Αναβλήθηκε η δίκη Παλαιστίνιου για τον βιασμό 13χρονου Σύριου

Αναβλήθηκε η δίκη Παλαιστίνιου για τον βιασμό 13χρονου Σύριου

Αναβλήθηκε η δίκη Παλαιστίνιου για τον βιασμό 13χρονου Σύριου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 526 ΦΟΡΕΣ

Αναβλήθηκε για κρείσσονες λόγους, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, η υπόθεση 29χρονου Παλαιστίνιου που κατηγορείται ότι βίασε τουλάχιστον δύο φορές έναν 13χρονο Σύριο.

Πρόκειται για μία υπόθεση που εκτυλίχθηκε στο ΚΥΤ Λέρου πριν από τέσσερα χρόνια και ήδη έχει εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, το οποίο στις 17 Μαΐου 2021 έκρινε ένοχο τον 29χρονο αλλοδαπό και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 14 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής ο Παλαιστίνιος άσκησε έφεση η οποία και προσδιορίστηκε να εκδικαστεί χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου (δευτεροβάθμιο δικαστήριο).

Η δίκη ξεκίνησε κανονικά και μάλιστα ενώπιον του δικαστηρίου απολογήθηκε ο κατηγορούμενος ο οποίος και αρνείται τα όσα του καταλογίζονται δηλώνοντας πως πρόκειται για σκευωρία σε βάρος του, ενώ η συνήγορός του κα. Αγγέλα Καρακατσάνη επισήμανε τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που έγινε την ίδια ημέρα στο 13χρονο αγόρι και σύμφωνα με τα οποία ουδέποτε υπήρξε βιασμός του ανηλίκου.

Ωστόσο το δικαστήριο ανέβαλε τελικά προκειμένου να κληθεί η αστυνομικός που χειρίστηκε την υπόθεση και να καταθέσει ενώπιόν του, καθώς και για να προσκομιστούν τα αποτελέσματα από τον έλεγχο DNA που έχει γίνει και δεν συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 38χρονος που κατηγορείται πως χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού σε 57χρονο

Δύο άτομα συνελήφθησαν χθες για παραβάσεις ΚΟΚ και βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων στη Ρόδο

Εντοπισμός 19 ατόμων και σύλληψη των διακινητών τους στο Χαράκι

Ρόδος: Συνελήφθη 35χρονη γυναίκα που κατηγορείται ότι βίασε 20χρονη

Επί δύο χρόνια σπείρα Ρομά στη Ρόδο πραγματοποίησε 50 διαρρήξεις και κλοπές

Συνελήφθη 48χρονος που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 7,7 ετών

69 αλλοδαπούς σε Ρόδο και Λέρο εντόπισαν χθες οι Λιμενικές Αρχές

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα που διέπραξε 50 κλοπές στη Ρόδο