Καταδίκη 76χρονου για κακομεταχείριση ζώων στη Ρόδο

Καταδίκη 76χρονου για κακομεταχείριση ζώων στη Ρόδο

Καταδίκη 76χρονου για κακομεταχείριση ζώων στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 11375 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή φυλάκισης 19 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο, επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου, στον 76χρονο που συνελήφθη μετά από καταγγελία που έγινε σε βάρος του για κακομεταχείριση ζώων και μη έκδοση αστυνομικής ταυτότητας.

Συγκεκριμένα, ο 76χρονος παραπέμφθηκε σε δίκη για τρία αδικήματα:
• Μη τήρηση κανόνων ευζωίας ζώων συντροφιάς κατά συρροή
• Παθητική κακοποίηση
• Παραβίαση του νόμου περί μη έκδοσης δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. Χθες ενώπιον του δικαστηρίου ο 76χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται για τα επτά σκυλιά που έχει στην ιδιοκτησία του και τόνισε τις δικές του θέσεις.


Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Ιωάννη Χαρίτου έκρινε ένοχο τον 76χρονο για μη τήρηση κανόνων ευζωίας ζώων συντροφιάς άπαξ και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 100 ημερήσιες μονάδες προς δέκα ευρώ την ημέρα (σύνολο 1.000 ευρώ), αλλά και για δύο μήνες φυλάκιση για τη μη έκδοση (από αμέλεια) δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή φυλάκισης 19 μηνών με τριετή αναστολή και το χρηματικό πρόστιμο των 100 ημερησίων μονάδων.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 22 Αυγούστου το μεσημέρι αστυνομικοί του Τμήματος Ρόδου σε έρευνα που έκαναν στο αύλειο χώρο σπιτιού βρήκαν επτά σκύλους οι οποίοι δεν είχαν σήμανση (βιβλιάριο, τσιπ κ.ά.) και παραβιάζονταν οι κανόνες ευζωίας τους. Επιπλέον, ο 76χρονος δεν είχε προβεί στην έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
Σε βάρος του 76χρονου κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας