Ο Χάρης Θεοχάρης στο BBC: Η Ελλάδα σε συζητήσεις για το άνοιγμα των ταξιδιών με τη Βρετανία

Ο Χάρης Θεοχάρης στο BBC: Η Ελλάδα σε συζητήσεις για το άνοιγμα των ταξιδιών με τη Βρετανία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 596 ΦΟΡΕΣ

Την αισιοδοξία του για ένα σχεδόν κανονικό καλοκαίρι φέτος εξέφρασε ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.

O υπουργός επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συζητήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο με σκοπό να βρεθούν τρόποι επανεκκίνησης των ταξιδιών.

Όπως είπε, έχουν ξεκινήσει «τεχνικές συζητήσεις», στις οποίες φαίνεται ότι περιλαμβάνονται και τα διαβατήρια εμβολιασμού. Παρότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, ο κ. Θεοχάρης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία σχετικά με το πώς μπορούν να ανοίξουν τα ταξίδια μεταξύ Ελλάδας και Ην. Βασιλείου.

Ελπίζουμε ότι μέχρι το καλοκαίρι, καθώς προχωρά το πρόγραμμα εμβολιασμού και το Ην. Βασίλειο είναι μία από τις χώρες που προχωρά με ταχείς ρυθμούς σε αυτό το κομμάτι, η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη από σήμερα, είπε και τόνισε ότι καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμών προχωρά και θα περιορίσει τη διασπορά του ιού το καλοκαίρι, μπορεί να έχουμε ένα σχεδόν κανονικό καλοκαίρι.

Για τα διαβατήρια εμβολιασμού είπε ότι δεν επιθυμούμε να περιορίσουμε τα ταξίδια μόνο σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο. Όμως εφόσον προς το παρόν απαιτούμε ότι πριν το ταξίδι χρειάζεται κανείς να έχει αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, προφανώς αυτό αποτελεί σπατάλη πόρων εάν οι άνθρωποι εμβολιαστούν. Η ανάγκη για τεστ μπορεί να περιοριστεί από τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, είπε. Όσοι έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν, δεν θα χρειάζεται να κάνουν τεστ ξανά και ξανά, πρόσθεσε.

Οι εμβολιασμένοι τουρίστες δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό και έχουν τον ίδιο κίνδυνο διασποράς με όσους έχουν αρνητικό τεστ, είπε ο κ. Θεοχάρης. Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού αποτελούν ένα βήμα μπροστά και όχι ένα βήμα πίσω καθώς, όπως εξήγησε, οι ταξιδιώτες μπορεί λίγα λεπτά ή λίγες ημέρες αργότερα από το αρνητικό τεστ μπορεί να κολλήσουν τον ιό και να διαδίδουν.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Τέταρτος πιο δημοφιλής προορισμός η Ελλάδα για τους Ευρωπαίους

Δημήτρης Φραγκάκης: Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ

Τουρισμός: Διψήφια άνοδος και μεγαλύτερη διασπορά των τουριστών τα χαρακτηριστικά του 2024

Οι 3 χώρες που δίνουν το μεγάλο bonus στον ελληνικό Τουρισμό

Μνημόνιο συνεργασίας Netflix-EOT: “Streaming” σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ευρωπαϊκός Τουρισμός: Περισσότεροι επισκέπτες συνέρρευσαν σε προορισμούς με ήπιο καιρό και λιγότερη πολυκοσμία το πρώτο εξάμηνο του 2024

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι ξεναγοί για την αναδιατύπωση στο νέο τουριστικό νομοσχέδιο που αφορά το επάγγελμά τους

Βουλή: Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τουρισμό και τουριστική εκπαίδευση