48 κρουαζιερόπλοια πρόκειται να καταπλεύσουν τον Ιούνιο στη Ρόδο

48 κρουαζιερόπλοια πρόκειται να καταπλεύσουν τον Ιούνιο στη Ρόδο

48 κρουαζιερόπλοια πρόκειται να καταπλεύσουν τον Ιούνιο στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4136 ΦΟΡΕΣ

Ιδιαίτερα θετικά μηνύματα έρχονται από την αγορά του Ισραήλ σε ό,τι αφορά και την κρουαζιέρα καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, αρχίζουν και πάλι οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στην πόλη Χάιφα και η οργάνωση εκδρομών με Ισραηλινούς τουρίστες.

Μάλιστα, μέσα στον επόμενο μήνα, θα πραγματοποιήσει κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, σύμφωνα με το πρόγραμμα, το κρουαζιερόπλοιο Crown Iris και ένα από τα λιμάνια προσέγγισης είναι και αυτό της Ρόδου, όπως άλλωστε γινόταν και πριν τα γεγονότα του Οκτωβρίου που σταμάτησαν το τουριστικό ρεύμα από το Ισραήλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το κρουαζιερόπλοιο θα επισκεφτεί συνολικά τέσσερις φορές τη Ρόδο μέσα στον Ιούνιο, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 6 του μήνα, προερχόμενο από τη Χάιφα και έχοντας επόμενο προορισμό τη Σύρο.

Μάλιστα μία από αυτές τις μέρες θα διανυκτερεύσει στο λιμάνι μας, ενώ τις υπόλοιπες θα παραμείνει για περίπου 10 με 11 ώρες.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη σε ό,τι αφορά την κρουαζιέρα από το Ισραήλ, και αν δεν προκύψει κάτι έκτακτο τότε αυτό θα σημάνει και το άνοιγμα της γραμμής που θα έχει ιδιαίτερα οικονομικά οφέλη για τη Ρόδο.

Ο πόλεμος που ξέσπασε σταμάτησε τον Τουρισμό και πολλές εταιρείες άλλαξαν τα προγράμματά τους, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν προσεγγίσεις σε λιμάνια, όπως της Ρόδου, κάτι που είχε μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο.

Πάντως, ο Ιούνιος θα είναι ένας ιδιαίτερα αποδοτικός μήνας στην κρουαζιέρα καθώς σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα προσεγγίσουν στο λιμάνι της Ρόδου 48 κρουαζιερόπλοια ενώ κάποιες μέρες λόγω του μεγάλου αριθμού τους θα επικρατεί ένας πραγματικός συνωστισμός.

Για παράδειγμα, στις 12 Ιουνίου, αναμένεται ο κατάπλους έξι κρουαζιερόπλοιων ενώ στις 19 πέντε και στις 24 τεσσάρων, γεγονός που σημαίνει ότι θα έχουμε τεράστια κίνηση στο λιμάνι εκείνες τις μέρες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προσεγγίσεων για τον Ιούνιο έχει ως εξής:

Διαβάστε ακόμη

Γερμανικός τουρισμός: 9-12% κάτω οι τιμές των πακέτων διακοπών σε Ρόδο, Κρήτη και Κω στα last minute

Τουριστική προβολή της Ρόδου και της Κω

Κρουαζιέρα: Zητείται νέο εθνικό σχέδιο

Στρατηγική για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος

Συνάντηση του Προέδρου Γιάννη Παπαβασιλείου και αντιπροσωπείας της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου με το Δήμαρχο Αλέξανδρο Κολιάδη

52 κρουαζιερόπλοια πρόκειται να καταπλεύσουν τον Ιούλιο στη Ρόδο

Τουρκική... απόβαση στα ελληνικά νησιά | Πάνω από 50.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

Δεν θα χάσουν τις διακοπές τους στη Ρόδο οι Τούρκοι τουρίστες