Δημόσια και Πολιτιστική Διπλωματία σε περιόδους κρίσεως

Δημόσια και Πολιτιστική Διπλωματία σε περιόδους κρίσεως

Δημόσια και Πολιτιστική Διπλωματία σε περιόδους κρίσεως

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 196 ΦΟΡΕΣ

2η Διεθνής Πολιτιστική Ακαδημία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, στη Ρόδο, από τις 22 ως τις 26 Οκτωβρίου

Πόλεμος, πραξικοπήματα, βομβιστικές επιθέσεις, τρομοκρατία, κίνδυνος, απειλή, μετανάστευση. Συγκρούσεις πολιτικές και κοινωνικές, αναταραχές και κρίσεις που διαχέονται παντού, στη Μέση Ανατολή, στη Νοτιοανατολική Λεκάνη της Μεσογείου, στη Βόρειο Αφρική, αλλά και την Ευρώπη.

Η ρευστή γεωπολιτική πραγματικότητα της εποχής μας και οι τρόποι διαχείρισής της θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν 2η Διεθνή Πολιτιστική Ακαδημία που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) στη Ρόδο, από σήμερα με θέμα: «Δημόσια και Πολιτιστική Διπλωματία σε περιόδους κρίσεως».

Περισσότεροι από 30 νέοι διπλωμάτες και νέοι ερευνητές, πολιτιστικοί διαχειριστές αλλά και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας από την Ελλάδα, την Νότιο Αφρική, την Ταϋλάνδη, την Πορτογαλία, την Αυστραλία, το Κουβέιτ, την Ιορδανία, την Κύπρο, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Αίγυπτο, την Τουρκία, την Ολλανδία, την Παλαιστίνη, την Ουγγαρία, τη Γερμανία κ.α. θα προσεγγίσουν το φαινόμενο της κρίσης μέσα από την πολιτιστική διπλωματία με εισηγήσεις, ανοιχτές συζητήσεις αλλά και εργαστήρια.

Εκτός από τις εισηγήσεις των καθηγητών και εμπειρογνωμόνων, οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν επιτυχημένες πολιτικές και πρακτικές πολιτισμού των κρατών τους, το πώς δηλαδή αντιλαμβάνονται την έννοια του πολιτισμού και της πολιτιστικής διπλωματίας, τις δράσεις και προεκτάσεις, ενώ παράλληλα οι ερευνητές θα αναδείξουν τη διασύνδεση και την αλληλεξάρτηση του πολιτισμού ως πολιτιστικής κληρονομιάς, εκπαίδευσης, συλλογικής μνήμης, μουσικής και κινηματογράφου με τις προκλήσεις και τις προοπτικές της παγκοσμιοποιημένης εποχής.

Οι συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και τα εργαστήρια θα εστιάσουν στις δημιουργικές βιομηχανίες και στις νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα του πολιτισμού αλλά και στον ρόλο και στη σημασία του διαθρησκευτικού και διαπολιτισμικού διαλόγου για την υπόθεση της ειρήνης.

Η 1η Διεθνής Πολιτιστική Ακαδημία διεξήχθη για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Ολυμπία. Διοργανώνεται από το ΕΙΠ σε συνεργασία, εφέτος, με τον Δήμο Ρόδου, το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και το Κέντρο Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία του Παντείου Πανεπιστημίου, με την υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης Μεσογειακής - Μεσανατολικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Γραφείου Προώθησης της Υποψηφιότητας της Ρόδου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Διαβάστε ακόμη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου

Το 1ο Φεστιβάλ Τακακιού 14 Ιουλίου στην Παστίδα

Εκδήλωση για το εταιρικό δίκαιο στις επιχειρήσεις τουρισμού

Ροδίτισσα αγιογράφος θα συμμετάσχει σε διεθνή έκθεση στη Νέα Υόρκη

Εικαστική Έκθεση της Νάντιας Σκορδοπούλου

15η Γιορτή Μουσικής στο Άλσος Αγίου Σουλά Σορωνής

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ΄ Πολιτιστικού Συμποσίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου στην Ηρωική Νήσο Κάσο

Παρουσίαση του βιβλίου "Το Χτικιό" της Ίριδας Μαυράκη