Στην Πάτμο βρέθηκαν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες και το πρόγραμμα Sports Εxcellence

Στην Πάτμο βρέθηκαν οι Κινητές Ιατρικές  Μονάδες και το πρόγραμμα Sports Εxcellence

Στην Πάτμο βρέθηκαν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες και το πρόγραμμα Sports Εxcellence

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 342 ΦΟΡΕΣ

Στην Πάτμο βρέθηκαν για τέσσερις ημέρες, από τις 14 έως τις 18 Νοεμβρίου, 2018, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες για να προσφέρουν δωρεάν, ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα υψηλής ποιότητας και υποστήριξη στους κατοίκους του νησιού.

Αυτή είναι η 37η αποστολή των Μονάδων, μετά από επισκέψεις σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων, οι Φούρνοι, η Ικαρία, ο Λαιμός Πρεσπών και, πιο πρόσφατα, το Αγαθονήσι.

Στο πλαίσιο της αποστολής στην Πάτμο, εξετάστηκαν 525 κάτοικοι, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.224 ιατρικά ραντεβού και 17 χειρουργικές επεμβάσεις από την υπεύθυνη επιστημονική ομάδα του Προγράμματος και το αρμόδιο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που στελεχώνει τις Μονάδες σε κάθε τους ταξίδι.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες σε ενήλικες και μαθητές σχετικά με τις μαθησιακές δυσκολίες, την παροχή πρώτων βοηθειών και τα στερεότυπα γύρω από τις ψυχικές διαταραχές.

Στην αποστολή συμμετείχε και η Κινητή Αθλητιατρική Μονάδα του προγράμματος Sports Excellence που υλοποιείται από την “Αναγέννηση & Πρόοδο”, με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ. Από τους 102 μαθητές του σχολείου του νησιού, 95 παιδιά συμμετείχαν στις αθλητικές δραστηριότητες που διοργάνωσε το Sports Excellence.

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες επισκέπτονται κάθε μήνα, καθόλη τη διάρκεια του έτους, νησιά της άγονης γραμμής και ακριτικές περιοχές της Ελλάδας με στόχο να ανταποκριθούν στη βασική ανάγκη για ανοιχτή πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες καθώς και σε εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό.

Το πρόγραμμα αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ, από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», υπό την επιστημονική επίβλεψη της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού και σε συνεργασία με την Α’ Ορθοπαιδική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαβάστε ακόμη

Έμφραγμα υπέστη 67χρονος ημεδαπός επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Celestyal discovery στην Πατμο

Υπεγράφη η άδεια λειτουργίας μονάδας αφαλάτωσης στην Πάτμο

«Πέτρα»: Η συγκλονιστική παραλία της Πάτμου με τα κρυστάλλινα νερά

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου του Δικτύου Αποχέτευσης Ομβρίων Σκάλας Πάτμου

Γ. Νικητιάδης: Στη Βουλή η ανεκπλήρωτη προεκλογική πρωθυπουργική υπόσχεση για κλειστό γυμναστήριο στην Πάτμο

Πώς ψήφισαν στο νησί της Πάτμου (τελικό αποτέλεσμα)

Πώς ψήφισαν σε ένα από τα έξι εκλογικά τμήματα της Πάτμου

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΥΠΠΟ και περιφέρειας για τη συντήρηση των τριών ανεμόμυλων της Χώρας Πάτμου