Συνεργασία του Γυμνασίου Σορωνής με το Μουσικό Σχολείο Ρόδου

Συνεργασία του Γυμνασίου Σορωνής με το Μουσικό Σχολείο Ρόδου

Συνεργασία του Γυμνασίου Σορωνής με το Μουσικό Σχολείο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1188 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο: «Υποστήριξη ένταξης ευάλωτων ομάδων μαθητών/-τριών και μαθητών/-τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» το Γυμνάσιο Σορωνής συνεργάστηκε με το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, σε μια εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Γυμνάσιο Σορωνής, την Τρίτη 10/05/2022, διά ζώσης στην αίθουσα εκδηλώσεων.

«Είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε από κοντά τους καθηγητές, καθώς και μαθητές και μαθήτριες του σχολείου που μας παρουσίασαν το εξαιρετικό τους έργο», αναφέρει ανακοίνωση του Γυμνασίου Σορωνής, στην οποία τονίζονται τα εξής:

«Στόχος της δράσης μας ήταν να αλληλεπιδράσουν όλα τα παιδιά μεταξύ τους μέσω της μουσικής, να γνωρίσουν τα μουσικά όργανα, να γεννηθούν ενδιαφέροντα και ταλέντα, να συνεργαστούν και να έρθουν σε επαφή με μαθητές άλλων περιοχών του νησιού, να αναλάβουν ενεργό ρόλο τραγουδώντας και αποτελώντας βασικό μέρος μιας μαθητικής ορχήστρας, να κατανοήσουν, να ερμηνεύσουν και να προσεγγίσουν τους στίχους των τραγουδιών που άκουσαν και τραγούδησαν.

Η μουσική συγκινεί, η μουσική ενώνει, η μουσική είναι για ΟΛΟΥΣ. Ευχαριστούμε πολύ το Μουσικό Σχολείο Ρόδου που μας έδωσε την ευκαιρία να ζήσουμε μαζί τους τη μουσική εμπειρία.

Υπεύθυνες δράσης του Γυμνασίου Σορωνής: Παπανικολάου Μαριάνθη, Θεουλάκη Ραφαηλία».

Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε για το ίδιο θέμα το Μουσικό Σχολείο Ρόδου αναφέρει τα εξής:

Την Τρίτη 10 Μαϊου 2022, η Ευρωπαϊκή Ορχήστρα επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Σορωνής, σε μία διαδραστική μουσική-παιδαγωγική συνάντηση, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις του Μουσικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής, υλοποιώντας προγραμματισμένα πολιτιστικά προγράμματα-δράσεις.

Μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και στη συνέχεια των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου της Σορωνής, παρακολούθησαν παρουσίαση των μουσικών οργάνων της ορχήστρας, συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά και άκουσαν τραγούδια, τα οποία τραγούδησαν μαζί.

Συνοδοί καθηγητές ήταν ο κ. Μάνδηλας Βαγγέλης, υπεύθυνος της ορχήστρας και ενορχηστρωτής των μουσικών τραγουδιών, ο κ. Σκριμπόνης Κων/νος, καθηγητής βιολιού, και ο κ. Μπέλλος Παναγιώτης Λουκάς, καθηγητής μουσικής-μουσικοπαιδαγωγός και υποδιευθυντής του ΜΣΡ.

Πηγή: http://gym-mous-rodou.dod.sch.gr/

Διαβάστε ακόμη

Σημαντικές οι επιτυχίες των μαθητών του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Βιωματικές Δράσεις και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης Ρόδου: Συγχωνεύσεις και υποβιβασμοί σχολείων

Αντιπροσωπεία του Καζουλλείου – 2ου ΓΕΛ Ρόδου στη Σεβίλλη της Ισπανίας

Το Καζούλλειο Γυμνάσιο ρίχνει τίτλους τέλους για το πρόγραμμα «Παιδαγωγικά εργαλεία για ένα σχολείο συμπερίληψης»

Εξαιρετικές επιδόσεις στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου «Καπνοβιομηχανία»

Σε τμήματα ΑΕΙ μπορούν να καταταγούν οι απόφοιτοι της ΑΣΤΕΡ

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Σωτήρη-Βασίλη Παπαντωνίου για την επιτυχία του στις πανελλαδικές εξετάσεις