Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 33χρονος για το δέμα με το χασίς

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 33χρονος για το δέμα με το χασίς

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 33χρονος για το δέμα με το χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 793 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 33χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής ο οποίος συνελήφθη όταν παρέλαβε δέμα με φούρνο μικροκυμάτων με οχτώ συσκευασίες με περίπου ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης μέσα σε αυτόν, ενώ στα μέσα Οκτωβρίου θα απολογηθεί ο Έλληνας συγκατηγορούμενός του, που φέρεται ως ο αποστολέας του πακέτου!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», ο δεύτερος εμπλεκόμενος στην υπόθεση, θα παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή Ρόδου στις 14 Οκτωβρίου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα όσα του καταλογίζονται.

Πάντως, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Έλληνας φέρεται να δηλώνει άγνοια για το πακέτο και πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση, στα μέσα Οκτωβρίου θα κληθεί να απολογηθεί οπότε και θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τις θέσεις του.

Σε ό,τι αφορά τον 33χρονο αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Στέλιο Αλεξανδρή και Πολυξένη Χατζηγιάννη, πέρασε χθες την πόρτα του ανακριτή Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι αφενός από την ποσότητα που βρέθηκε μόνο το ένα τρίτο ήταν για αυτόν και αφετέρου ότι είναι χρήστης και προορίζονταν αποκλειστικά και μόνο για τον εαυτό του.

Πιο αναλυτικά, ο 33χρονος αλλοδαπός είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του ότι βρίσκεται στη χώρα μας από την ηλικία των 8 ετών, είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα ανήλικα παιδιά.

Ο ίδιος είπε πως αντιμετωπίζει και διάφορα ψυχολογικά προβλήματα για τα οποία ελάμβανε φαρμακευτική αγωγή όμως αυτή του επέφερε άλλα προβλήματα και έτσι κάνει χρήση κάνναβης.

Το τελευταίο εξάμηνο προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η χρήση που κάνει, συναντιέται με άλλους δύο επίσης χρήστες στο σπίτι τους και καπνίζουν εκεί.

Ο 33χρονος Αλβανός πρόσθεσε πως ιδέα των φίλων του αυτών ήταν να προμηθευτούν μια μεγαλύτερη ποσότητα που θα έκρυβαν στο διαμέρισμά τους.

Έτσι, ο ένας από αυτούς μετέβη στην Αθήνα και επιστρέφοντας είπε ότι είχε κανονίσει και πως ο Αλβανός θα πλήρωνε 300 ευρώ για την ποσότητα των ναρκωτικών που του αναλογούσαν, και πράγματι έδωσε τα χρήματα αυτά και μόνο αυτά.

Ο αλλοδαπός πρόσθεσε πως την ημέρα της σύλληψής του ο ίδιος αυτός φίλος του, τού ζήτησε να πάει να παραλάβει το δέμα και έτσι τον ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί.

Τέλος, ο 33χρονος τόνισε πως δεν βρέθηκε άλλη ουσία στο σπίτι του, τα χρήματα προέρχονται από την εργασία του και η ζυγαριά είναι για τη μαγειρική και τη χρησιμοποιεί η σύζυγός του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 33χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1500 ευρώ.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2022 το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι είχαν στήσει «καρτέρι» στον παραλήπτη του δέματος.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργούνται με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών σε όλα τα δέματα που καταφθάνουν στην περιοχή μας για την πάταξη της διακίνησης ουσιών, οι αστυνομικοί της Δίωξης είχαν εντοπίσει το ύποπτο δέμα και περίμεναν τον παραλήπτη του.

Έτσι, το πρωί της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου 2022 εμφανίστηκε ο 33χρονος Αλβανός στην μεταφορική εταιρεία και μόλις το παρέλαβε αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση επενέβησαν και τον ακινητοποίησαν.

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο που έγινε μέσα στο πακέτο υπήρχε ένας φούρνος μικροκυμάτων μέσα στον οποίο υπήρχαν επιμελώς κρυμμένες οκτώ συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους ενός κιλού και τεσσάρων γραμμαρίων.

Επίσης, στην κατοχή του 33χρονου αλλοδαπού εντοπίστηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και η απόδειξη παραλαβής του δέματος, ενώ σε έρευνα που ακλούθησε στην κατοικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 2.050 ευρώ.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό τις ειδικότερες μορφές της αγοράς και της κατοχής (Ν. 4139/2013) και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό την ειδικότερη μορφή της πώλησης (άρθρα 20 παρ. 1 και 2 του Ν. 4139/2013).

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας