Η διπλωματία Ερντογάν και η διπλωματία Τσίπρα

Η διπλωματία  Ερντογάν και  η διπλωματία Τσίπρα

Η διπλωματία Ερντογάν και η διπλωματία Τσίπρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 291 ΦΟΡΕΣ

«Μ’ ένα σμπάρο, δυό τριγώνια» ο Σουλτάνος! Και μπράβο του! Του βγάζει το καπέλλο όλη η υφήλιος. Διότι εκεί που όλοι νόμισαν ότι είναι πιά ξοφλημένος και στριμωγμένος από παντού (ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσσία, Συρία, Ισραήλ, Κουρδιστάν κλπ) για τις υπερφύαλες σκέψεις του και τα όνειρά του για Νέο-Οθωμανισμό, «τσάκ» κάνει δύο κινήσεις στη διεθνή σκακιέρα και λέει «ρουά μάτ» στους γύρω παίκτες του.

Τι έκανε;; 1) Πέτυχε το ακατόρθωτο με το Ισραήλ ! Πέτυχε να συνάψει Συμφωνία Αποζημίωσης 20.000.000 $ USD από το κράτος του Ισραήλ σε οικογένειες Τούρκων που σκοτώθηκαν το 2010 κατά την επιχείρηση Ισραηλινών κομμάντος στο πλοίο «Μαβί Μαρμαρά», που αν θυμάστε, πήγαινε με ακτιβιστές να σπάσει το Ισραηλινό εμπάργκο της Γάζας και να τροφοδοτήσει τους αποκλεισμένους Παλαιστινίους με φάρμακα και τρόφιμα. Και όχι μόνο.

Να πάρει και την διεθνή έγγραφο Συγνώμη του Νετανιάχου, γι’ αυτό το επεισόδιο. Και ακόμα: Να έχει το δικαίωμα η Τουρκία να προσεγγίζει την Γάζα και τους αποκλεισμένους Παλαιστίνιους. Κι ακόμα το σημαντικότερο: Να υπογράψει Συμφωνία άμεσης εφαρμογής για διέλευση του φυσικού αερίου του Ισραήλ (αλλά και της ΙσραηλινοΚυπριακής ΑΟΖ) μέσω Τουρκικού εδάφους! Μάλιστα κύριοι. Αυτά κατάφερε να πάρει. Από ποιούς; Από τους Εβραίους!

2) Μ’ ένα δεύτερο θεαματικό διπλωματκό ελιγμό αποκαθιστά ξανά τις Διπλωματικές σχέσεις της Τουρκίας με την Ρωσσία λέγοντας ότι δεν ήθελε να καταρρίψει το Ρωσσικό «Σουκόι 24», ούτε γνώριζε ότι ήταν Ρωσσικό και ζητώντας έτσι άμεσα ή έμμεσα συγνώμην από τον Πούτιν, που και αυτός με την σειρά του (λόγω Δυτικού στριμώγματος) αναγκάζεται να την δεχθεί και να αναθερμάνει τις σχέσεις της Ορθόδοξης Ρωσσίας με την Ισλαμιστική Τουρκία!

Αποκαθιστά τις διπλωματικές τους σχέσεις και (δια στόματος Πούτιν) άμεσα τον Τουρισμό με την Τουρκία, παρά τις τόσες βομβιστικές επιθέσεις σε Κων/λη και σ’ άλλα τουριστικά μέρη της Τουρκίας. Είδατε λοιπόν; «Μ’ ένα σμπάρο, δυό τριγώνια» ο Σουλτάνος. Εκείνο δε που εμέ εντυπωσιάζει περισσότερο είναι που παίρνει «χοντρά λεφτά», εκατομμύρια(!) και από τους Ευρωπαίους και από τους ..Εβραίους! Από ποιους; Από τους Εβραίους! Αυτός είναι παίκτης! Αυτός είναι Διπλωμάτης! Και πάμε τώρα στον δικό μας ηγέτη, τον κ. Τσίπρα. Τι έκανε 2 χρόνια τώρα στην Ανατολική Μεσόγειο;

Ποια η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος με τους γείτονες; Φώναζε ο Νίκος Λυγερός. Φώναζε ομάδα έπιστημόνων του Δικαίου της Θαλάσσης . Φώναζαν έγκριτοι δημοσιογράφοι. Φωνάζαμε κι εμείς ότι ήτο χρυσή ευκαιρία να εκμεταλλευθεί η Ελληνική Κυβέρνηση το εχθρικό κλίμα των γειτόνων της Τουρκίας (Ισραήλ, Αιγύπτου, Συρίας, Ιράκ κλπ) αλλά και της Ρωσσίας, και σε συνεργασία με την Κυπριακή Κυβέρνηση να προχωρούσαμε σε άμεση οριοθέτηση ΑΟΖ (ακόμα και διαφωνούσης της γείτονος) και σε υπογραφή Συμφωνιών συνεργασίας και συνεκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων και της μεταφοράς των μέσω Ελληνικού εδάφους στην Ευρώπη κλπ. Τι έκανε η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου;

ΤΙΠΟΤΑ! ¨Τους ενδιέφερε περισσότερο το Σύμφωνο Συμβίωσης Ομοφυλοφίλων και η θερμή υποδοχή των λαθρομεταναστών ισλαμοτζιχαντιστών «προσφύγων» έστω κι αν αυτό θα διετάραττε (ως διετάραξε ήδη) τις σχέσεις της χώρας μας με τους Ευρ.Εταίρους ή πως θα τροποποιήσουν το Σύνταγμα για ψήφο στα 17 , απλή αναλογική και άλλα παραμύθια… Κι ούτε με Αλβανία συμφωνήσαμε ΑΟΖ, ούτε με Λιβύη.

Και το πιο σημαντικό: Δεν προχώρησε ούτε στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Ελληνικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδος σε Κρήτη και Ιόνιο, ώστε να ανακουφισθεί η Ελληνική Οικονομία και ο Ελληνικός λαός από τα συνεχή και αναπάντεχα χαστούκια που τρώει με μνημόνια και νέους φόρους, φόρους, φόρους. Πότε θα αποφασίσουν για εκμετάλλευση αυτών των κοιτασμάτων; Όταν η ανθρωπότητα θα έχει στρέψει οριστικά το βλέμμα της σε άλλες μορφές ενέργειας; Όπως καταλαβαίνετε, κάθε σύγκριση Τσίπρα με Ερντογάν είναι ματαία.

Οι ηγέτες ,κύριοι, γεννώνται! Δεν γίνονται μέσα στα αιώνια φοιτητικά-συνδικαλιστικά έδρανα, ούτε στις αναρχικές μάχες των Εξαρχείων! Κλείνουμε με μια είδηση της τελευταίας στιγμής, που «ίσως ενδιαφέρει» τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Καμμένο: Η Τουρκία υπέγραψε Συμφωνία και με την Κίνα (!)για αμοιβαία ανάπτυξη Πυρηνικής Τεχνολογίας!!! , ενώ διαθέτει ήδη πυραύλους βεληνεκούς 500 χλμ! (ενώ εμείς υπογράφουμε συμφωνία για εκποίηση των ασημικών μας με την Κίνα). Ακούει κανείς;

Γράφει ο Σπύρος Κατσούρης

Νομικός, οικονομολόγος, πολιτειολόγος, εκπαιδευτικός, συνταξ. Τμ/χης Τραπέζης της Ελλάδος, δ/ντής του Πολιτισμικού Μελάθρου Ρόδου, βραβευμένος ποιητής, δημοσιογράφος.

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Κουνάκης: Νησιώτες, πολίτες Γ’ κατηγορίας

Γιώργος Ζαχαριάδης: «Αν φυτρώσουν λουλούδια στις πόρτες μας»

Δημήτρης Προκοπίου - Φώτης Αναστασιάδης: Τουρισμός, κίνδυνοι και εναλλακτικές μορφές

Φίλιππος Ζάχαρης: Κοπιάζοντας για το τέλος και τη νέα αρχή

Αργύρης Αργυριάδης: Η ιδεολογική «μετάλλαξη» της ΝΔ

Ηλίας Καραβόλιας: Ο αληθινός φόβος των μαζών

Χρήστος Γιαννούτσος: Πέρυσι η Ρόδος, φέτος η Κως και η Χίος... μετά;

Γιάννης Σαμαρτζής: Η μεγέθυνση της οικονομίας, μέσω της αύξησης των επενδύσεων