Εκπαιδευτικό σεμινάριο προσωπικού μεταφορέων ζώντων ζώων

Εκπαιδευτικό σεμινάριο προσωπικού μεταφορέων ζώντων ζώων

Εκπαιδευτικό σεμινάριο προσωπικού μεταφορέων ζώντων ζώων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1061 ΦΟΡΕΣ

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δωδεκανήσου ενημερώνει ότι από τις 27 έως και τις 29 Μαρτίου 2024 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο προσωπικού μεταφορέων ζώντων ζώων (βοοειδή, αιγοπρόβατα, χοίροι, ιπποειδή, κoυνέλια και πουλερικά) από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο λαμβάνει χώρα βάσει:
1) της απαίτησης των άρθρων 6 και 9, καθώς και των Παραρτημάτων Ι –ΙV του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1/2005 του Συμβουλίου «για την προστασία των ζώων κατά τη μεταφορά και συναφείς δραστηριότητες και για την τροποποίηση των οδηγιών 64/432/ΕΟΚ και 93/119/ΕΚ και του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1255/97».

2) των διατάξεων του άρθρου 3 της ΚΥΑ 314754/2009 (Β’ 2025) «Λήψη των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Κανονισμών 1/2005 και 1255/97, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι υποχρεωτική και για τις τρεις μέρες καθ’ όλη τη διάρκειά του και τα μαθήματα θα διεξαχθούν διαδικτυακά (εξ αποστάσεως) με τη χρήση συνδέσμου που θα παράσχει η Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΑΑΤ.

Με αυτό τον τρόπο είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι που έχουν καταθέσει αιτήσεις σε όλες τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις είτε από δικό τους χώρο είτε κατόπιν προσέλευσης στα γραφεία των Τμημάτων Κτηνιατρικής κατόπιν διαθεσιμότητας και μεταξύ μας συνεννόησης. Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν από δικό τους χώρο θα λάβουν σχετικό σύνδεσμο που θα τους αποσταλλεί.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης σε χώρους που θα διαθέσουν οι κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες των οικείων ή όμορων Περιφερειακών Ενοτήτων τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 και την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 κατόπιν συνεννόησης των εξεταζόμενων με τις εν λόγω υπηρεσίες και υπό την επιτήρηση υπαλλήλων των ανωτέρω υπηρεσιών.

Συμμετέχοντες που δεν θα παρακολουθήσουν από την αρχή έως το τέλος του σεμιναρίου και τις τρεις ημέρες δεν θα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού.

Οι εκπαιδευόμενοι παρακαλούνται να προσκομίσουν ευκρινή αντίγραφα της ταυτότητάς τους, του διπλώματος οδήγησης κατηγορίας Γ και άνω σε ισχύ και της αίτησής τους, στο οικείο Τμήμα Κτηνιατρικής, ώστε να αποσταλούν στην υπηρεσία μαζί με το έντυπο εξέτασής τους.

Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων παρακαλούνται να ενημερώσουν τους εκπαιδευόμενους για τις παραπάνω υποχρεώσεις τους και να μη δέχονται υποψηφίους που δε διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης κατηγορίας Γ και άνω σε ισχύ ή το οποίο λήγει άμεσα και δεν έχουν αποδεδειγμένα προβεί σε διαδικασίες ανανέωσης.

Θα ακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα ενημέρωση για το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου καθώς και για τον τρόπο παρακολούθησης και κάθε άλλη λεπτομέρεια.

Πληροφορίες επί του θέματος δίνονται από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Διαβάστε ακόμη

Σύσκεψη στον δήμο με τους φορείς για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Δεν υπάρχει θέμα στα νησιά μας με απλήρωτους λογαριασμούς από ΕΣΠΑ

Γιάννης Παπαβασιλείου: Το νησί της Ρόδου δεν είναι κορεσμένο τουριστικά

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Τεράστιο εργαλείο για την πράσινη μετάβαση στα νησιά το Ταμείο Απανθρακοποίησης

«Κλείνει το σχολείο»: Κυκλοφορία νέου σινγκλ

Συμβαίνει τώρα - Ρόδος: Εντοπίστηκε οβίδα στην παραλία της Ιαλυσού

Γιώργος Νικητιάδης: «Το λάθος της σοσιαλδημοκρατίας είναι ότι έβαλε πολύ νερό στο κρασί της»

Οι μαθητές του 4ου ΓΕ.Λ. διέπρεψαν και φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις