H ΔΕΡΜΑΕ θα στηρίξει τη διεκδίκηση της Ρόδου για την πολιτιστική πρωτεύουσα

H ΔΕΡΜΑΕ θα στηρίξει τη διεκδίκηση της Ρόδου για την πολιτιστική πρωτεύουσα

H ΔΕΡΜΑΕ θα στηρίξει τη διεκδίκηση της Ρόδου για την πολιτιστική πρωτεύουσα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 125 ΦΟΡΕΣ

Η στήριξη από τη ΔΕΡΜΑΕ στο φιλόδοξο εγχείρημα της διεκδίκησης της Ρόδου του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της που πραγματοποιήθηκε προχθές, Παρασκευή.

Καταρχήν, υπενθυμίζεται ότι, το δημοτικό συμβούλιο, είχε λάβει μία απόφαση να στηρίξουν οι Επιχειρήσεις του Δήμου, δηλαδή η ΔΕΡΜΑΕ, η ΡΟΔΑ και η ΔΕΥΑΡ, το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, με το σκεπτικό ότι είναι πιο ευέλικτες από το Δήμο αλλά και ότι θα μπορούν να συνεισφέρουν και οικονομικά.

Προχθές, λοιπόν, συνήλθε το Δ.Σ. της ΔΕΡΜΑΕ, η οποία ως γνωστόν είναι η Εταιρία του Δήμου που διαχειρίζεται το πιο εμπορικό κομμάτι του, και αποφάσισε να στηρίξει το εγχείρημα.

Σημειώνεται ότι, στη συνεδρίαση, παρέστη και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου ο οποίος και ανέλυσε στα μέλη του Δ.Σ. τα οφέλη που θα έχει η Ρόδος από τον τίτλο αυτό αλλά και πώς θα γίνει η στήριξη από την Εταιρία.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από άλλες πόλεις που διεκδίκησαν και πήραν τον τίτλο, τα έσοδα του νησιού αναμένεται να αυξηθούν από 12% έως και 30%, εκτός από την αύξηση του τουριστικού ρεύματος, αφού πρόκειται για έναν τίτλο πανευρωπαϊκής εμβέλειας.

Ακόμα, η επιχορήγηση ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο ευρώ και, βέβαια, η διαφήμιση που γίνεται στην πόλη που παίρνει τον τίτλο είναι τεράστια. Δεδομένο θεωρείται, επίσης, ότι όλα αυτά συνοδεύονται από βελτιώσεις στις υποδομές αλλά και τη δημιουργία νέων.

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ, πρέπει να προχωρήσει αυτή η προσπάθεια ενώ όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι όλων των Ροδιτών, από τον αγρότη μέχρι τον επιχειρηματία.

Όσο για το τι σημαίνει στην πράξη η απόφαση που ελήφθη προχθές, καταρχήν, η ΔΕΡΜΑΕ, όπως και οι άλλες δύο Επιχειρήσεις του Δήμου εφόσον πάρουν ανάλογη απόφαση τα Διοικητικά τους Συμβούλια, θα στηρίξει οικονομικά το project αλλά θα βοηθάει και στη διαχείριση.

Μάλιστα, εκείνο στο οποίο συμφώνησαν, προχθές, είναι ότι πρώτα θα περιμένουν να γίνει μία οικονομοτεχνική μελέτη η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη μέσα στις επόμενες ημέρες.

Και αυτό θα γίνει ώστε η συνδρομή αυτή της ΔΕΡΜΑΕ και των άλλων Επιχειρήσεων να γίνει οργανωμένα αλλά και να δείχνει πως θα βρεθούν τα χρήματα.

Στη συνέχεια, ο ΔΟΠΑΡ θα υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τη ΔΕΡΜΑΕ για να υλοποιηθούν τα παραπάνω.

Διαβάστε ακόμη

Η ΕΠΟΤ Tourism Think Tank οργανώνει την εκδήλωση, «Ολιστική Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Χωρίς φανάρια για δεύτερη ημέρα η Κοδριγκτώνος

Αλέξανδρος Βασιλικός για τον υπερτουρισμό: «Είμαστε πολύ μακριά από τα ισπανικά μοντέλα»

«Μια ημέρα, που θα μείνει χαραγμένη για πάντα στις μνήμες μας!»

Σε μία εβδομάδα εκτιμά ο δήμαρχος Λέρου ότι θα μεταφέρει νερό στο νησί το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Μονάδα αφαλάτωσης στη Σύμη

Αποφοίτηση από το Εργαστήριο Κινηματογράφου 2024 Cine Chavalier

Βιβλία και τετράδια στους κάδους ανακύκλωσης