Προβληματισμοί στον δήμο για την όξυνση του κυκλοφοριακού

Προβληματισμοί στον δήμο για την όξυνση του κυκλοφοριακού

Προβληματισμοί στον δήμο για την όξυνση του κυκλοφοριακού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 438 ΦΟΡΕΣ

Πιθανόν να συζητηθεί το θέμα στην ερχόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Το πρόβλημα με το κυκλοφοριακό, σε συνδυασμό με την έλλειψη θέσεων στάθμευσης αλλά και την αναγκαιότητα επανίδρυσης της δημοτικής αστυνομίας, αναδείχθηκαν κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, την περασμένη Τρίτη το βράδυ.

Με το κυκλοφοριακό σε όλο το νησί να αρχίζει να γίνεται πιεστικό καθώς οδεύουμε προς τη high season, τις θέσεις στάθμευσης... δυσεύρετες, προκαλώντας δυσφορία σε ντόπιους και επισκέπτες, ειδικά στο κέντρο της πόλης της Ρόδου και τον δήμο εδώ και πολλά χρόνια να στερείται των ένστολων υπαλλήλων του, αρκετοί σύμβουλοι έβαλαν τα θέματα αυτά, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τέως Δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, πρότεινε να συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση.

Όλα ξεκίνησαν από το εκτός ημερησίας διάταξης θέμα που ήρθε προς έγκριση σχετικά με την παραχώρηση στη ΔΕΡΜΑΕ, χώρου στάθμευσης στη Δημοτική Ενότητα Λινδίων για να τον διαχειριστεί επειδή δεν υπάρχει έλεγχος, αφού ο δήμος δεν έχει προσωπικό να διαθέσει για αυτό τον σκοπό. Το αποτέλεσμα, όπως ειπώθηκε, είναι να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα.

Έτσι, προτάθηκε η ΔΕΡΜΑΕ να πληρώνει ένα ποσό στον δήμο και να εισπράττει αυτή το αντίτιμο, και εκείνη με τη σειρά της να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό για τον έλεγχο του χώρου.

Ένας ακόμη λόγος είναι ότι με αυτό τον τρόπο θα περιοριστεί και η μεγάλη απώλεια εσόδων που έχει ο δήμος για τον λόγο ότι δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος, τη στιγμή που δημιουργείται το αδιαχώρητο.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Χατζηδιάκος αφού είπε ότι η σκέψη είναι σωστή, ανέφερε ωστόσο ότι η εισήγηση ήρθε βεβιασμένα και εξέφρασε τις ενστάσεις του για το κατά πόσον είναι νομότυπο κάτι τέτοιο, καθώς πρόκειται για παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου, έστω και του δήμου, σε εταιρεία.

Στο σημείο αυτό, παρενέβη ο δήμαρχος, κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε ότι εφόσον ανατεθεί αυτό στη ΔΕΡΜΑΕ οι νομικοί να διασφαλίσουν το πώς θα υλοποιηθεί, ωστόσο δεν μπορεί να έρθει σε μελλοντική συνεδρίαση γιατί θα χαθεί και άλλος χρόνος και η κατάσταση είναι δραματική. Διευκρίνισε, ακόμη, ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ιδιώτης να επιβάλει πρόστιμο.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Δημήτρης Κρητικός, είπε ότι δεν έχουν αντίρρηση, πέραν της επιφύλαξης σχετικά με τη νομιμότητα, και τόνισε ότι η ίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας είναι επιβεβλημένη.

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Τάκης Πότσος, λέγοντας ότι, ό,τι αντίτιμο και να μπει, το πρόβλημα του πάρκινγκ είναι πολύ μεγάλο και δεν λύνεται έτσι αλλά γίνεται χειρότερο.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Γιάννη Ιατρίδη, ο οποίος είπε ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι σοβαρό σε όλο το νησί και ανέφερε ότι η ΔΕΡΜΑΕ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική, όπως και ότι πρέπει να ιδρυθεί η Δημοτική Αστυνομία, ενώ δήλωσε αποχή.

Ο κ. Χατζηδιάκος πρότεινε να έρθουν τα θέματα αυτά σε άλλη συνεδρίαση, ενώ η παράταξη του κ. Κρητικού ψήφισε «παρών».

Κλείνοντας το θέμα ο δήμαρχος, είπε, μεταξύ άλλων, ότι αυτή τη στιγμή, από τη μια οφείλουν να ενεργήσουν και από την άλλη έχουμε πολλούς τουρίστες στο νησί, οπότε υπάρχει ανάγκη για πάρκινγκ.

Είπε, ακόμη, ότι το να τιμωρήσουμε τον πολίτη με πρόστιμο, δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση. Επεσήμανε, λοιπόν, ότι θα πρέπει να πείσουν τον πολίτη να χρησιμοποιεί λιγότερο το αυτοκίνητό του και να στείλουν αυτό το μήνυμα.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η απόφαση που ελήφθη για την επαναφορά μέσα στις επόμενες ημέρες της κανονιστικής διάταξης για απαγόρευση της στάθμευσης μπροστά από το Δημαρχείο κατά τις ώρες 7:30-10:00 το πρωί, για διάστημα λίγων μηνών.

Δεν παρέλειψε, ακόμη, να πει ο δήμαρχος ότι οι σημερινές συνθήκες είναι ιδιαίτερες.

Διαβάστε ακόμη

Στα ύψη οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προς τα νησία μας

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Συντάξεις Αυγούστου 2024: Οι ημερομηνίες πληρωμής

Στο φως οι «αθέατοι θησαυροί» από το Αρχαιολογικό της Ρόδου - Από το 500-550 π.Χ.

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις των καταστημάτων στη Ρόδο

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Πογιατζής, σύμβουλος Μαθηματικών κατά το παρελθόν στα Δωδεκάνησα

Σύσκεψη στον δήμο με τους φορείς για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Δεν υπάρχει θέμα στα νησιά μας με απλήρωτους λογαριασμούς από ΕΣΠΑ