Στα κάστρα της Ν.Δ. παρέμειναν τα Δωδεκάνησα

Στα κάστρα της Ν.Δ. παρέμειναν τα Δωδεκάνησα

Στα κάστρα της Ν.Δ. παρέμειναν τα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1153 ΦΟΡΕΣ

Σε Λακωνία (47,7%), Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών (47,47%), Α΄ Πειραιώς (47,23%), Κυκλάδες (47,1%) και Δωδεκάνησα (47%) σημείωσε η Νέα Δημοκρατία τις υψηλότερες επιδόσεις της στις χθεσινές εκλογές που της έδωσαν, χάρη στην ενισχυμένη αναλογική, την αυτοδυναμία με περίπου τα ίδια ποσοστά με τις εκλογές του Μαΐου (40,52% και 158 έδρες).

Επίσης, σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου, η Νέα Δημοκρατία σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξησή της στη Ροδόπη και στην Aρτα (+1,5%), ενώ τη μεγαλύτερη μείωση στην Ξάνθη (-5,9%), στα Γρεβενά (-4,5%) και στην Ευρυτανία (-3,8%).

Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ είδε τα ποσοστά του να μειώνονται έτι περαιτέρω, χάνοντας λίγο περισσότερο από 2% (17,8% έναντι 20% το Μάιο). Το υψηλότερο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε στη Ροδόπη (τη μόνη από τις περιφέρειες όπου αναδείχθηκε πρώτο κόμμα σ’ έναν χάρτη που βάφτηκε και πάλι γαλάζιος), στην Aρτα (28,9%) και στην Ξάνθη (28,7%), ενώ το χαμηλότερο στη Χίο (10,5%).

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε αύξηση μόνο στην Ξάνθη (+2,1%) και στη Ροδόπη (+0,8%). Τη μεγαλύτερη μείωση σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου τη σημείωσε στην Κεφαλονιά (-6,4%), στην Καστοριά (-4,4%) και στην Αιτωλοακαρνανία (-4,2%).

Το ΠΑΣΟΚ σημείωσε μικρή αύξηση, αγγίζοντας το 11,9%. Πέτυχε τα υψηλότερα ποσοστά του στην Κρήτη (Ρέθυμνο, Λασίθι και Ηράκλειο), ενώ τα χαμηλότερα στην Α΄ Πειραιώς, Α΄ Αθηνών, στον Β1 Βόρειο Τομέα και στη Β΄ Πειραιώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση το ΠΑΣΟΚ είχε καταλάβει τη 2η θέση σε 6 εκλογικές περιφέρειες, ενώ σε αυτές τις εκλογές πέρασε στη δεύτερη θέση σε 10 εκλογικές περιφέρειες.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε ακόμη

Τα εκλογικά τμήματα στα χωριά της Ρόδου

Ανακοίνωση της ΔΗΜ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας για τη νίκη του κόμματος

Eλευθερία Φτακλάκη: Τι σηματοδοτεί η ιστορική νίκη της Ν.Δ.

Υψηλό ποσοστό πήραν στα Δωδεκάνησα οι «Σπαρτιάτες»

Πώς ψήφισε η Ρόδος και τα υπόλοιπα νησιά του νομού μας

Πώς ψήφισαν τα χωριά της Ρόδου

Γ. Νικητιάδης : "Ευχαριστώ όλους όσοι στήριξαν το ΠΑΣΟΚ- Τα Δωδεκανησα απέκτησαν ξανά φωνή"

Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Γιάννης Παππάς