Το Γυμνάσιο Μασάρων ταξίδεψε στην Ιταλία

Το Γυμνάσιο Μασάρων ταξίδεψε στην Ιταλία

Το Γυμνάσιο Μασάρων ταξίδεψε στην Ιταλία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 569 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Ιταλία (Σικελία) μεταξύ 13 και 17 Μαΐου 2015, η προγραμματισμένη επίσκεψη στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius στο σχολείο Istituto comprensivo Francesco Mina Palubo της πόλης Castelbuono. Στη συνάντηση συμμετείχαν μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πολωνία, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία αλλά και την Ελλάδα, η οποία εκπροσωπήθηκε από το Γυμνάσιο Μασάρων. Ο διευθυντής του κ. Παντελής Βολονάκης, αποτίμησε το ταξίδι ως εξής:

«Το σχολείο μας αντιπροσώπευσε ομάδα 4 μαθητών/τριων με συνοδούς καθηγήτριες τις Άννα Κουλτζή, Θένα Τηλαβερίδου και αρχηγό αποστολής τον διευθυντή Παντελή Βολονάκη.
Η αποστολή μας συμμετείχε σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα πλαίσια του προγράμματος με τίτλο “Street Art Bridges Europe” που είχε ως βασικό στόχο τις δημιουργίες τέχνης στο δρόμο και στους τοίχους.


Την πρώτη ημέρα επισκεφθήκαμε το ιταλικό σχολείο στο οποίο μας υποδέχθηκαν με χαρά οι μαθητές και οι καθηγητές, με τους οποίους είχαμε επικοινωνία μόνο μέσω διαδικτύου. Οι μαθητές του ιταλικού σχολείου έπαιξαν με φλογέρες τους εθνικούς ύμνους όλων των χωρών του προγράμματος και στη συνέχεια χόρεψαν για αρκετή ώρα. Έπειτα ξεναγηθήκαμε στις αίθουσες διδασκαλίας, στα εργαστήρια και στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου όπου δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να μιλήσουν και να γνωριστούν καλύτερα.


Το απόγευμα συμμετείχαμε σε έκθεση όπου παρουσιάσαμε όλες τις δραστηριότητες που πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριες στο Γυμνάσιο Μασάρων. Εκτός από τα έργα σε τοίχους και αντικείμενα που ζωγραφίσαμε, εκθέσαμε και πληροφορίες για τα ιστορικά μνημεία, φυσικά τοπία, αξιοθέατα αλλά και τοπικά προϊόντα του νησιού μας, διαφημίζοντας τη Ρόδο και τις ομορφιές της.
Επίσης κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι μαθητές ζωγράφισαν με σπρέι διάφορα σχήματα και μηνύματα.


Την επόμενη ημέρα το πρωί επισκεφθήκαμε το Παλέρμο όπου ξεναγηθήκαμε σε ιστορικά μνημεία της πόλης και σε εντυπωσιακές εκκλησίες. Έπειτα επισκεφτήκαμε το Μονρεάλε, μερικά χιλιόμετρα νοτιότερα, πάνω στο γειτονικό βουνό, απ’ όπου έχει κανείς μια φανταστική θέα του Παλέρμο και της βόρειας ακτής της Σικελίας.

Εκεί βρίσκεται ο καθεδρικός ναός που ήταν πραγματικά καλλιτεχνικός παράδεισος. Οι εσωτερικοί τοίχοι είναι καλυμμένοι με επίχρυσα μωσαϊκά, με σκηνές απ’ όλη την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη. Το απόγευμα παρευρεθήκαμε σε εκδήλωση που μας παρέθεσε ο Δήμαρχος της πόλης με παραδοσιακά εδέσματα και μουσική.


Την τελευταία ημέρα επισκεφτήκαμε την τουριστική περιοχή Κεφαλού. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στα στενά σοκάκια κατά μήκος της υπέροχης παραλίας και να αγοράσουν τα αναμνηστικά δωράκια τους. Αργότερα το απόγευμα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης Castelbuono οι μαθητές δημιούργησαν με τη βοήθεια καλλιτέχνιδας Γκράφιτι, χρησιμοποιώντας χρωματισμένο άμμο.


Το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius είχε 2ετή διάρκεια (2013 - 2015) και στο διάστημα αυτό είχαμε την ευκαιρία 24 εκπαιδευτικοί και μαθητές να επισκεφτούμε τα σχολεία της Ισπανίας, Πολωνίας, Γερμανίας και Ιταλίας.

Ήταν μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή του σχολείου μας σε μια σύμπραξη με σχολεία από διαφορετικές χώρες, η οποία έδωσε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να δημιουργήσουν εντυπωσιακές ζωγραφιές που κοσμούν το σχολείο μας, να γνωρίσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς άλλων χωρών, να εξασκήσουν τις ξένες γλώσσες καθώς και να χρησιμοποιήσουν τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας (ΤΠΕ)».

Διαβάστε ακόμη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου

Το 1ο Φεστιβάλ Τακακιού 14 Ιουλίου στην Παστίδα

Εκδήλωση για το εταιρικό δίκαιο στις επιχειρήσεις τουρισμού

Ροδίτισσα αγιογράφος θα συμμετάσχει σε διεθνή έκθεση στη Νέα Υόρκη

Εικαστική Έκθεση της Νάντιας Σκορδοπούλου

15η Γιορτή Μουσικής στο Άλσος Αγίου Σουλά Σορωνής

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ΄ Πολιτιστικού Συμποσίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου στην Ηρωική Νήσο Κάσο

Παρουσίαση του βιβλίου "Το Χτικιό" της Ίριδας Μαυράκη