Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση  του κυκλοφοριακού προβλήματος

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2445 ΦΟΡΕΣ

Η κανονιστική διάταξη του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου για τη φορτοεκφόρτωση στο κέντρο της πόλης, που εφαρμόζεται μόνο... στα χαρτιά, αναμένεται να «ενεργοποιηθεί» εκ νέου και παράλληλα η ΕΛ.ΑΣ. να εντατικοποιήσει του ελέγχους με στόχο να βελτιωθεί η κατάσταση στο κέντρο της πόλης.

Το παραπάνω αποφασίστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε χθες το πρωί, στο αρμόδιο γραφείο των Τεχνικών Υπηρεσιών, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Δημήτρης Ιωσήφ, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου (ΕΣΡ), των πρακτορείων μεταφορών, των φορτοεκφορτωτών ενώ παρών ήταν και ο Αστυνομικός Διευθυντής της Α’ Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Μανόλης Καζαμίας.

Όσον αφορά, λοιπόν, στους ελέγχους, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο γραμματέας του ΕΣΡ κ. Κώστας Σπανός, γίνεται μία συνολική προσπάθεια τον τελευταίο καιρό να μπει μία τάξη στην πόλη. Αυτό περιλαμβάνει και διάφορα κομμάτια: εμπορικά, μεταφορικά, καθώς και το κυκλοφοριακό με το οποίο έχουμε αρκετά μεγάλο πρόβλημα.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση, λοιπόν, συζήτησαν το θέμα της τροφοδοσίας της αγοράς και πως αυτή θα μπορούσε να ρυθμιστεί ώστε να ελαφρύνει το φόρτο που υπάρχει στην πόλη.

Όπως εξήγησε ο κ. Σπανός, είναι σε ισχύ η κανονιστική διάταξη 312 του δημοτικού συμβουλίου, η οποία ορίζει το ωράριο της φορτοεκφόρτωσης εντός της πόλης για πρακτορεία, τροφοδοσία και λοιπά φορτηγά, 7-11 το πρωί και 5-7 το απόγευμα.

Επίσης, θα ενεργοποιηθούν οι ειδικές θέσεις στάθμευσης μέσα στην πόλη της Ρόδου-υπάρχουν δώδεκα τέτοιες-για τα φορτηγά των μεταφορικών εταιρειών και των εταιρειών τροφοδοσίας των καταστημάτων, «οι οποίες αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, δεν τηρούνται και καταπατούνται κατά κόρον», όπως είπε.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον γραμματέα του ΕΣΡ, αυτές οι θέσεις πλέον θα είναι επιτηρούμενες. Κατά τη σύσκεψη, επίσης, όπως μετέφερε ο κ. Σπανός, ο Αστυνομικός Διευθυντής υποσχέθηκε ότι θα κάνει και αυτός το δικό το κομμάτι.

«Υπάρχει μία εντατικοποίηση στην αστυνόμευση στην πόλη της Ρόδου. Υπάρχουν και πεζά πλέον κλιμάκια της αστυνομίας τα οποία επιτηρούν τους δρόμους και γίνεται κάποια αρκετά καλή δουλειά...

Αντιστεκόμαστε σθεναρά ωστόσο αφού δεν μας αρέσει να πειθαρχούμε αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να είμαστε μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπανός.

Εκείνο στο οποίο συμφώνησαν, είναι να δοκιμάσουν να εφαρμοστεί αυτό το ωράριο έτσι ώστε τα καταστήματα να παραλαμβάνουν το πρωί ειδικά, αφού μέχρι τις 10:00 π.μ. δεν έχει πολύ κίνηση στο κέντρο, οπότε να εφαρμοστεί αυτό το ωράριο. Καθώς και να υπάρχει και ένα «παράθυρο» το απόγευμα, ειδικά για την τροφοδοσία των καταστημάτων.

Η Παλιά Πόλη έχει ρυθμισμένο τέτοιο ωράριο, καθώς η τροφοδοσία των καταστημάτων, επιτρέπεται μέχρι τις 8:30-9:00 π.μ.
«Είπαμε, λοιπόν, να εφαρμόσουμε αυτή τη διάταξη, με τη συναίνεση όλων, μήπως και μπορέσουμε και απαλύνουμε λίγο το φόρτο μέσα στην πόλη.

Είχε εφαρμοστεί και πιο παλιά με αρκετά μεγάλη επιτυχία, οπότε ευελπιστούμε να έχουμε και τα ίδια αποτελέσματα και αυτή τη φορά», δήλωσε ο ίδιος και συμπλήρωσε:

«Δυστυχώς, η πόλη μας είναι κορεσμένη. Έχει τα θέματα τα οποία έχει, και αυτό που είναι κοινή προσπάθεια όλων είναι να μπορέσουμε και να διευκολύνουμε και την κίνηση και τους κατοίκους και τους επισκέπτες αλλά και τα καταστήματα.

Θα το δοκιμάσουμε, θα δούμε πως θα πάει, θα πάρουμε τα δεδομένα και από εκεί και πέρα θα προχωρήσουμε και στις αλλαγές. Αλλά το βασικό είναι το εξής: θα πρέπει να δούμε και να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας και να είμαστε μέρος των λύσεων και όχι του προβλήματος! Καλό είναι να συμμαζευτούμε όλοι.

Έχουμε δει όλοι πολλά πράγματα τα οποία υπάρχουν στους δρόμους (σ.σ. εμπόδια, μηχανάκια, παρκαρίσματα, γλάστρες κτλ.) τα οποία στερούν από την πόλη και θέσεις στάθμευσης αλλά δεν είναι τώρα και εικόνα αυτή η οποία παρουσιάζει η πόλη. Γι’ αυτό καλό είναι να συμμαζευτούμε όλοι και να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και όχι το κακό μας».

Διαβάστε ακόμη

Στα ύψη οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προς τα νησία μας

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Συντάξεις Αυγούστου 2024: Οι ημερομηνίες πληρωμής

Στο φως οι «αθέατοι θησαυροί» από το Αρχαιολογικό της Ρόδου - Από το 500-550 π.Χ.

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις των καταστημάτων στη Ρόδο

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Πογιατζής, σύμβουλος Μαθηματικών κατά το παρελθόν στα Δωδεκάνησα

Σύσκεψη στον δήμο με τους φορείς για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Δεν υπάρχει θέμα στα νησιά μας με απλήρωτους λογαριασμούς από ΕΣΠΑ