Συνέντευξη του γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ στη Ρ: «Το ψηφοδέλτιο στα Δωδεκάνησα θα είναι πολύ ισχυρό και θα δώσει ένα τεράστιο ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ...»!

Συνέντευξη του γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ στη Ρ: «Το ψηφοδέλτιο στα Δωδεκάνησα θα είναι πολύ ισχυρό και θα δώσει ένα τεράστιο ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ...»!

Συνέντευξη του γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ στη Ρ: «Το ψηφοδέλτιο στα Δωδεκάνησα θα είναι πολύ ισχυρό και θα δώσει ένα τεράστιο ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ...»!

Pοδούλα Λουλουδάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 810 ΦΟΡΕΣ

Συνέντευξη στη
Ροδούλα Λουλουδάκη

Δυο μέρες έμεινε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος στη Ρόδο και οι επαφές, οι συναντήσεις, το τρεχαλητό, ήταν ασταμάτητα. Πώς αλλιώς; «Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή...».

Στο τέλος της ημέρας, κατά το κοινώς λεγόμενο, έφυγε όμως ικανοποιημένος για να πάει αλλού, να συμβούν τα ίδια μέχρι να ξανάρθει και πάλι από την αρχή αφού βρισκόμαστε σε μία τελική ευθεία για τις εκλογές, αλλά πόσο τελική, κανείς ακόμα δεν ξέρει.

Σ’ ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα μεταξύ των επισκέψεών του, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ μίλησε στη «Ροδιακή» για τα συμπεράσματά του από την επίσκεψη, τους στόχους και τις αγωνίες του.

Βρίσκεστε ένα διήμερο ήδη στη Ρόδο. Ποια αίσθηση αποκομίσατε;
Την αίσθηση που διαμορφώνεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα: το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει, το ΠΑΣΟΚ δυναμώνει, το ΠΑΣΟΚ έρχεται κοντά στους πολίτες για να αποκτήσουμε ξανά μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους. Έχουμε σχέδιο για τα ζητήματα της καθημερινότητας που αφορούν την οικονομική κρίση, την ακρίβεια, αυτό που βιώνει ο πολίτης ο οποίος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Είναι μία κρίση για την οποία η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για να βοηθήσει πραγματικά αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Και το είδαμε αυτό κι εδώ στη Ρόδο, κατά τις συνομιλίες μας με τους πολίτες και στη λαϊκή αγορά που πήγαμε και στον Αρχάγγελο και στο κέντρο της πόλης. Είναι ένα φαινόμενο που βιώνουν και τα νησιά μας και η ηπειρωτική χώρα. Ως ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής, είμαστε εδώ για να σταθούμε πλάι στους πολίτες, με τα στελέχη μας, τους υποψήφιους βουλευτές που τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν για να δώσουμε τη μάχη στις εθνικές εκλογές, από την πρώτη γραμμή.

Πότε θα έχουμε τα ονόματα των υποψηφίων που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια;
Πιστεύω μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα έχουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των υποψηφίων μας, σε όλη την Ελλάδα. Για την περιοχή σας τη Δωδεκάνησο, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που έχουμε τέτοιους υποψηφίους, και της παλαιότερης γενιάς και της νεώτερης γενιάς, που έχουμε και κοινωνικά στελέχη και νέους ανθρώπους, κι η Επιτροπή Ψηφοδελτίων έχει μία πολύ δύσκολη δουλειά να κάνει για να επιλέξει τους καταλληλότερους. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε ένα πάρα πολύ ισχυρό ψηφοδέλτιο που θα δώσει στην περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου ένα τεράστιο ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ.

Δημοσκοπικά ωστόσο αυτή την τελευταία περίοδο, φαίνεται να είναι καθηλωμένα τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ ακόμα και στη Δωδεκάνησο, κι αυτό παρά την τεράστια προσέλευση κόσμου στις κάλπες, για τις εσωκομματικές εκλογές. Τι φταίει;
Δημοσκοπικά το ΠΑΣΟΚ έχει σχεδόν διπλασιάσει τα ποσοστά του σε σχέση μ΄ αυτό που έδειχναν τα προηγούμενα χρόνια πριν τις εσωκομματικές εκλογές. Είναι μια πολύ μεγάλη προσπάθεια που δεν τελειώνει και δεν διαρκεί μόνο λίγους μήνες. Έχουμε μπροστά μας τις εθνικές εκλογές, έχουμε μπροστά μας πάρα πολλούς ψηφοφόρους και ιδιαίτερα της νεώτερης γενιάς, οι οποίοι δεν ήρθαν την τελευταία φορά να ψηφίσουνε, οι οποίοι δεν έχουν αποφασίσει τι θέλουν. Είναι και η αγωνία μας να τους πείσουμε ξανά, καταρχήν να έρθουν να συμμετέχουν, να μας ακούσουνε, ν΄ ακούσουν το πρόγραμμά μας, τις θέσεις μας και φυσικά τα νέα μας στελέχη με το νέο ήθος που θέλουμε να φέρουμε στην πολιτική. Και να μας δώσουν την ευκαιρία για μία εναλλακτική πρόταση, για να δημιουργηθεί μία ελπίδα ξανά στον ελληνικό λαό. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ και το αποτέλεσμα που θα του δώσουν οι πολίτες στις εκλογές αυτές θα είναι η μεγάλη, ευχάριστη έκπληξη.

Τι σας ανησυχεί για εκείνο το βράδυ της πρώτης Κυριακής των εκλογών;
Με ανησυχεί ότι ορισμένοι μπορεί να βάλουνε το προσωπικό τους συμφέρον και το κομματικό τους συμφέρον πάνω από τη χώρα, πάνω από την πατρίδα. Το ΠΑΣΟΚ έχει μάθει πάντα, -είχε πατριωτικό καθήκον από τα χρόνια του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και στην πορεία, και στα πιο δύσκολά μας, την περίοδο της οικονομικής κρίσης,- να βάζει πάνω από το κομματικό συμφέρον, την πατρίδα. Αυτό θα κάνουμε και τώρα.

Από πού είσαστε κ. γραμματέα;
Είμαι από την Ήπειρο, από τη Θεσπρωτία, από την Παραμυθιά.

Καμία σχέση με νησιώτες, με θάλασσα...
Όχι, αλλά σας αγαπώ πάρα πολύ, πραγματικά αγάπησα τους ανθρώπους αυτές τις δύο μέρες που βρέθηκα στο νησί και σίγουρα θα έρθω πολύ σύντομα ξανά και εδώ στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Διαμαντής: Με σκληρή δουλειά κάθε μαθητής μπορεί να επιτύχει τα όνειρά του

Γιάννης Παππάς: Προτεραιότητα η ποιοτική αναβάθμιση των νησιών

Προτεραιότητα η ανάπτυξη για τον δήμαρχο Αστυπάλαιας

Τιμητική διάκριση σε ταινία νεαρής Ροδίτισσας σε Φεστιβάλ στις Κάννες!

Η Θεανώ, η Ροδίτισσα με το χαμόγελο, που εργάζεται σε δύο δουλειές από 13 ετών

Π. Κουνάκης: Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσαν συνολικά όλα τα νησιά

Δ. Βολονάκη: Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την υγεία στα νησιά μας

Όλγα Κουρή-Καλλέργη: Το Δημογραφικό είναι τεράστιο πρόβλημα για όλη την Ευρώπη