Παρέλαβε δέμα που περιείχε τρεις συσκευασίες ηρωΐνης

Παρέλαβε δέμα που περιείχε τρεις συσκευασίες ηρωΐνης

Παρέλαβε δέμα που περιείχε τρεις συσκευασίες ηρωΐνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1279 ΦΟΡΕΣ

Για την παραλαβή δέματος που περιείχε βιντεοκασέτα με τρεις συσκευασίες ηρωίνης θα καθίσει 37χρονος αλλοδαπός από τη Γεωργία, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Ο Γεωργιανός άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας πριν από δέκα χρόνια οπότε και το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου μετά από πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία τους συνέλαβαν τον 37χρονο.

Πιο συγκεκριμένα, στις 9 Οκτωβρίου 2009 στις 2.30 το μεσημέρι με συντονισμένη επιχείρηση οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 37χρονο από τη Γεωργία να παραλαμβάνει ταχυδρομικό δέμα το οποίο περιείχε μία παλαιού τύπου κασέτα βίντεο, όπου μέσα ήταν επιμελώς κρυμμένες 3 νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 0,9 γραμ. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το δέμα το έστειλε από την Αθήνα ημεδαπός, ενώ οι κατηγορίες που ασκήθηκαν σε βάρος του Γεωργιανού ήταν για αγορά, κατοχή ναρκωτικών ουσιών παρά μη τοξικομανούς και παραλαβή δέματος με ναρκωτικά παρά μη τοξικομανούς.

Για αυτές τις κατηγορίες στις 19 Φεβρουαρίου 2014 δικάστηκε ερήμην από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Έκτοτε η καταδικαστική απόφαση εκκρεμούσε σε βάρος του 37χρονου ο οποίος εντοπίστηκε τελικά τον Αύγουστο του 2018 στην Κάρπαθο, συνελήφθη και παραπέμφθηκε για τα περαιτέρω.

Η έφεση του προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 13 Μαΐου 2019 σε μία προσπάθεια να μειώσει ή και να «εξαφανίσει» την πρωτόδικη ποινή που του έχει επιβληθεί.

Διαβάστε ακόμη

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο