«Μια ημέρα, που θα μείνει χαραγμένη για πάντα στις μνήμες μας!»

«Μια ημέρα, που θα μείνει χαραγμένη για πάντα στις μνήμες μας!»

«Μια ημέρα, που θα μείνει χαραγμένη για πάντα στις μνήμες μας!»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 795 ΦΟΡΕΣ

Τοποθέτηση με αφορμή την πυρκαγιά που έπληξε το νησί της Κω έκανε η έπαρχος Κω – Νισύρου Κωνσταντίνα Σβύνου. Με ανάρτηση της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, κάνει λόγο για «μια ημέρα που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες μας». Αναλυτικά, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024, μια μέρα που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες μας, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στο νησί της Κω. Σήμερα, μια μέρα μετά, βγαίνουμε νικητές. Και αυτό γιατί λειτουργήσαμε με ενότητα, με συντονισμό, με σοβαρότητα, με ευθύνη.

Θέλω να συγχαρώ όλους όσους έτρεξαν στο μέτωπο, την Πυροσβεστική υπηρεσία Κω κ τον διοικητή της κ. Μαυρίδη Γρηγόρη, τους εθελοντές οδηγούς και ιδιοκτήτες χωματουργικών μηχανημάτων και τις εθελοντικές ομάδες (λέσχη Ελλήνων καταδρομέων, Ελληνική ομάδα διάσωσης παράρτημα Β Δωδεκανήσου, την εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας Δήμου Κω και απλούς εθελοντές) που συνέβαλλαν στην κατάσβεση με αυτοθησία αψηφώντας κάθε κίνδυνο. Η πολιτική προστασία του Δήμου Κω, με τον Δήμαρχο Theodosis Nikitaras και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καμπουράκη Σταμάτη συντόνισαν και στήριξαν τη μεγάλη προσπάθεια, σε μια αρμονική συνέργεια με όλους όσους κλήθηκαν ή ζήτησαν να βοηθήσουν.

Ο Στρατός με τον άψογο μηχανισμό του ήταν εκεί σε όλα τα επίπεδα, η Ελληνική Αστυνομία σε απόλυτο συντονισμό, η εκκλησία με μπροστάρη το Σεβασμιότητο κκ Ναθαναήλ, οι φορείς, Ένωση Ξενοδόχων Κω με την πρόεδρο Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου και τα μέλη, ο ΣΕΠΕ Κω με τον George Segraidos και όλα τα μέλη του, το ΒΑΚΟΥΦ Κω με την Elvan Kotzaoglan και τα μέλη, ο ιατρικός σύλλογος Κω με την Κατερίνα Γαβαλά οι έμποροι και οι επιχειρηματίες του νησιού, οι δημοσιογράφοι, οι εργαζόμενοι του Δήμου, ο Ερυθρός Σταυρός, η λέσχη Lion Κω Ειρήνη Χατζηχριστοφή και κυρίως... το σύνολο των πολιτών της ΚΩ!

Και αυτή είναι η μεγάλη νίκη... ότι όλοι στη δύσκολη στιγμή ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Περάσαμε μια μεγάλη κρίση, είμαστε εδώ, να κάνουμε τον απολογισμό μας, να δούμε τις παραλείψεις και να αυξήσουμε το επίπεδο ετοιμότητάς μας. Σήμερα η Κως συνεχίζει στην καθημερινότητά της, προσφέροντας τις μοναδικές φυσικές της ομορφιές στον επισκέπτη, έχοντας προσθέσει όμως τη μεγάλη αξία του ανθρωπισμού, της δοτικότητας, της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού».

Διαβάστε ακόμη

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στην Παλιά Πόλη της Ρόδου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού