Τρεις δράσεις κινητικότητας Erasmus+ από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου

Τρεις δράσεις κινητικότητας Erasmus+ από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου

Τρεις δράσεις κινητικότητας Erasmus+ από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5760 ΦΟΡΕΣ

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου Ρόδου στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ122 που εκπονεί, πραγματοποίησε τρεις κινητικότητες, προκειμένου να παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με το περιβάλλον και την περιβαλλοντική αγωγή.

Ο τίτλος του προγράμματος είναι: «Όλοι μαζί για ένα αειφόρο μέλλον». Η πρώτη κινητικότητα πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2023 στο Στρασβούργο της Γαλλίας. Οι εκπαιδευτικοί: Αναστασίου Λεωνίδας, Χαρτερού Βασιλεία – Σωτηρία και Παπασάββα Σεβαστή πήραν μέρος στο σεμινάριο “Service Learning: Environmental Projects For your Classroom and Beyond”.

Η δεύτερη κινητικότητα έγινε στο Ελσίνκι, στη Φιλανδία τον Μάιο του 2023 και πήραν μέρος οι εκπαιδευτικοί: Λόγγου Ανθή, Ινδοπούλου Νικολέτα και Σαρικά Τσαμπίκα, οι οποίες παρακολούθησαν το σεμινάριο: “Environmental Education in Finland: The Eco-Social Approach”. Στην τελευταία δραστηριότητα μετακίνησης συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Λόγγου Ανθή, Χαρτερού Βασιλεία – Σωτηρία και Παπασάββα Σεβαστή, οι οποίες μετέβησαν στο Άμστερνταμ, στην Ολλανδία τον Δεκέμβριο του 2023, για να συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα: “Environmental Education: Learning and Acting For a Better Future”.

Στόχοι του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών, η ανάπτυξη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και παιδείας με την αφομοίωση και εφαρμογή καλών μεθόδων και εργαλείων. Επιπλέον, επιδίωξη του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση όλων σχετικά με την αξία του περιβάλλοντος στη ζωή μας και η υιοθέτηση φιλοπεριβαλλοντικής συμπεριφοράς.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν πήραν μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες, ενημερώθηκαν για τις νέες τάσεις στην εκπαίδευση σχετικά με το περιβάλλον και ήρθαν σε επαφή με εκπαιδευτικούς από διάφορες χώρες της Ευρώπης, ενισχύοντας την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσό βραβείο Περιβάλλοντικής Συνείδησης στο ΕΠΑΛ της Κω

Συγχαρητήριο μήνυμα στην Άννα Αγγελή για την επιτυχία της στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελληνίων εξετάσεων

Δύο νέες ειδικότητες από φέτος στο ΠΕΠΑΛ Ρόδου

Συγχαρητήριο μήνυμα του βουλευτή Δωδ/νήσου Γιάννη Παππά για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Συγχαρητήριο μήνυμα του Κοσμήτορα της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη για τους επιτυχόντες στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Διάκριση για το ΕΠΑ.Λ. Παραδεισίου

Διάκριση των Ομάδων του Εργαστηρίου Τεχνολογικής Καινοτομίας και Ρομποτικής του Ιδρύματος Σταματίου