Αντίλαλος

Αντίλαλος

Αντίλαλος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 83 ΦΟΡΕΣ

Πίκρα, Πίκρα και μόνο πίκρα. Δεν περιμέναμε ποτέ, εις την τελευτήν του βίου μας, η Ρόδος που τόσο αγαπήσαμε και πάντα αγαπάμε και άπειρες φορές μας αγκάλιασε και μας έσφιξε στον κόρφο της, χωρίς να το θέλει, μας πότισε τόση πίκρα.
Ζήσαμε, από την Παρασκευή το μεσημέρι, 21 Ιουνίου 2024, μέχρι την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024, τις δυσκολότερες, θλιβερές, αλλά και μαύρες μέρες της ζωής μας.


Ήταν κάτι το φρικτό, το τρομερό. Μόνος κάπου στον Ευβοϊκό, χωρίς πλάι μου, το ΟΝΕΙΡΟ, την Ελένη, έζησα αυτό που εύχομαι να μην το περάσει κανείς ποτέ.
Ευτυχώς που υπήρξαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ, που μόνο,ναι, σε άλλες εποχές μπορείς να συναντήσεις

Ο Γιάννης Χαρίτος που όλο αυτό το διάστημα εγκατέλειψε τα πάντα, και στάθηκε δίπλα, όλες αυτές τις τρομερές μέρες. Φοβερή εμπειρία να έχεις κοντά σου, να σου συμπαραστέκεται, έναν τόσο μεγάλο άνδρα και νομικό, για να φτάσεις στο τέρμα. Τον ευγνωμονώ δημοσίως, και τον έχω στην καρδιά μου.

Όπως ευγνωμονώ τη σύζυγό του Άννα, που βρέθηκε δίπλα, και έγινε για μένα ΗΡΩΙΔΑ, σ’ αυτό που συνέβη. Αυτή είναι η ΡΟΔΙΤΙΑ.
Βρέθηκε στον κύκλο αυτό της πίκρας και του αγώνα, ο…., ο οποίος με τις κινήσεις, τρόπους, συμβουλές του, μας ενθύμισε ότι υπάρχει ΡΟΔΙΤΙΑ. Και μάλιστα αγνή, απόλυτη. Τον ευχαριστώ και η ευγνωμοσύνη μου προς αυτόν είναι βαθιά και άπειρη.

Η άλλη πλευρά έκανε στο ακέραιο το καθήκον της. Αλλά…
Αφήσαμε στο τέλος, τη δικηγόρο Άννα Μακρή Κεχαγιά της μάχιμης δικηγορίας των Αθηνών, η οποία πέτυχε το ακατόρθωτο. Ναι, το ακατόρθωτο. Βράχος τεράστιος σκληρός, θεόρατος. Σταματάμε εδώ… Υποκλινόμαστε. Η συγκίνηση είναι ιδιαίτερη και ζωηρή!.. Σε ευχαριστώ Άννα…

Φίλες και Φίλοι, παρακαλώ ας σταματήσουν οι επαφές για ένα διάστημα. Η πίκρα πέρασε τα όριά της. Θέλουμε ηρεμία και περισυλλογή.

Ευχαριστώ
Κ.ΤΣΑΛΑΧΟΥΡΗΣ
Δημοσιογράφος-ιστορικός ερευνητής  

Διαβάστε ακόμη

Ευαγγελία Παναή "Μηνάς Μάρκου Μαλλιαράκης: Ένας Αιγυπτιώτης δικηγόρος από την Κάσο, στη Βιλλανόβα Ρόδου του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα"

105 χρόνια από τη θυσία των Προσκόπων στο Αϊδίνι της Μικράς Ασίας

Σελίδες Ιστορίας: Ποιες και ποιοι εργάστηκαν στην Καπνοβιομηχανία ΤΕΜΙ επί Βρετανικής Στρατιωτικής Διοικήσεως Δωδεκανήσου

Η Παλιά και η Νέα Αγορά της Ρόδου (Γ' Μέρος)

Η Παλιά και η Νέα Αγορά της Ρόδου (β' μέρος)

Η Παλιά και η Νέα Αγορά της Ρόδου

Η Ρόδος, ο Γρίβας και ο απελευθερωτικός αγώνας της Κύπρου

Δωδεκάνησα: Η Ενσωμάτωση, η ημερομηνία που δεν άλλαξε και μια προσωπική μαρτυρία