Θωμάς Σωτρίλλης: «Ζητώ ακόμα μία ευκαιρία να προσφέρω στους συμπατριώτες μου»

Θωμάς Σωτρίλλης: «Ζητώ ακόμα μία ευκαιρία να προσφέρω στους συμπατριώτες μου»

Θωμάς Σωτρίλλης: «Ζητώ ακόμα μία ευκαιρία να προσφέρω στους συμπατριώτες μου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4818 ΦΟΡΕΣ

Ο γιατρός Θωμάς Σωτρίλλης είναι γνωστός στους συμπατριώτες μας τόσο μέσα από την επαγγελματική του πορεία όσο και μέσα από την προσφορά του στα κοινά, από διάφορες θέσεις, όμως η προσφορά αυτή δε σταματά.

Αυτός είναι και ο λόγος που δηλώνει «παρών» και σε αυτές τις εκλογές συμπορευόμενος με τον Αλέξανδρο Κολιάδη, με όραμα να γίνει η πόλη πιο ανθρώπινη και τα προβλήματα στα χωριά να λυθούν αποτελεσματικά. Όπως επισημαίνει ένας γιατρός δε θεραπεύει μόνο τον ανθρώπινο πόνο αλλά μπορεί να βοηθήσει και σε κοινωνικά προβλήματα ακόμα και με την παρουσία του ως ηθική συμπαράσταση. Καλεί λοιπόν τους συμπατριώτες του να τον εμπιστευτούν γιατί πάντα πορευόταν με αξιοπρέπεια και αρχές και έχει τη διάθεση και την ικανότητα να προσφέρει ακόμα πολλά στον τόπο του…

Κε Σωτρίλλη , σε αυτές τις δημοτικές εκλογές θα είστε υποψήφιος με την παράταξη του Αλέξανδρου Κολιάδη «ΕΝΑ». Μιλήστε μας για αυτή σας την απόφαση, να ενώσετε τις δυνάμεις σας μαζί του για το δήμο μας.

Είμαι άνθρωπος με αρχές και αξιοπρέπεια και αυτά με χαρακτηρίζουν όλα τα χρόνια της επαγγελματικής και πολιτικής μου πορείας στον τόπο μας. Με γνωρίζουν όλοι. Γνωρίζουν όλοι ότι αυτά αποτελούν τα κριτήρια με τα οποία πορεύομαι στη ζωή και δε διστάζω να αποχωρήσω από σχήματα και διοικήσεις αν κρίνω ότι καταστρατηγούνται.

Στον Αλέξανδρο Κολιάδη διακρίνω τα ίδια χαρακτηριστικά ο οποίος από τη θέση που κατείχε στο δήμο Ρόδο επέδειξε επίσης αξιοπρέπεια και τιμιότητα. Αυτός ήταν ο λόγος που με έκανε να σκεφτώ την πρόταση του και με έκανε να συνεργαστώ μαζί του συμπορευόμενος με την παράταξη του.

Πριν από 2 χρόνια περίπου εποχή COVID μέλος του περιφερειακού συμβουλίου και αντιπεριφερειαρχης υγείας είχα μια άσχημη εμπειρία. Με στημένη κατηγορία από τον τότε περιφερειάρχη και συνεργάτη κ. Χατζημάρκο Αίρεται η εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου. Δεν μέτρησε τίποτα περισσότερο από την αξιοπρέπεια μου και υπέβαλλα άμεσα την παραίτηση μου από την θέση και την παράταξη.

Οι συμπατριώτες μας σας γνωρίζουν αρκετά καθώς υπηρετείτε για χρόνια την αυτοδιοίκηση ενώ διατελέσατε τα τελευταία χρόνια μέλος του περιφερειακού συμβουλίου κατέχοντας μάλιστα και τη θέση του αντιπεριφερειάρχη. Τώρα από ένα άλλο μετερίζι πως πιστεύετε ότι μπορείτε να βοηθήσετε το δήμο μας;

Θα μου επιτρέψετε μια μικρή αναδρομή. Υπήρξα ο πρώτος ουρολόγος στο νοσοκομείο μας θέτοντας τα θεμέλια της ουρολογικής κλινικής . Ξεκίνησα σαν πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του νοσοκομείου μας και έπειτα μέλος της ΕΙΝΑΠ.

Υπήρξα πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου επί εποχής Σάββα Καραγιάννη και στην συνέχεια γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου δήμου Ρόδου. Διετέλεσα πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου και στη συνέχεια αντιπεριφερειάρχης υγείας με τον Γιώργο Χατζημάρκο μέχρι της παραίτησης μου. Όλα αυτά παράλληλα με την άσκηση της ιατρικής στο νοσοκομείο με ότι αυτό συνεπάγεται (εξωτερικά ιατρεία, κλινική, χειρουργεία, εφημερίες). Πάντα με γνώμονα το συμφέρον του ασθενούς-πολίτη αυτού του νησιού.

Λειτουργία που μου εξασφάλιζε ιδιαίτερη ψυχική ηρεμία και γαλήνη επειδή πάντα έκανα το χρέος μου. Δεν είναι μόνο ο ανθρώπινος πόνος που θεραπεύει ο γιατρός υπάρχουν τόσα και τόσα κοινωνικά προβλήματα που κατατρέχουν τους συμπολίτες μας και οι οποίοι χρειάζονται βοήθεια, όχι αποκλειστικά οικονομική αλλά και ηθική με την ανθρώπινη παρουσία. Πιστεύω ότι και εδώ έχω την δυνατότητα να παρέμβω θετικά.

Αν σας ζητούσαν να οραματιστείτε τη Ρόδο του αύριο, πως θα τη φανταζόσασταν, τι θα θέλατε να έχει, πως θα θέλατε να πορευτεί από εδώ και πέρα;

Ζούσα από παιδί στην πόλη δίπλα στο ορφανοτροφείο θηλέων. Όλη την περίοδο από το 1950 και μετά σαν παιδί και σαν έφηβος, πέρασα χρόνια δύσκολα οικονομικά αλλά ευχάριστα. Ήρεμο, καθαρό περιβάλλον, ακίνδυνο και ιδιαίτερα ασφαλές. Μικρογειτονιές, καλή συνύπαρξη, και αυλές γεμάτες ζωή και μυρωδιές.

Όλα αυτά βοήθησαν να μεγαλώσω σε ένα περιβάλλον αληθινά ωραίο.

Με τα χρόνια βλέπω τον μετασχηματισμό της πόλης μου σε άσχημη και απρόσωπη. Γειτονιές χωρίς χρώμα και ζωή. Τα κτίρια με τις όμορφες προσόψεις και τα χρώματα αλλάζουν σε απρόσωπες υποδομές-κλουβιά-φυλακές χωρίς αυλές και μπουκαμβίλιες χωρίς χρώματα με έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και ηχορύπανση.

Η πρόοδος ήταν επιβεβλημένη δυστυχώς ήρθε απότομα και αποξένωσε τους ανθρώπους της αυλής και της γειτονιάς. Κάτι που το πληρώνουμε σήμερα με όλα τα επακόλουθα (αποξένωση βία άγνωστοι άνθρωποι και συγκάτοικοι κτλ.)

Στο μυαλό μου έχω τον σταδιακό μετασχηματισμό της πόλης μας σε χώρο που θα μπορείς να κινηθείς άνετα, περπατώντας με άνεση , η μάνα με το καροτσάκι του μωρού, η γιαγιά με το μπαστούνι και ο ανάπηρος με το αμαξίδιο του με κυκλοφορία σωστά ρυθμισμένη και μέσα σε μία πόλη με καθαριότητα.

Με δημόσια κτίρια ευπρεπή χωρίς σκαλωσιές και τραύματα, μια πόλη που θα αναπνέεις καθαρό αέρα με τάξη παντού, σε πεζοδρόμια δρόμους παραλίες. Το Μαντράκι πρέπει να ξαναγίνει χώρος περιπάτου και ασφαλών συναντήσεων για να αρχίσουμε ξανά να λέμε καλημέρα ο ένας στον άλλο.

Αν εκλεγείτε με την παράταξη «ΕΝΑ» και αποτελέσετε μέλος του δημοτικού συμβουλίου ποια ζητήματα θα θέσετε και τι θα προτάξετε για το νησί μας;

Πιστεύω ότι πέρα από την διοικητική ικανότητα που θα παρουσιάσει η παράταξή μας υπάρχει περίσσια ευαισθησίας για πολλά θέματα και πράγματα γύρω από την εύρυθμη λειτουργία του νησιού.

Πρωταρχικό μέλημα ο πολίτης άνθρωπος και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Συγκοινωνία , κυκλοφοριακό , καθαριότητα. Αντιμετώπιση με αξιοπρέπεια των αιτημάτων του πολίτη και συνεχής προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που έχουν σχέση με την εμφάνιση της πόλης. Δημόσια και παραδοσιακά κτίρια, πάρκα, η Τάφρος , η Δημοτική Έπαυλη, το Ροδίνι που ρημάζει και όλα τα κτίρια ιδιοκτησίας του δήμου

Επίσης πρέπει να δώσουμε λόγο ύπαρξης στα τοπικά συμβούλια με επαρκή χρηματοδότηση για ικανοποιητική λειτουργία και απόδοση.

Μιλήστε μας λίγο για τα «πιστεύω» σας σε ότι αφορά τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, και μάλιστα σε έναν ενιαίο δήμο που προέρχεται από τη συνένωση συνολικά δέκα δήμων.

Καταρχήν αναφέρομαι στην προσωπική μου άποψη ότι είναι άδικο για όλο το νησί ο ένας δήμος με τέτοια έκταση και ιδιομορφία. Αυτό το σχήμα είναι δύσκολο να λειτουργήσει. Πάντα όσο καλή προσπάθεια και να υπάρξει θα χωλαίνει . Αποτέλεσμα γκρίνια και παράπονα παντού. Οι χρηματοδοτήσεις δεν είναι πάντα επαρκείς στα δημοτικά διαμερίσματα ούτε επίσης και οι παροχές. Αποτέλεσμα διαμαρτυρίες και παράπονα. Εμείς όμως θα κάνουμε προσπάθεια να επιλύουμε τα προβλήματα με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Θωμάς Σωτρίλλης ποιο μήνυμα θα ήθελε να στείλει στους συμπατριώτες του γι΄ αυτές τις εκλογές;

Το μήνυμά μου είναι «ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΜΑΣ» έχουμε αποδείξει στην επαγγελματική μας πορεία συνέπεια, αποτελεσματικότητα και προπαντός αξιοπρέπεια. Είναι στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν από την αρχή της επαγγελματικής μας ζωής μέχρι και σήμερα.

Ζητώ, ακόμα μια ευκαιρία να λειτουργήσω και να προσφέρω την εμπειρία που απόκτησα μέχρι και τώρα στη σχέση μου με τους ανθρώπους. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλετε.

 

 

Διαβάστε ακόμη

Γ. Διαμαντής: Με σκληρή δουλειά κάθε μαθητής μπορεί να επιτύχει τα όνειρά του

Γιάννης Παππάς: Προτεραιότητα η ποιοτική αναβάθμιση των νησιών

Προτεραιότητα η ανάπτυξη για τον δήμαρχο Αστυπάλαιας

Τιμητική διάκριση σε ταινία νεαρής Ροδίτισσας σε Φεστιβάλ στις Κάννες!

Η Θεανώ, η Ροδίτισσα με το χαμόγελο, που εργάζεται σε δύο δουλειές από 13 ετών

Π. Κουνάκης: Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσαν συνολικά όλα τα νησιά

Δ. Βολονάκη: Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την υγεία στα νησιά μας

Όλγα Κουρή-Καλλέργη: Το Δημογραφικό είναι τεράστιο πρόβλημα για όλη την Ευρώπη