Σε υψηλά επίπεδα εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο «Διαγόρας»

Σε υψηλά επίπεδα εξελίσσεται  η τουριστική κίνηση στο «Διαγόρας»

Σε υψηλά επίπεδα εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο «Διαγόρας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2421 ΦΟΡΕΣ

Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε και χθες η τουριστική κίνηση στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Δεκάδες πτήσεις προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας», με τις οποίες ήρθαν στο νησί μας, μερικές ακόμα χιλιάδες τουριστών, απόδειξη ότι η φετινή σεζόν θα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Η Ρόδος καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στον Τουρισμό, καθώς η τουριστική κίνηση στο νησί μας, γνωρίζει κάθε μέρα που περνά όλο και μεγαλύτερη αύξηση. Όπως είχε γράψει προ ημερών η «Ροδιακή», ο μήνας Απρίλιος, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τη Fraport Greece, σημείωσε αύξηση που διαμορφώθηκε στο 8,4% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Αυτό σημαίνει ότι, φέτος τον Απρίλιο, ήρθαν στη Ρόδο περίπου 13.000 περισσότεροι τουρίστες, αφού, σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε, με πτήσεις τσάρτερ έφτασαν στο αεροδρόμιο του νησιού μας, 157.552 επιβάτες από το εξωτερικό, έναντι 144.303 τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Στην ουσία, ο μήνας που πέρασε ήταν ο καλύτερος Απρίλιος όλων των εποχών, ενώ και ο Μάιος εκτιμάται, ότι ήταν εξίσου καλός, κάτι που αναμένεται να αποδειχθεί από τα στοιχεία εντός των ημερών. Πάντως, οι εκτιμήσεις θέλουν τον μήνα που πέρασε να καταγράφει μία μικρή αύξηση, γεγονός που αναμένεται να επιβεβαιωθεί σύντομα.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, που είχε ήδη φανεί κατά τη διάρκεια του Απριλίου, με τον μεγάλο αριθμό πτήσεων που είχαν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ένα φαινόμενο που συνεχίστηκε και τον Μάιο.

Αναφορικά με τον νέο μήνα, ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες που παρατίθενται, από τις αφίξεις τουριστών χθες το πρωί στο αεροδρόμιο του νησιού- που γίνονται συνεχώς- και δείχνουν ότι και ο Ιούνιος θα ακολουθήσει την ίδια ανοδική πορεία στην κίνηση.

Η τουριστική κίνηση, λοιπόν, στο νησί μας, εξελίσσεται ιδιαίτερα εντυπωσιακά, γεγονός που επιβεβαιώνει τις προβλέψεις, ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι πολύ καλή, τόσο για τη Ρόδο όσο και για τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου.

 

Διαβάστε ακόμη

Γερμανικός τουρισμός: 9-12% κάτω οι τιμές των πακέτων διακοπών σε Ρόδο, Κρήτη και Κω στα last minute

Τουριστική προβολή της Ρόδου και της Κω

Κρουαζιέρα: Zητείται νέο εθνικό σχέδιο

Στρατηγική για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος

Συνάντηση του Προέδρου Γιάννη Παπαβασιλείου και αντιπροσωπείας της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου με το Δήμαρχο Αλέξανδρο Κολιάδη

52 κρουαζιερόπλοια πρόκειται να καταπλεύσουν τον Ιούλιο στη Ρόδο

Τουρκική... απόβαση στα ελληνικά νησιά | Πάνω από 50.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

Δεν θα χάσουν τις διακοπές τους στη Ρόδο οι Τούρκοι τουρίστες