Στα «μαλακά» έπεσε 55χρονος Ροδίτης που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης σε χωριό της Ρόδου

Στα «μαλακά» έπεσε 55χρονος Ροδίτης που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης σε χωριό της Ρόδου

Στα «μαλακά» έπεσε 55χρονος Ροδίτης που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης σε χωριό της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1547 ΦΟΡΕΣ

Στα «μαλακά» έπεσε χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 55χρονος Ροδίτης που δικάστηκε για τα δενδρύλλια κάνναβης που εντοπίστηκε να καλλιεργεί σε χωριό της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Αναστάσιου Διάκου, δέχτηκε ότι ο 55χρονος είναι τοξικομανής και ότι τις ποσότητες που βρέθηκαν στην κατοχή του τις είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση. Έτσι μετέτρεψε την κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος και με την ισχύουσα νομοθεσία έπαυσε εφ’ όρου την ποινική δίωξη για τον 55χρονο.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τις οποίες ο 55χρονος καλλιεργούσε στο αγρόκτημά του σε χωριό της Ρόδου, φυτά κάνναβης. Έτσι το απόγευμα της Παρασκευής 4 Σεπτεμβρίου 2015, οι αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» στο αγρόκτημα όπου εντόπισαν τον 55χρονο και βρήκαν στην κατοχή τους ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 14 γραμμαρίων και μια μηχανική ζυγαριά.

Στη συνέχεια εντοπίσθηκαν σε θερμοκήπιο 5 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία βρίσκονταν σε φάση πλήρους ανάπτυξης με ύψος από 1,2 έως 1,8 μέτρα, καθώς και καλλιεργητικός εξοπλισμός. Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και μαζί με τα υπόλοιπα ευρήματα κατασχέθηκαν. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 55χρονο αλλά και έναν 44χρονο, για τον οποίο διαχωρίστηκε η δικογραφία και παραπέμφθηκε σε δίκη με ρητή δικάσιμο.

Σε ό,τι αφορά τον 55χρονο, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Πάντως και απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου ο 55χρονος είχε ισχυριστεί ότι τα φυτά τα καλλιεργούσε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση, καθώς είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών τα τελευταία 15 χρόνια εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετώπιζε με την υγεία του.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας