Συνέντευξη με την Ομάδα του Ομίλου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων για την πλατφόρμα mazi.eu

Συνέντευξη με την Ομάδα του Ομίλου Διεθνών  και Ευρωπαϊκών Θεμάτων για την πλατφόρμα mazi.eu

Συνέντευξη με την Ομάδα του Ομίλου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων για την πλατφόρμα mazi.eu

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 801 ΦΟΡΕΣ

Από το Γενικό Λύκειο Κρεμαστής
«Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -
European Parliament Ambassador School»

 

H Ομάδα European Parliament Ambassador School του ΓΕΛ Κρεμαστής ευχαριστεί θερμά την Ομάδα του Ομίλου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων (ΟΔΕΘ) για τη θερμή αποδοχή της πρόσκλησής μας για την παραχώρηση της παρούσας συνέντευξης και εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο της.

Τις ερωτήσεις μας, απάντησαν ο κ. Κωνσταντίνος Κοτταράς και η κα Λυδία Νίκα, μέλη της Ομάδας του ΟΔΕΘ.


Θα μπορούσατε να μας παρουσιάσετε τον στόχο δημιουργίας του Ομίλου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων καθώς και τη νέα σας πρωτοβουλία με θέμα ''European Election & The EU'';


Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων αποτελεί ένα σύγχρονο zero-budget think tank που ασχολείται με θέματα της επικαιρότητας στο πεδίο των Διεθνών και Ευρωπαϊκών ζητημάτων. Βασικός μας στόχος, είναι να ενθαρρύνουμε νέες και νέους, φοιτητές ή απόφοιτους, έτσι ώστε να δημοσιεύουν αναλύσεις- έρευνες.

Ο ΟΔΕΘ είναι μία δεξαμενή σκέψης με εξωστρεφή χαρακτήρα, που προωθεί τον γόνιμο διάλογο, την ομαδικότητα και τη συνεργατικότητα ενώ διοργανώνει πλήθος εκδηλώσεων αναφορικά με τα πλέον επίκαιρα και σημαντικά διεθνή και ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως είναι, μεταξύ άλλων ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κλιματική κρίση.

Επίσης, μεγάλος αριθμός των μελών του, συμμετέχει σε project που αφορούν πολυάριθμα ζητήματα, όπως δίκαιο, διεθνείς και ευρωπαϊκές σχέσεις, οικονομικά και ιστορία.
Ενόψει των Ευρωπαϊκών εκλογών, η πρωτοβουλία ''European Election & The EU'' έχει ως στόχο να βοηθήσουμε την κοινότητά μας να κατανοήσει τον τρόπο που λειτουργεί η ΕΕ, την σπουδαιότητα του ευρωπαϊκού οράματος, καθώς και γιατί είναι σημαντική η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές.

Τι είναι η κοινότητα mazi.eu;
Το mazi.eu είναι μια ενεργή κοινότητα με πανευρωπαϊκή δράση που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες της Ευρώπης να συμμετέχουν ενεργά στις δημοκρατικές διεργασίες της ΕΕ. Στην κοινότητα mazi.eu θα συναντήσετε ανθρώπους από ολόκληρη την Ευρώπη και θα έχετε τη δυνατότητα να ανταλλάξετε απόψεις, να αποκτήσετε γνώσεις για την οργάνωση και τη λειτουργία της ΕΕ, καθώς και τα οφέλη συμμετοχής των κρατών σε αυτή.

Ενθαρρύνεται δε, η συμμετοχή των πολιτών στις Ευρωπαϊκές Εκλογές το 2024, καθώς υπενθυμίζεται διαρκώς η δύναμη που αυτοί διαθέτουν μέσω της ψήφου τους και η συμβολή τους μέσω των εκπροσώπων που πρόκειται να επιλέξουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος ολόκληρης της ΕΕ.

Σε ποιον απευθύνεται η κοινότητα mazi.eu και τι σημαίνει να είσαι μέλος της;
Το mazi.eu απευθύνεται σε οποιονδήποτε θέλει να υπερασπιστεί τη δημοκρατία στην Ευρώπη και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, συμβάλλοντας στην προώθηση της συμμετοχής στις Ευρωπαϊκές Εκλογές του 2024.

Η κοινότητα mazi.eu απευθύνεται στους πολίτες ατομικά, αλλά και σε κάθε είδους οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και σε δίκτυα νέων που υπηρετούν με τις δράσεις και την ιδεολογία τους, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της δημοκρατίας εν γένει.

Τι προσφέρει η πλατφόρμα;
Κάνοντας εγγραφή στην πλατφόρμα, μπορείτε να διευρύνετε τις γνώσεις σας αναφορικά με τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών, να ενημερώνεστε μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για πρακτικές ιδέες σχετικά με εκδηλώσεις που δύνανται να διοργανωθούν και δράσεις και πρωτοβουλίες που μπορούν να αναληφθούν.

Δίδεται δε, πρόσβαση σε επικοινωνιακό υλικό της σχετικής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν από διάφορους φορείς-μέλη της κοινότητας. Τέλος, δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης διαδικτυακών μαθημάτων συναφών με τους στόχους της κοινότητας, περιεχομένου.

Πώς μπορούμε να γίνουμε μέλη ή ακόμη και εθελοντές στην κοινότητα mazi.eu;
Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα mazi.eu και να κάνετε εγγραφή. Στην εν λόγω ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις της κοινότητας.


Συγχρόνως, ενθαρρύνεται η διοργάνωση εκδηλώσεων από τα μέλη της κοινότητας, προκειμένου να προωθηθούν οι αρχές και οι αξίες στις οποίες ερείδεται η ΕΕ, αλλά και για να κατανοηθεί από το ευρύ κοινό, ο τρόπος λειτουργίας των οργάνων της και της Ένωσης εν γένει.

Γιατί πιστεύετε ότι πρέπει να συμμετέχουμε όλοι και όλες στις Ευρωπαϊκές Εκλογές τον Ιούνιο;
Είναι σημαντικό, οι πολίτες να συμμετέχουν σε κάθε εκλογική διαδικασία, ωστόσο, στις Ευρωπαϊκές Εκλογές, εκλέγουμε τους ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπούν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και για να διασφαλίζουν ότι και τα έτερα όργανα της ΕΕ λειτουργούν δημοκρατικά. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει από κοινού με το Συμβούλιο την εξουσία , τόσο να εγκρίνει όσο και να τροποποιεί νομοθετικές προτάσεις, αλλά και να αποφασίζει για τον ενωσιακό προϋπολογισμό.

Επίσης, εποπτεύει το έργο της Επιτροπής, αλλά και έτερων οργανισμών της ΕΕ και συγχρόνως, συνεργάζεται με τα εθνικά κοινοβούλια των διαφόρων κρατών μελών. Να σημειωθεί ότι το Κοινοβούλιο θεωρεί εαυτόν αρμόδιο όχι μόνο για την προώθηση της δημοκρατικής λήψης αποφάσεων στην ΕΕ, αλλά και την υποστήριξη του αγώνα για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών και της δημοκρατίας εν γένει.


Συνεπώς, η συμμετοχή μας στις εκλογές είναι πολύ σημαντική, διότι, κατά αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε τη δημοκρατία μας και συμμετέχουμε ενεργά για να διαμορφώσουμε το «μέλλον» μας.

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Κουνάκης: Νησιώτες, πολίτες Γ’ κατηγορίας

Γιώργος Ζαχαριάδης: «Αν φυτρώσουν λουλούδια στις πόρτες μας»

Δημήτρης Προκοπίου - Φώτης Αναστασιάδης: Τουρισμός, κίνδυνοι και εναλλακτικές μορφές

Φίλιππος Ζάχαρης: Κοπιάζοντας για το τέλος και τη νέα αρχή

Αργύρης Αργυριάδης: Η ιδεολογική «μετάλλαξη» της ΝΔ

Ηλίας Καραβόλιας: Ο αληθινός φόβος των μαζών

Χρήστος Γιαννούτσος: Πέρυσι η Ρόδος, φέτος η Κως και η Χίος... μετά;

Γιάννης Σαμαρτζής: Η μεγέθυνση της οικονομίας, μέσω της αύξησης των επενδύσεων