Αύξηση 6,7% στις αφίξεις τουριστών τον Ιούνιο στην Ρόδο

Αύξηση 6,7% στις αφίξεις τουριστών τον Ιούνιο στην Ρόδο

Αύξηση 6,7% στις αφίξεις τουριστών τον Ιούνιο στην Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 490 ΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Fraport Greece

Αυξημένος σε ποσοστό 6,7% ήταν ο αριθμός των τουριστών που έφτασαν τον Ιούνιο στη Ρόδο με πτήσεις τσάρτερ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χτες η Fraport Greece.

Συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρυσι επισκέφθηκαν το νησί μας 23.263 περισσότεροι τουρίστες καθώς ο συνολικός αριθμός των τουριστών είχαν ανέλθει σε 369.259 άτομα έναντι 345.996.

Συνολικά μέσω του αεροδρομίου της Ρόδου διακινήθηκαν 714.898 τουρίστες (369.259 αφίξεις και 337.000 αναχωρήσεις) έναντι 651.411 τον Ιούνιο του 2016 καταγράφοντας αύξηση σε ποσοστό 9,7%.

Αυξητικά ήταν τα νούμερα και στην κίνηση εσωτερικού, καθώς σημειώθηκε αύξηση σε ποσοστό 7,2% στη διακίνηση επιβατών μέσω του αεροδρομίου της Ρόδου. Όπως έδειξαν τα στοιχεία, με τις πτήσεις εσωτερικού διακινήθηκαν 80.572 άτομα (αφίξεις και αναχωρήσεις) έναντι 75.165 πέρσι.

Αυξημένες ήταν επίσης οι πτήσεις ( αφίξεις και αναχωρήσεις) εξωτερικού που εξυπηρετήθηκαν από το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου, σε ποσοστό 4,8% καθώς σύμφωνα με την καταγραφή αυτές ανήλθαν σε 4.523 (αφίξεις και αναχωρήσεις) έναντι 4.314 τον ίδιο μήνα πέρσι.

Κατάταξη ανά χώρα
Σύμφωνα με την αναλυτική αποτύπωση των στοιχείων πρώτοι στην κατάταξη ήλθαν το μήνα που πέρασε οι Άγγλοι, ακολούθησαν οι Γερμανοί, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Σουηδοί, οι Ρώσοι και οι Πολωνοί. Την έκτη θέση μοιράζονται οι Ισραηλινοί και οι Ιταλοί ενώ ακολουθούν οι Τσέχοι και οι Δανοί.

Τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σε ότι αφορά τις δύο πρώτες θέσεις τις κατέλαβαν επίσης οι Άγγλοι και οι Γερμανοί, όμως η πεντάδα ήταν εντελώς διαφορετική καθώς ακολουθούσαν οι Ρώσοι, οι Σουηδοί, και οι Ιταλοί.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανικός τουρισμός: 9-12% κάτω οι τιμές των πακέτων διακοπών σε Ρόδο, Κρήτη και Κω στα last minute

Τουριστική προβολή της Ρόδου και της Κω

Κρουαζιέρα: Zητείται νέο εθνικό σχέδιο

Στρατηγική για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος

Συνάντηση του Προέδρου Γιάννη Παπαβασιλείου και αντιπροσωπείας της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου με το Δήμαρχο Αλέξανδρο Κολιάδη

52 κρουαζιερόπλοια πρόκειται να καταπλεύσουν τον Ιούλιο στη Ρόδο

Τουρκική... απόβαση στα ελληνικά νησιά | Πάνω από 50.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

Δεν θα χάσουν τις διακοπές τους στη Ρόδο οι Τούρκοι τουρίστες