Ποινή φυλάκισης 33 μηνών με αναστολή για τον καθηγητή στη Ρόδο που θώπευε μαθήτριά του

Ποινή φυλάκισης 33 μηνών με αναστολή για τον καθηγητή στη Ρόδο που θώπευε μαθήτριά του

Ποινή φυλάκισης 33 μηνών με αναστολή για τον καθηγητή στη Ρόδο που θώπευε μαθήτριά του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2694 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης 33 μηνών με αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Ρόδου, στον 55χρονο καθηγητή από τη Ρόδο, ο οποίος έκανε ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι 15χρονης μαθήτριας και παράλληλα ασέλγησε σε βάρος της, θωπεύοντάς την στο σώμα.

Η μικρή μαθήτρια, μετά από αρκετό καιρό βρήκε το κουράγιο και ενημέρωσε τους γονείς της, τους οποίους ο καθηγητής σύμφωνα με τη δίωξη που του άσκησε η Εισαγγελέας Ρόδου, είχε φροντίσει να απομακρύνει από το σημείο του σπιτιού που γίνονται τα μαθήματα για να μην μπορούν να καταλάβουν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα περιστατικά τελέσθηκαν από το 2017 έως και το 2020 με περισσότερες από μία πράξεις, που συνιστούν κατ’ εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος από πρόθεση.

Ο καθηγητής (ο οποίος έχει απομακρυνθεί από τα δημόσια σχολεία και έχει παραπεμφθεί στα αρμόδια όργανα) φαίνεται ότι έκανε χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα, χαϊδεύοντας την 15χρονη ανήλικη στα στήθη και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός της, την ώρα που υποτίθεται ότι της παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα, ενώ παράλληλα την εξανάγκασε να καθίσει επάνω του. Το δικαστήριο κατέληξε στην παραπάνω ποινή των 33 μηνών με αναστολή.

Συνήγοροι υπεράσπισης ήταν οι δικηγόροι κος Στέλιος Αλεξανδρής και Πόλυ Χατζηγιάννη ενώ ως υποστήριξη κατηγορίας για την ανήλικη ο δικηγόρος κος Σπύρος Σαλαμαστράκης.

Νωρίτερα, μαθητές μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Ρόδου είχαν πραγματοποιήσει διαμαρτυρία, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Ρόδου ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης που αφορούσε στην καταγγελία της 15χρονης μαθήτριας σε βάρος του καθηγητή που της έκανε ιδιαίτερα μαθήματα, για ασέλγεια και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ανέφεραν:

«Στις 15/7 του 2022 έγινε γνωστό πως, ένα 15χρονο τότε κορίτσι, μαθήτρια της πρώτης Λυκείου, εκμυστηρεύτηκε τον Μάιο του 2022 σε μία καθηγήτριά της, της τρίτης τάξεως του Γυμνασίου, στο οποίο φοιτούσε και κατόπιν στη μητέρα της ότι ο καθηγητής ασελγούσε εις βάρος της κατά την διάρκεια ιδιαίτερων μαθημάτων που της παρέδιδε στην οικία όπου διαμένει με τους γονείς της ενώ φοιτούσε στην πέμπτη τάξη του δημοτικού.

Η καθηγήτρια ενημέρωσε με αναφορά της την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και η υπόθεση παραπέμφθηκε προς έρευνα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και από εκεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ενώ ταυτόχρονα παραγγέλθηκε, όπως προαναφέρθηκε και διοικητική έρευνα.

Την Τετάρτη 29/3 εκδικάζεται η υπόθεση της συμμαθήτριας μας. Οφείλουμε να παλέψουμε τόσο για αυτή όσο και για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε να σταματήσουν και να μην υπάρξουν ξανά τέτοιες συμπεριφορές οπουδήποτε, πόσο μάλλον στην εκπαίδευση.

Κανένα παιδί μόνο - Κανένα περιθώριο για οποιαδήποτε μορφή βίας κατά την διάρκεια της μόρφωσης μας!

Διεκδικούμε:

Πρόσληψη ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και σχολικών γιατρών σε όλα τα σχολεία για να μπορούμε να απευθυνόμαστε και να στηριζόμαστε ολόπλευρα.
Λειτουργία κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών παντού, στις γειτονιές και στις πόλεις μας.

Ενημερωτικά προγράμματα για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των παιδιών και, ειδικά των γυναικών σε σχολεία, σε χώρους αθλητισμού, πολιτισμού από το κράτος και το υπουργείο Παιδείας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΡΟΔΟΥ»

Διαβάστε ακόμη

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο κατηγορούμενος για απόπειρα εμπρησμού

Σε τρία χρόνια και τρεις μήνες καταδικάστηκε 35χρονος τσαντάκιας

Αθωώθηκε Καλύμνιος για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη 40χρονος για άγρα πελατών

Γερμανός καλλιεργούσε επτά δενδρύλλια χασίς

Πρόστιμα 30.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε φορτηγά

16χρονος Ρομά κατηγορείται για 4 κλοπές και διαρρήξεις