Θα μισθωθεί το κυλικείο στο λιμάνι της Ακαντιάς

Θα μισθωθεί το κυλικείο στο λιμάνι της Ακαντιάς

Θα μισθωθεί το κυλικείο στο λιμάνι της Ακαντιάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1273 ΦΟΡΕΣ

Οπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου

Με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου (Λ.Τ.), το Διοικητικό του Συμβούλιο, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, ενέκρινε τους όρους της διακήρυξης του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του κυλικείου στο κτίριο επιβατών που κατασκευάζεται στο λιμάνι της Ακαντιάς.

Ο Πρόεδρός του, κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, χθες έδωσε το στίγμα λέγοντας ότι στόχος τους είναι η αναβάθμιση του συγκεκριμένου χώρου αφού, εκτός από το κυλικείο και τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου που περιλαμβάνεται στη διακήρυξη, ως γνωστόν εκεί σχεδιάζεται η δημιουργία πάρκιγνκ, καινούργια εκδοτήρια για τις ναυτιλιακές Εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι, η δημιουργία Μουσείου καραβομαραγκών, η επέκταση του ξύλινου πεζόδρομου κτλ. Παράλληλα, αναμένεται να απομακρυνθούν και οι καντίνες που λειτουργούν εκεί, κάτι το οποίο περιλαμβάνεται στη σύμβαση. Δηλαδή, η περιοχή αναμένεται να γίνει…αγνώριστη και να αναβαθμιστεί πλήρως.

Όπως είπε, μάλιστα, ο κ. Χριστοδούλου, όταν θα ολοκληρωθούν τα έργα θα είναι ένας διαφορετικός χώρος απ’ αυτόν που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και τον οποίο θέλουν να αξιοποιήσουν. Με το σκεπτικό αυτό, όποιος αναλάβει το κυλικείο θα πρέπει να είναι γνώστης του αντικειμένου, κάτι το οποίο φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν.

Μάλιστα, έγινε συζήτηση αρκετής ώρας σχετικά με τον καθορισμό του ύψους του μισθώματος καθώς και των υπολοίπων όρων στη διακήρυξη, όπως της εμπειρίας που θα ζητείται, του κύκλου εργασιών κτλ.

Εκείνο που διεφάνη από τη συζήτηση είναι η πρόθεση, πλέον, του Λιμενικού Ταμείου αλλά και της Δημοτικής Αρχής-για το θέμα τοποθετήθηκε και το μέλος της Διοίκησης του Λ.Τ. και εντεταλμένος σύμβουλος για τη δημοτική ακίνητη περιουσία κ. Δήμος Μουτάφης-να αλλάξουν νοοτροπία όσο αφορά στη διαχείριση των ακινήτων τους, δηλαδή να δώσουν να καταλάβουν στους ενδιαφερόμενους ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί να γίνεται αυτό που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια γενικά με τα ακίνητα του δημοσίου, δηλαδή είτε να μην καταβάλουν τα μισθώματα είτε να είναι αυτά κατώτερα της αξίας του ακινήτου.

Μετά από συζήτηση αρκετής ώρας, λοιπόν, αποφασίστηκε ότι το κυλικείο θα εκμισθωθεί για έξι χρόνια, το μίσθωμα ορίστηκε στα 1200 ευρώ μηνιαίως και κάθε χρόνο αναπροσαρμογή κατά 2% ενώ ζητείται από τον πιθανό ενοικιαστή να έχει εμπειρία 5 ετών καθώς και κύκλο εργασιών 500 χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Ακόμη, ο ανάδοχος θα πρέπει να καταθέσει εγγυητική καλής εκτέλεσης ύψους δέκα μισθωμάτων ενώ ο ενοικιαστής θα αναλάβει τη συντήρηση και την καθαριότητα του περιβάλλοντος χώρου.

Χθες, επίσης, ορίστηκε και η Επιτροπή διεξαγωγής του διαγωνισμού αποτελούμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες του Λ.Τ.

Άλλα θέματα
Όπως ενημέρωσε στην αρχή της συνεδρίασης ο Πρόεδρος, σχετικά με τις άδειες που δίνονται σε ταξί να εισέρχονται στο χώρο του λιμανιού, θα εξεταστεί μία πρόταση των ταξιτζήδων να μπορούν να παίρνουν άδεια όλα τα ταξί και να αυξηθούν έτσι τα έσοδα του Λ.Τ. από αυτό. Μάλιστα, σήμερα ο κ. Χριστοδούλου έχει συνάντηση με εκπροσώπους τους για το θέμα αυτό.

Συνάντηση, όμως, θα έχει ο κ. Χριστοδούλου, το προσεχές διάστημα και με αυτούς που δραστηριοποιούνται στα ημερόπλοια στο Μανδράκι με αντικείμενο την πρόθεσή τους να απομακρύνουν από το σημείο που βρίσκονται όλα αυτά τα χρόνια τα εκδοτήρια των εισιτηρίων. Στη συνάντηση αυτή αναμένεται να είναι παρών και ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, εκπρόσωποι της δημοτικής κοινότητας Ρόδου αλλά και όσοι από τη Δημοτική Αρχή έχουν αρμοδιότητα για την εμφάνιση της πόλης.

Επίσης, χθες, ενέκριναν την ανάθεση σε Εταιρία της είσπραξης των εσόδων από τα τέλη ελλιμενισμού σε όλα τα λιμάνια δικαιοδοσίας του Λ.Τ. αφού, όπως είπε ο Πρόεδρος, δεν έχουν αρκετό προσωπικό και πέρυσι το καλοκαίρι που είχαν κάνει το ίδιο διαπίστωσαν ότι αυξήθηκαν κατά πολύ τα έσοδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ο Πρόεδρος, το 2014 σε σχέση με αυτά του 2015, πραγματικά τα έσοδα ήταν αρκετά υψηλότερα με θετικό πρόσημο πάνω από 250 χιλιάδες ευρώ, οπότε και γι’ αυτό το λόγο δημοπρατούν τη συγκεκριμένη δράση.

Διαβάστε ακόμη

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στην Παλιά Πόλη της Ρόδου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού