Στρατηγικό σχεδιασμό με ορίζοντα 10ετίας για τον κλάδο του Τουρισμού ζήτησε ο Γιάννης Χατζής

Στρατηγικό σχεδιασμό με ορίζοντα 10ετίας για τον κλάδο του Τουρισμού ζήτησε ο Γιάννης Χατζής

Στρατηγικό σχεδιασμό με ορίζοντα 10ετίας για τον κλάδο του Τουρισμού ζήτησε ο Γιάννης Χατζής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 586 ΦΟΡΕΣ

Στρατηγικό σχεδιασμό με ορίζοντα 10ετίας για τον κλάδο του Τουρισμού ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Χατζής, από το βήμα του 2ου Περιφερειακού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων με θέμα «Βιώσιμος Τουρισμός-Διασύνδεση πρωτογενούς και τριτογενούς τομέα- Το παράδειγμα της Κρήτης».

Ο κ. Χατζής επισήμανε ότι τώρα θα πρέπει να υπάρξει η στρατηγική, αφού, όπως είπε, το momentum είναι θετικό και δεν πρέπει να χαθεί. Μάλιστα, έκανε λόγο για σχεδιασμό που θα απαντάει στο τι θέλουμε ως χώρα συνολικά αλλά και ως επιμέρους προορισμοί.

Μάλιστα, εξήγησε ότι η έλλειψη του στρατηγικού σχεδιασμού έχει φέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση περί δήθεν υπερτουρισμού, αφού όπως τόνισε, με τον τρόπο αυτό κρύβονται κάτω από το χαλί οι χρόνιες παθογένειες στα ζητήματα των υποδομών της χώρας.

«Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα υπερβολικού αριθμού πελατών.

Η Μαγιόρκα είναι 2,3 φορές μικρότερη από την Κρήτη και έχει διπλάσιο πληθυσμό και όσες αφίξεις έχουν η Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο μαζί», υπογράμμισε και στάθηκε στο ζήτημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης που, όπως είπε, η ανεξέλεγκτη επέκτασή της έχει δημιουργήσει τεράστια κοινωνικά ζητήματα.

Στην Κρήτη, σημείωσε, τα καταλύματα βραχυχρόνιας έχουν ξεπεράσει τις 150.000 κλίνες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διαχείριση των τουριστικών ροών στο νησί.

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα του Tουρισμού, ανέφερε ότι «δεν μπορεί να παραπονιόμαστε επειδή ο Tουρισμός πετυχαίνει». «Δεν είναι σοβαρό να διαπραγματευόμαστε τον περιορισμό της ζήτησης, αντί για τη βελτίωση της προσφοράς.

Ο Tουρισμός διογκώνει τον εθνικό πλούτο κι αν θέλουμε να συνεχίσει να το κάνει, πρέπει ένα μεγάλο μέρος αυτού του πλούτου να επιστρέφει στην κοινωνία με τη μορφή ανθεκτικών και σύγχρονων υποδομών σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΞ.

Το συνέδριο της ΠΟΞ συνεχίζεται με παρεμβάσεις των φορέων του κλάδου αλλά και εμπλεκομένων με τον Tουρισμό στην Κρήτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη

Coolcationing: Νέα τάση στον παγκόσμιο τουρισμό η "στροφή" σε προορισμούς με λιγότερο θερμά καλοκαίρια

Σε διαβούλευση το Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό

Εκδήλωση για το εταιρικό δίκαιο στις επιχειρήσεις τουρισμού

Φως στο τούνελ για εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό-Τι θα γίνει με το επίδομα ανεργίας

Τουρισμός: Σχεδόν διπλάσιοι οι επισκέπτες σε μια διετία

Όλγα Κεφαλογιάννη: Bιώσιμη και ποιοτική τουριστική ανάπτυξη

Διακοπές: Οι Νορβηγοί «ψηφίζουν» Ελλάδα για το 2024 – Οι «μυστικοί» και οι διαχρονικοί προορισμοί

Αστυπάλαια,Λειψοί, Νίσυρος και Καστελλόριζο στη λίστα των Times με τους 16 πιο χαλαρωτικούς νησιωτικούς προορισμούς στην Ελλάδα