαν να τα λύσουν, να βοηθήσουν και πιστεύουν ότι κατάφεραν αρκετά και, μάλιστα, έχουν δεσμευτεί στο μέλλον να στηρίξουν ο ένας τον άλλο.

Όσον αφορά στις εργασίες, σύμφωνα με τον κ. Κατσιδώνη, υπήρξε μία μικροαλλαγή. Όπως είχαν συμφωνήσει, ξεκίνησαν οι εργασίες στον πρώτο όροφο-βέβαια χθες ήταν η δεύτερη ημέρα των εργασιών, όπου ουσιαστικά είναι η εγκατάσταση του εργοταξίου, η οποία γίνεται στο ισόγειο, σε ένα κομμάτι του κοινόχρηστου χώρου που δεν χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις. Επομένως, έχουν αφήσει εκείνη τη γωνία για δική τους χρήση.

Παρ’ όλα αυτά, κάνοντας μία βόλτα περιμετρικά του Μνημείου, διαπίστωσαν, ότι έπρεπε να κλείσουν και κάποια άλλα σημεία στα οποία αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούν επιχειρήσεις. Τα έκλεισαν λοιπόν και συμφώνησαν με τον εργολάβο να προχωρήσουν στην αποκατάσταση και εκείνου του κομματιού. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι, ταυτόχρονα, θα γίνεται ένα κομμάτι στο ισόγειο, που δεν χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή από καταστήματα και ένα κομμάτι στον πρώτο όροφο, όπου τα γραφεία έχουν ήδη αδειάσει και με εντολή του Τμήματος Ακίνητης Περιουσίας του δήμου έχουν μεταφερθεί σε άλλα σημεία ή έχουν εκκενωθεί προσωρινά, για να μπορέσει να γίνει η αποκατάσταση.

Όσον αφορά στο κομμάτι με τα γραφεία που έχει ξεκινήσει, είναι εκείνο προς την Τράπεζα της Ελλάδος. Όπως εξήγησε ο κ. Κατσιδώνης, ο πρώτος όροφος είναι το πρώτο σημείο προσέγγισης των εργολάβων, το σημείο που έχει στηθεί το εργοτάξιο είναι μπαίνοντας από τα δύο περίπτερα δεξιά στη γωνία και απέναντι από τα δύο περίπτερα, αυτό που είχαν γίνει κάποια έργα, μεταξύ σταθμού «ΡΟΔΑ» και ΚΤΕΛ ενώ ακριβώς στο εσωτερικό αυτής της πτέρυγας είναι το κομμάτι που ξεκινάει τώρα στο ισόγειο και θα είναι τα πρώτα καταστήματα που θα φτιαχτούν με τις προδιαγραφές της μελέτης.

Ο κ. Παναγιώτης Κατσιδώνης
Ο κ. Παναγιώτης Κατσιδώνης

Σχετικά με κάποια παράπονα που είχαν διατυπώσει, είπε χαρακτηριστικά: «Έχουν αλλάξει πάρα πολλά, μπορώ να σας πω 180 μοίρες στροφή». Όπως έκανε γνωστό ο κ. Κατσιδώνης, κλήθηκαν από τον δήμαρχο (Αλέξανδρο Κολιάδη) και έγιναν κάποιες συναντήσεις, με αποκορύφωμα την τελευταία, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι όλων των φορέων που έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση του Μνημείου: δηλαδή των καταστηματαρχών αλλά και από την πλευρά του εργολάβου, της διοίκησης, του εργοδηγού, των μηχανικών, της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων που εκπόνησε τη μελέτη, μηχανολόγοι, τοπογράφοι, μηχανικοί του δήμου, αρχιτέκτονες κ.λπ.

Οπότε, όπως είπε ο κ. Κατσιδώνης, σε μία συνάντηση, παρουσία του δημάρχου και του αντιδημάρχου, με τη συμμετοχή άνω των είκοσι ατόμων, η οποία διήρκεσε τέσσερις-πέντε ώρες, κατάφεραν να λύσουν όλα τα προβλήματα, να βρεθεί η χρυσή τομή και να δουν πώς μπορούν ταυτόχρονα να λειτουργούν οι επιχειρήσεις το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της σεζόν, και ο εργολάβος να ανεβαίνει στον πρώτο όροφο και τον χειμώνα να κατεβαίνει στο ισόγειο να κάνει τις βαριές εργασίες.

«Είμαστε άνθρωποι που θέλουμε να φτιαχτεί (η Νέα Αγορά). Το έχουμε αποδείξει», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος και έκανε, επίσης, γνωστό ότι, ακόμη και προχθές, συμφώνησαν με τον εργολάβο ένα κομμάτι του ισογείου που είναι δίπλα σε καταστήματα που λειτουργούν, παρ’ όλα αυτά να κλειστεί εκείνη η ζώνη, προκειμένου να κερδίσουμε χρόνο. Με αυτή την πρακτική, πιστεύουν ότι θα κερδίσουν ενάμιση μήνα τουλάχιστον, από τις βαριές εργασίες που θα γίνουν, όταν εκτελούνται ταυτόχρονα και στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο.

«Οπότε, όταν είναι κάτι για καλό όλων, σε κάποια πράγματα ξέρουμε ότι θα ταλαιπωρηθούμε, όπως ξέρουμε ότι και ταλαιπωρούμε τον εργολάβο. Το έχω ξαναπεί να δουλεύει ένας εργολάβος σε ένα εργοτάξιο και να έχει και εν λειτουργία 53 επιχειρήσεις είναι και γι’ αυτόν πάρα πολύ δύσκολα. Όπως είναι πάρα πολύ δύσκολα και για κάποιον επισκέπτη να κάθεται κοντά σε θόρυβο, σε σκόνη, σε κομπρεσέρ. Παρ’ όλα αυτά, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, συνεχίζουμε όπως συμφωνήσαμε», κατέληξε.

Η κίνηση
Ικανοποιημένος εμφανίστηκε, τέλος όσον αφορά και στην κίνηση στα καταστήματά τους αυτή την περίοδο. Είπε ερωτηθείς σχετικά: «Είμαστε στο peak της σεζόν, η κίνηση είναι αρκετά καλή, ομολογουμένως, ο κόσμος είναι πάρα πολύ στο κέντρο. Υπάρχει θέμα με την αγοραστική του δύναμη, υπάρχει θέμα με το μπάτζετ τού κάθε επισκέπτη. Όμως, σε τέτοια ποσότητα, θεωρώ και σε τέτοια μάζα, ακόμα και το λίγο αυτό της αγοραστικής δύναμης του καθενός, όταν είναι τόσα πολλά άτομα, θεωρώ ότι η κίνηση για όλους τους καταστηματάρχες είναι ικανοποιητική».

Διαβάστε ακόμη

Εξαπόλυση αρπακτικών εντόμων για την καταπολέμηση της βαμβακάδας του ιβίσκου

Προσφορά της σχολής χορού «Art of dance» στη Δομή Συσσιτίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου

Μεγαλύτερα υδροφόρα πλοία ζητά από τον πρωθυπουργό, ο δήμαρχος Σύμης

Με τον υφυπουργό Αγρ. Ανάπτυξης συναντήθηκε ο Φ. Ζαννετίδης

Στην Έκθεση Κρεμαστής θα συμμετάσχει η περιφέρεια

ΕΥΘΥΤΑ: Άλυτος γρίφος το κυκλοφοριακό στην πόλη

Απατεώνες άδειασαν δύο λογαριασμούς συμπολίτισσάς μας παριστάνοντας τους λογιστές

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τα οικονομικά του δήμου Ρόδου