Εσπερίδα σήμερα για τη διαχρονικότητα του έργου του Κωστή Παλαμά

Εσπερίδα σήμερα για τη διαχρονικότητα του έργου του Κωστή Παλαμά

Εσπερίδα σήμερα για τη διαχρονικότητα του έργου του Κωστή Παλαμά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 882 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου και ώρα 6.30 το απόγευμα το παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης του πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει εσπερίδα με θέμα «Η διαχρονικότητα του έργου του Κωστή Παλαμά».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων «Κορνήλιος Καστοριάδης» στο κτήριο Κλεόβουλος του πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το πρόγραμμά της έχει ως εξής:

18:00-18:30 Προσέλευση

- Συντονισμός εκδήλωσης και παρουσίαση από την αναπληρώτρια προϊσταμένη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, κ. Χρυσούλα Ζουμπά.

- Απόσπασμα αφιερώματος για τον Κωστή Παλαμά από την εκπομπή της ΕΡΤ1, Εποχές και συγγραφείς, σκηνοθεσία Τάσος Ψαρράς, δ/νση παραγωγής Π. Παπάζογλου Α.Ε.

- Χαιρετισμός από τον Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Καθηγητή Ιωάννη Σεϊμένη Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Καθηγητή Πολύκαρπο Καραμούζη

- Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Καθηγητή Παναγιώτη Σταμάτη

- Οπτικοακουστικό υλικό/μελοποιημένη ποίηση. Στίχοι: Κωστής Παλαμάς (απόσπασμα από τον «Τάφο»), Ο Τάφος - Οι Παράδεισοι, Μουσική: Στέφανος Κόκκαλης. Ερμηνεία: Μάυ Χάνα.

- Κωνσταντίνος Κασίνης, Ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α & Πρόεδρος του «Ιδρύματος Κωστή Παλαμά»: «Η νέα πλήρης φιλολογική έκδοση των Απάντων του Κωστή Παλαμά».

- «Φοινικιά», Η ασάλευτη ζωή, απαγγελία αποσπάσματος από τη Χρυσούλα Γιαννίκη, υποψήφια διδάκτορα του Π.Τ.Δ.Ε.

- Γιώργος Κεχαγιόγλου, Ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Α.Π.Θ.: «Η παρουσία του Κωστή Παλαμά στα εγχειρίδια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

- «Τα σκολειά χτίστε!», Η πολιτεία και η μοναξιά, απαγγελία αποσπάσματος από τον Αλέξανδρο Σακελλαρόπουλο, φοιτητή του Π.Τ.Δ.Ε.

- Κώστας Χατζηαντωνίου, συγγραφέας, διευθυντής σύνταξης του περιοδικού Το Κοράλλι & μέλος του διοικητικού συμβουλίου του «Ιδρύματος Κωστή Παλαμά»: «Κωστής Παλαμάς. Ο ποιητής της νεοελληνικής αναγέννησης».

- Τα σατυρικά γυμνάσματα, σειρά πρώτη υπ' αρ. 5, απαγγελία από τη διδάκτορα του Π.Τ.Δ.Ε., Μίκα Ντάκα.

- Λουίζα Χριστοδουλίδου, Καθηγήτρια Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αιγαίου, «Παλαμάς και Κύπρος».

- «Η Κύπρος πάλι», Πρόσωπα και Μονόλογοι Β ́, απαγγελία αποσπάσματος από τη Γαρυφαλιά Καραπιδάκη, φοιτήτρια του Π.Τ.Δ.Ε.

- Επίδοση του συνολικού εκδοθέντος ποιητικού έργου του Κωστή Παλαμά από το ομώνυμο ίδρυμα στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Λήξη της παλαμικής εσπερίδας.

Διαβάστε ακόμη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου

Το 1ο Φεστιβάλ Τακακιού 14 Ιουλίου στην Παστίδα

Εκδήλωση για το εταιρικό δίκαιο στις επιχειρήσεις τουρισμού

Ροδίτισσα αγιογράφος θα συμμετάσχει σε διεθνή έκθεση στη Νέα Υόρκη

Εικαστική Έκθεση της Νάντιας Σκορδοπούλου

15η Γιορτή Μουσικής στο Άλσος Αγίου Σουλά Σορωνής

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ΄ Πολιτιστικού Συμποσίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου στην Ηρωική Νήσο Κάσο

Παρουσίαση του βιβλίου "Το Χτικιό" της Ίριδας Μαυράκη