Το Οινόραμα του Ζαππείου
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 606 ΦΟΡΕΣ
Η έκθεση που οργανώνεται από το 1994, προσέλκυσε πλήθος ανθρώπων, νέων στην πλειοψηφία τους, που αγαπούν το κρασί και ξέρουν να το εκτιμούν υπεύθυνα, με μέτρο και σεβασμό. Στόχος, ήταν να φέρει τους καταναλωτές κοντά στο επώνυμο, εμφιαλωμένο κρασί υψηλής ποιότητας, σε αντιδιαστολή με το ανώνυμο χύμα.
Πάνω από 120 Οινοπαραγωγοί απ’ όλη την Ελλάδα βρέθηκαν εκεί αυτοπροσώπως για να γνωριστούν με τους καταναλωτές και για να τους παρουσιάσουν τα κρασιά τους. Θετικό ήταν για τους περισσότερους απ’ αυτούς το κόστος εισόδου των 12 ευρώ, αφού όπως είπαν προσέλκυσε όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για το ελληνικό κρασί και επισκέπτονται μια τέτοια έκθεση για να δοκιμάσουν και όχι… να ‘’πιούν’’, συμβάλλοντας έτσι και στον περιορισμό του συνωστισμού που παρατηρήθηκε άλλες χρονιές μπροστά στα τραπέζια των παραγωγών (σταντς).
![](http://www.rodiaki.gr/medias/c27dc0fbc0995850367b19f91039f7e1.jpg)
Σε ό,τι αφορά στις ερυθρές ποικιλίες και ιδιαίτερα το Ξινόμαυρο, η σοδειά 2014 είναι μία χρονιά πρόληψης αλλά και πρόκλησης που συνδυάζεται με σκληρή δουλειά, η οποία πρέπει να συνεχισθεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και λεπτομέρεια και μέσα στο οινοποιείο, μιας και πρέπει να διατηρήσουμε αλλά και να εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο βαθμό τα πλεονεκτήματα που μας προσέφερε με την «δροσιά» της».
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στα κρητικά οινοποιεία τα οποία κατέλαβαν μια ολόκληρη αίθουσα στον χώρο του Ζαππείου κάτω απ’ την ομπρέλα του Wines of Crete με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Είναι η πρώτη φορά που τέτοιος αριθμός Οινοποιείων από το νησί παρευρίσκεται ταυτόχρονα σε τόσο μεγάλη αίθουσα της Αθήνας, αποδεικνύοντας την ποιοτική αναβάθμιση του κρητικού αμπελώνα αλλά κυρίως, την έντονη προσπάθεια που γίνεται εκεί σε προβολή και προώθηση.
![](http://www.rodiaki.gr/medias/053df04ea34b5366e8531362b8bbdee0.jpg)
Με την ελπίδα η Ρόδος, όπως και άλλες μεγάλες πόλεις της επαρχίας, να αποτελέσει μέρος αυτής της εξέλιξης, εύχομαι καλή επιτυχία στις δύο οινικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο νησί εντός Μαρτίου (Διαδρομές Οίνων Ποτών και Γαστρονομίας 12/3, και 2ήμερο Γευσιγνωσίας στην κάβα Vintage 20/3-21/3).
Γράφει ο Αλέξανδρος Πασσάλης
Πηγή: rodosfoodnews.gr