Οι ρηξικέλευθες εισηγήσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Οι ρηξικέλευθες εισηγήσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Οι ρηξικέλευθες εισηγήσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 325 ΦΟΡΕΣ

Διάβαζα και ξαναδιάβαζα στις εφημερίδες την πρόταση (εισήγηση) του Πανεπιστημίου Αιγαίου προς το Υπουργείο Παιδείας για την απ’ ευθείας και άνευ όρων ή εξετάσεων εισαγωγή προσφύγων και λαθρομεταναστών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ήτοι στα νησιά: Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη, Ρόδο και Σύρο και δη με…Νομοθετική ρύθμιση (δηλαδή πραξικοπηματικά!) και δεν πίστευα στα μάτια μου.

Και διερωτώμουν: «Ελληνικό Πρυτανείο έκανε τέτοια πρόταση;». Αν είναι δυνατόν! Κάποιοι είπαν πως πιέσθηκαν «άνωθεν» για να εισηγηθούν σχετικά. Και μακάρι να ναι έτσι τα πράγματα, γιατί ελαφρύνουν την θέση τους στη συνείδηση του κόσμου. Αν είναι όμως αυτόβουλη δική τους πρωτοβουλία, τότε λυπάμαι πολύ αλλά θα το πω δημοσίως: Ντροπή σας ! Τέτοια πρόταση μόνον αδαείς άνθρωποι του Δημοτικού θα μπορούσαν να εισηγηθούν!

Άνθρωποι που πέραν του ανθρωπιστικού προβλήματος των προσφύγων και θυμάτων του πολέμου της Συρίας κ.λπ. χωρών δεν μπορούν να διαβλέψουν τους αμεσότατους κινδύνους για την πατρίδα μας, την χώρα μας την Ελλάδα, το έθνος το Ελληνικό. Τέτοια πρόταση μόνον άνοες ή ανθέλληνες θα μπορούσαν να κάνουν. Στην καλύτερη περίπτωση άνθρωποι που νοιώθουν πρώτα κοσμοπολίτες του πλανήτη Γη κι ύστερα Ελληνες. Κι αν νοιώθετε-κύριοι- κοσμοπολίτες και φιλοσοφούντες αλτρουϊστές, με γειά σας, με χαρά σας.

Πηγαίνετε να διδάξετε σε παγκοσμιοποιημένες κοινωνίες. Εφ’ όσον όμως παραμένετε στην Ελλάδα και πληρώνεσθε από το Ελληνικό Δημόσιο (τουτέστιν από την φορολογία ημών των καταληστευμένων Ελλήνων ιθαγενών), οφείλετε να σκέπτεστε πρώτα Ελληνικά κι ύστερα διεθνικά. Κι αν πάλι είσθε μέρος του σχεδίου για τελική αποσάθρωση και διάλυση του Ελληνισμού, δεν θα σας αφήσουμε!

Όσο υπάρχει αυτή η χώρα που λέγεται Ελλάς στον χάρτη, κι όσο υπάρχουν ορθοφρονούντες Ελληνες, τούτα τα σχέδια δεν θα περάσουν. «Τούτη η γη είναι δική τους και δική μας». Αν τέλος, ελαφρά τη καρδία κύριοι πρυτάνεις, εισηγηθήκατε αυτό, οφείλατε να αναλογισθείτε κι εκείνα που ένας συνάδελφός σας και Βουλευτής Δωδ/σου (Μ.Κόνσολας) τόλμησε να ρωτήσει στον Υπουργό Παιδείας.(Φυσικά οι κυβερνητικοί βουλευτές ποιούν την νήσσαν και κάνουν «μόκο»).

Με τι κριτήρια, λοιπόν, η μαζική και άνευ όρων εισαγωγή των Σύρων προσφύγων, των λαθρομεταναστών, των τριτοκοσμικών Αφρο-Ασιατών εισβολέων θα εγγράφονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου; Ποιοι απ’ αυτούς είναι άριστοι γνώστες της Ελληνικής Γλώσσης; Ή μήπως θα τους διδάσκετε στα Αραβικά; Που θα τους στεγάζετε; Ποιος θα πληρώνει την σίτιση, στέγαση, εκπαίδευσή τους; Και το σημαντικότερο και επικινδυνότερο για την νησιωτική Ελληνική Επικράτεια:

Πώς θα διαχωρίζετε τους γνήσιους σπουδαστές-φοιτητές που διψούν για μόρφωση Δυτικού δημοκρατικού τύπου, από τους καμουφλαρισμένους φανατικούς ισλαμιστές-τζιχαντιστές που εισβάλλουν στην Ευρώπη με συγκεκριμμένο καταχθόνιο σχέδιο; Αφορμή τους δίνετε για μαζική εισβολή τους στο μαλακό υπογάστριο της χώρας μας. Τέτοιαν εισήγηση –κύριοι πρυτάνεις- δεν άκουσα να κάνουν Πανεπιστήμια του Αραβικού κόσμου, φίλα προσκείμενα προς αυτούς.

Γι’ αυτό τολμώ και επαναλαμβάνω δημοσίως «Αιδώς Αργείοι»!!! Και γιατί λοιπόν ν’ αγωνιούν τα δικά μας παιδιά να δίνουν σκληρές εξετάσεις εισαγωγής τους και να ξοδευόμαστε εμείς οι γονείς για τα φροντιστήρια και τις σπουδές τους; Ή μήπως είναι κι αυτό στα ανθελληνικά σχέδια , να φύγουν δηλαδή για σπουδές στο εξωτερικό, όπως έφυγαν χιλιάδες νέοι μας, κι άλλοι τόσοι για επιβίωσή τους;

Κι αν, τέλος, εσύ –φίλε αναγνώστη – συμφωνείς με τα γραφόμενά μου, πες κι εσύ δυό λόγια ΔΥΝΑΤΑ, πριν ο Υπουργός Παιδείας κάνει δεκτή την ρηξικέλευθη αυτήν «εισήγηση» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Άρθρο του Σπύρου Κατσούρη

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Κουνάκης: Νησιώτες, πολίτες Γ’ κατηγορίας

Γιώργος Ζαχαριάδης: «Αν φυτρώσουν λουλούδια στις πόρτες μας»

Δημήτρης Προκοπίου - Φώτης Αναστασιάδης: Τουρισμός, κίνδυνοι και εναλλακτικές μορφές

Φίλιππος Ζάχαρης: Κοπιάζοντας για το τέλος και τη νέα αρχή

Αργύρης Αργυριάδης: Η ιδεολογική «μετάλλαξη» της ΝΔ

Ηλίας Καραβόλιας: Ο αληθινός φόβος των μαζών

Χρήστος Γιαννούτσος: Πέρυσι η Ρόδος, φέτος η Κως και η Χίος... μετά;

Γιάννης Σαμαρτζής: Η μεγέθυνση της οικονομίας, μέσω της αύξησης των επενδύσεων