7ο Φεστιβάλ Σχολικής Οπτικοακουστικής/ Κινηματογραφικής Δημιουργίας

7ο Φεστιβάλ Σχολικής Οπτικοακουστικής/ Κινηματογραφικής Δημιουργίας

7ο Φεστιβάλ Σχολικής Οπτικοακουστικής/ Κινηματογραφικής Δημιουργίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 621 ΦΟΡΕΣ

Τα παιδιά εμπνέονται, συνεργάζονται, μαθαίνουν, δημιουργούν, προβάλλουν και επικοινωνούν την καλλιτεχνική τους δημιουργία στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην τοπική κοινωνία.

Ο «Όμιλος CINE-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ για τον οπτικοακουστικό εγγραμματισμό», στο πλαίσιο των δράσεών του με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, θα πραγματοποιήσει το 7ο Φεστιβάλ Σχολικής Οπτικοακουστικής/Κινηματογραφικής Δημιουργίας.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ, περιλαμβάνει προβολή οπτικοακουστικού μαθητικού υλικού (ταινίες μικρού μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, εκπαιδευτικά βίντεο, μουσικά σποτάκια κ.ά.), δημιουργικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες από σχολικές μονάδες της Α/θμιας & της Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και από δημοτικά σχολεία της Σύρου.

Πριν τις προβολές, οι δημιουργοί, μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικοί, θα παρουσιάσουν με λίγα λόγια την καλλιτεχνική τους δημιουργία.

Το πρόγραμμα προβολών, το οποίο απευθύνεται κυρίως στην εκπαιδευτική κοινότητα, είναι ανοιχτό για θέαση και στο ευρύ κοινό, θα διανεμηθεί κατά την είσοδο στον κινηματογράφο.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου Ρόδου, καθώς και το πολιτιστικό περιοδικό ΛΩΤΟΣ και το Κ.Π.Ε. Πεταλούδων για την υποστήριξη.

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024
Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, 17:30
Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου

Το 1ο Φεστιβάλ Τακακιού 14 Ιουλίου στην Παστίδα

Εκδήλωση για το εταιρικό δίκαιο στις επιχειρήσεις τουρισμού

Ροδίτισσα αγιογράφος θα συμμετάσχει σε διεθνή έκθεση στη Νέα Υόρκη

Εικαστική Έκθεση της Νάντιας Σκορδοπούλου

15η Γιορτή Μουσικής στο Άλσος Αγίου Σουλά Σορωνής

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ΄ Πολιτιστικού Συμποσίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου στην Ηρωική Νήσο Κάσο

Παρουσίαση του βιβλίου "Το Χτικιό" της Ίριδας Μαυράκη