Κάθειρξη 50 ετών και πρόστιμο 850.700 ευρώ σε αλλοδαπό διακινητή

Κάθειρξη 50 ετών  και πρόστιμο 850.700 ευρώ σε αλλοδαπό διακινητή

Κάθειρξη 50 ετών και πρόστιμο 850.700 ευρώ σε αλλοδαπό διακινητή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 612 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 850.700 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 40χρονο αλλοδαπό, ο οποίος πέρυσι το καλοκαίρι μετέφερε και αποβίβασε σε ακτή, στους Πεύκους στη Λίνδο της Ρόδου, 14 άτομα και στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει στα τουρκικά παράλια!

Ο αλλοδαπός καταδιώχθηκε από τους λιμενικούς, στους οποίους αντιστάθηκε ακόμη και όταν τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν!

Σε βάρος τού 40χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε να δικαστεί για τα εξής αδικήματα:
• Ένταξη ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση.
• Παράνομη μεταφορά, από κυβερνήτη πλωτού μέσου, από το εξωτερικό στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών χωρίς δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος, πράξη τελεσθείσα κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και εκ κερδοσκοπίας.

• Παράνομη κατοχή όπλου.
• Παράνομη είσοδος στη χώρα.
• Απείθεια.
• Βία κατά υπαλλήλων.

Η δίκη του έγινε προχθές από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο μετέτρεψε μόνο την πρώτη κατηγορία σε ένταξη σε συμμορία, τον έκρινε ένοχο για όλα και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών (εκτιτέα τα 20 έτη βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας), συνολικό χρηματικό πρόστιμο 850.700 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Νικήτας Μπόλκας.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν όταν, στις 13 Σεπτεμβρίου 2023, πρωινές ώρες, έγινε ενημέρωση από το στρατιωτικό παρατηρητήριο για την ύπαρξη σκάφους στην περιοχή των Πεύκων. Έτσι περιπολικό σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου που μετέβη εκεί, εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται με κατεύθυνση προς τις ακτές της Ρόδου και να αποβιβάζει σημαντικό αριθμό ατόμων στην περιοχή «ΓΚΙΝΑ» της Ρόδου.

Στη συνέχεια, το εν λόγω σκάφος δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση τού ταχύπλοου σκάφους. Ο 40χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του πληρώματος, προβάλλοντας αντίσταση, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση και τη σύλληψή του.

Από ξηράς εντοπίστηκαν από στελέχη του Α’ Λιμενικού Τμήματος Λίνδου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στην περιοχή «ΓΚΙΝΑ», δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί (8 άνδρες, 5 γυναίκες, 1 κορίτσι), όλοι καλά στην υγεία τους, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ρόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκε το συγκεκριμένο ταχύπλοο σκάφος, ενώ σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο κατηγορούμενος για απόπειρα εμπρησμού

Σε τρία χρόνια και τρεις μήνες καταδικάστηκε 35χρονος τσαντάκιας

Αθωώθηκε Καλύμνιος για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη 40χρονος για άγρα πελατών

Γερμανός καλλιεργούσε επτά δενδρύλλια χασίς

Πρόστιμα 30.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε φορτηγά

16χρονος Ρομά κατηγορείται για 4 κλοπές και διαρρήξεις