«Είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Δ. Κωνσταντίνου

«Είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε»  δηλώνει ο αντιδήμαρχος Δ. Κωνσταντίνου

«Είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Δ. Κωνσταντίνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 711 ΦΟΡΕΣ

«Είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε», διαμηνύει, με δήλωσή του στη «Ροδιακή», ο νέο-ορισθείς από τον Δήμαρχο Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υποδομών κ. Δώρος Κωνσταντίνου.

Ο τελευταίος, παίρνοντας μία θέση στην οποία είχε υπηρετήσει και στο παρελθόν, μοιάζει έτοιμος να αναλάβει και ήδη έχει κάνει προγραμματισμό για τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί μέχρι τα τέλη του χρόνου σ’ αυτό το «βαρύ» πόστο που είναι και η κινητήριος μηχανή του Δήμου.

Καταρχάς, ο κ. Κωνσταντίνου τονίζει ότι υπάρχει προγραμματισμός από τη Δημοτική Αρχή για όλα τα έργα και το πρώτο που θα κάνει είναι, από την ερχόμενη εβδομάδα, να ξεκινήσει συναντήσεις και συζητήσεις με τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους καθώς και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων ώστε να του καταθέσουν τις προτάσεις τους και να συγκεκριμενοποιήσουν τα έργα που θέτουν σε προτεραιότητα για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο πάντα της ιεράρχησης που έγινε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Αντιδήμαρχο, μέχρι τα τέλη του χρόνου θα έχουν δημοπρατηθεί και συμβασιοποιηθεί νέα έργα που περιλαμβάνονται στο Τ.Π., συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σ’ αυτά, δεν περιλαμβάνονται όσα είναι με προγραμματικές και διαβαθμιδικές συμβάσεις με την Περιφέρεια. Αυτά θα εξεταστούν από κοινού με τις Τεχνικές της Υπηρεσίες και, βέβαια, τον τελικό λόγο θα έχουν ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος που θα θέσουν και τη σειρά προτεραιότητας.
Το αμέσως επόμενο με το οποίο θα καταπιαστούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες είναι, βέβαια, ο προγραμματισμός για το νέο ΕΣΠΑ, οπότε θα γίνει αναλυτική συζήτηση με τη Διαχειριστική Αρχή για τους άξονες της νέας προγραμματικής περιόδου ώστε να ξεκινήσει η σύνταξη των μελετών.

Σημαντικό είναι, επίσης, ότι, εντός του Μαΐου, βγαίνει «στον αέρα» ο διαγωνισμός, ύψους 1,9 εκατ. ευρώ, για την αποπεράτωση των δύο τελευταίων ορόφων, του τέταρτου και του πέμπτου, του κτιρίου στη νέα πτέρυγα του παλαιού νοσοκομείου όπου ως γνωστόν θα μετατραπεί στο νέα Μέγαρο Υπηρεσιών του Δήμου. Μάλιστα, μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να μεταφερθούν εκεί οι Τεχνικές Υπηρεσίες ενώ θα ακολουθήσουν οι Οικονομικές.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε. Με τη συνδρομή του Δημάρχου και των συναδέλφων ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει “παγώσει” τα πάντα», καταλήγει ο Αντιδήμαρχος.

Διαβάστε ακόμη

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στην Παλιά Πόλη της Ρόδου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού