Στ. Τσαντής: Μεγάλη τιμή και πρόκληση η τοποθέτησή μου στο νοσοκομείο της Ρόδου

Στ. Τσαντής: Μεγάλη τιμή και πρόκληση  η τοποθέτησή μου στο νοσοκομείο της Ρόδου

Στ. Τσαντής: Μεγάλη τιμή και πρόκληση η τοποθέτησή μου στο νοσοκομείο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1624 ΦΟΡΕΣ

Μεγάλη τιμή αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη πρόκληση χαρακτήρισε την τοποθέτησή του στη θέση του διοικητή στο νοσοκομείο της Ρόδου ο κ. Σταύρος Τσαντής, προσθέτοντας ότι θα κριθεί από το έργο που θα επιτελέσει όσο διάστημα το υπηρετήσει από αυτή τη θέση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο γνωριμίας του με τους δημοσιογράφους, χτες στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, ο νέος διοικητής αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έθεσε ήδη μετά την εικόνα που σχημάτισε, τονίζοντας ότι όσα πράγματα δεν λειτουργούν καλά, θα καταβληθούν προσπάθειες να βελτιωθούν και γιατί όχι, να διακριθεί το νοσοκομείο μας καθώς σε ορισμένα τμήματά του γίνεται πολύ αξιόλογη δουλειά.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσαντής με πτυχίο Μηχανικού Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, με διδακτορικό καθώς και μεταπτυχιακό στα οικονομικά της υγείας, αλλά και ακαδημαϊκό έργο, είναι γνώστης του τομέα της υγείας και έχει διατελέσει αναπληρωτής διοικητής στο γενικό νοσοκομείο παίδων της Αθήνας «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού».

«Είναι τιμή μου που ήρθα σε αυτό το νοσοκομείο και είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα καθώς εμείς κρινόμαστε από τα έργα μας και όχι από τα λόγια μας. το νοσοκομείο έχει προβλήματα, έχει όμως και προσωπικό που εργάζεται με αυταπάρνηση» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Η αρχή μου είναι να αλλάζω νοοτροπίες. Η νοοτροπία αλλάζει σε έναν οργανισμό για να δουλεύει καλύτερα. Εγώ έχω δύο βασικές αρχές: μου αρέσει να συνεργάζομαι με ανθρώπους που μου δίνουν λύσεις σε προβλήματα και όχι με ανθρώπους που μου προκαλούν προβλήματα, ενώ εγώ προσπαθώ να βρω λύσεις, και αφορά το σύνολο του προσωπικού.

Επίσης πιστεύω ότι κάθε εργαζόμενος θα πρέπει για κάθε πράξη και ενέργεια που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του ωραρίου του να έχει στην άκρη του μυαλού του ότι έχει αντίκτυπο σε έναν συγγενή του. Αν μπει σε αυτή τη φιλοσοφία, τότε θα καταλάβει ότι θα αλλάξει και η λειτουργία ενός οργανισμού».

Ερωτηθείς για τις προτεραιότητες που έθεσε, απάντησε ότι «αυτά που λειτουργούν καλά θα συνεχίσουν να λειτουργούν καλά, για όσα όμως δε λειτουργούν καλά, θα παλέψουμε να τα βελτιώσουμε, και αν μπορέσουμε να αριστεύσουμε και κάπου, ακόμα καλύτερα», προσθέτοντας ότι το νοσοκομείο μπορεί να αναδείξει το έργο του, καθώς γίνεται απίστευτη δουλειά σε κάποια τμήματα που δε φαίνεται πουθενά και εκεί πρέπει να υπάρξει εξωστρέφεια.

Παράλληλα, ο κ. Τσαντής υπογράμμισε ότι η «βιτρίνα» ενός νοσοκομείου είναι τα επείγοντα περιστατικά, τα χειρουργεία και οι μονάδες εντατικής θεραπείας. Μιλώντας αναλυτικά γι’ αυτά, δήλωσε: «Στο χειρουργείο έχουμε πολύ καλούς χειρουργούς, έχουμε ένα έλλειμμα αναισθησιολόγων που είναι πανελλαδικό φαινόμενο με σοβαρή έλλειψη στην ειδικότητα.

Σήμερα υπηρετούν τρεις αναισθησιολόγοι εκ των οποίων η μία βρίσκεται σε άδεια ανατροφής και θα επιστρέψει στις αρχές του επόμενου έτους. Με την καλοσύνη και τη διάθεση για προσφορά και άλλων αναισθησιολόγων από άλλα νησιά θα καλύπτουμε τις εφημερίες μας επιτυχώς».

Σημειώνεται ότι μετά το πέρας των διακοπών του Αυγούστου, ο κ. Τσαντής θα έχει συνάντηση και συνεργασία με όλους τους διευθυντές των τμημάτων για να έχει μία πλήρη εικόνα για τη λειτουργία τους. Με την ευκαιρία, και επειδή το τελευταίο διάστημα έγινε μεγάλη συζήτηση για τον κλιματισμό στο νοσοκομείο μας λόγω της βλάβης που υπέστη, έκανε γνωστό ότι αγοράστηκαν τα απαραίτητα μηχανήματα για τη λειτουργία του, και σε προτεραιότητα θα τοποθετηθούν στη μονάδα τεχνητού νεφρού, στα εργαστήρια, στην αιμοδοσία και σε δεύτερο στάδιο στα μέσα Σεπτεμβρίου σε όλα τα 4κλινα δωμάτια.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου μας, ένα έργο που θα υλοποιηθεί από την περιφέρεια με αλλαγή όλων των ψυκτικών μονάδων και το οποίο σε ενάμιση χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του.

Με την ευκαιρία, υπογράμμισε ότι υπάρχει μία υστέρηση στο πληροφοριακό σύστημα του νοσοκομείου, και έκανε γνωστό ότι σύντομα θα ενταχθεί και αυτό στο νέο πληροφοριακό σύστημα της ΗΔΙΚΑ μαζί με το πρωτόκολλο.

«Εγώ έρχομαι εδώ αμειβόμενος για να δημιουργήσω συνθήκες ώστε το προσωπικό να αποδώσει καλύτερα» κατέληξε ο νέος διοικητής του νοσοκομείου μας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι πιθανόν να έρθουν στη Ρόδο το επόμενο διάστημα τόσο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα όσο και ο διοικητής της 2η ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός.

Διαβάστε ακόμη

Στα ύψη οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προς τα νησία μας

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Συντάξεις Αυγούστου 2024: Οι ημερομηνίες πληρωμής

Στο φως οι «αθέατοι θησαυροί» από το Αρχαιολογικό της Ρόδου - Από το 500-550 π.Χ.

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις των καταστημάτων στη Ρόδο

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Πογιατζής, σύμβουλος Μαθηματικών κατά το παρελθόν στα Δωδεκάνησα

Σύσκεψη στον δήμο με τους φορείς για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Δεν υπάρχει θέμα στα νησιά μας με απλήρωτους λογαριασμούς από ΕΣΠΑ