Το προεδρείο του Συλλόγου Απανταχού Μεγιστέων το 1961

Το προεδρείο του Συλλόγου Απανταχού Μεγιστέων το 1961

Το προεδρείο του Συλλόγου Απανταχού Μεγιστέων το 1961

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 160 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Mεγάλη Πέμπτη 6 Απριλίου 1961 Αριθ. Φύλλου 2995

Οι ‘Ελληνες είναι λαός ρωμαντικός

Ευρέθη εις ακτήν της Βεγγάζης φιάλη με γράμμα Μεγιστέως στην μνηστή του
Είχεν όμως... ταχυδρομηθή θαλασσίως το 1953

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Ιδ, υπηρ.
Τοπική εφημερίς της Βεγγάζης ανέγραψε την πληροφορίαν ότι εξεβράσθη εις την λιβυκήν ακτήν φιάλη, ριφθείσα προφανώς υπό Έλληνος ναυτικού, εντός της οποίας υπήρχεν επιστολή ερωτική απευθυνομένη προς την εν Καστελλορίζω μνηστήν του. Η επιστολή ήτο υπό ημερομηνίαν 3 Φεβρουαρίου 1953.

Η εφημερίς δημοσιεύει την επιστολήν εν μεταφράσει υπό τον τίτλον:
«Οι Έλληνες ειναι λαός ρωμαντικός». Η επιστολή παρεδόθη εις τα αρμοδίας ταχυδρομικάς Αρχάς διά να την αποστήλουν εις τον προορισμόν της, έστω και μετά επταετή περιπλάνησιν εις το Λιβυκόν Πέλαγος.

ΑΦΙΚΕΤΟ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ Ο Κ. ΑΓ. ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ
Αφίκετο χθες εις Ρόδον ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αγαπητός Τσοπανάκης, προκειμένου να εορτάση ενταύθα το Πάσχα.

ΑΡΧΑΣ ΜΑΪΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΗ Η ΜΟΝΙΜΟΣ ΕΚΘΕΣΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΡΟΔΟΥ
Αφίχθη εις την πόλιν μας ο τμηματάρχης του υπουργείου Βιομηχανίας κ. Φλώρος, ο οποίος ομού με τα του αφιχθέντος προ ημερών κ. Ασημακοπούλου θα επιληφθή του θέματος διακοσμήσεως της εκθέσεως Βιομηχανικών και Βιοτεχνικών ειδών, η οποία θα εγκατασταθή εις αίθουσαν του Δημαρχείου. Πιστεύεται ότι η εν λόγω έκθεσις θα αρχίση τας εργασίας της κατά τας αρχάς του προσεχούς μηνός Μαΐου.

Μετά το Πάσχα αναχωρούν τα σπογγαλιευτικά Καλύμνου
ΚΑΛΥΜΝΟΣ: (Του ανταποκριτού μας). Με εντατικόν ρυθμόν ήρχισαν οι προετοιμασίαι διά την εκκίνησιν των σπογγαλιευτικών, η οποία πιστεύεται ότι θα πραγματοποιηθή μετά το Πάσχα. Εν τω μεταξύ υπό του Δήμου καταρτίζεται πρόγραμμα ειδικών εορτών αι οποίαι θα λάβουν χώραν κατά την ημέραν της αναχωρήσεως, παρουσία επισήμων, δημοσιογράφων και άλλων προσκεκλημένων.
Κατ’ άλλας πληροφορίας ο αριθμός των σπογγαλιευτικών συγκροτημάτων που θα αναχωρήσουν διά θερινήν σπογγαλιείαν θα προσεγγίση τα 30.
Σ. Ν. ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ

ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η Ε.Γ.Σ.Δ. ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΗ ΔΙΑ ΤΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟΝ
Ως ανεκοινώθη εκ της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου, εντός της προσεχούς εβδομάδος θα συνέλθη εις συνεδρίασιν το Διοικητικόν Συμβούλιον αυτής, προκειμένου να εξετάση το θέμα της ιδρύσεως Τυροκομείου εν Ρόδω και να λάβη αποφάσεις διά την προώθησιν του ζητήματος. Επίσης αναμένεται ότι θα καθορισθή πρόγραμμα επισκέψεων συμβούλων της Ενώσεως εις διαφόρους κοινότητας προς συγκέντρωσιν δηλώσεων των γαλακτοπαραγωγών εν σχέσει προς τας ποσότητας γάλακτος που θα ήσαν διατεθειμένοι να παραδίδουν.

ΑΝΕΧΩΡΗΣΕ ΧΘΕΣ Ο κ. ΝΟΜΑΡΧΗΣ
Ανεχώρησε χθες την μεσημβρίαν διά του ατμοπλοίου της γραμμής εις Κάλυμνον ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου, ο οποίος θα παραμείνη εις την εν λόγω νήσον μέχρι και της Παρασκεύης. Εν συνεχεία ο κ. Νομάρχης θα μεταβή εις την Κω όπου θα παραμείνη μέχρι της προσεχούς Τετάρτης.
Κτά την εν λόγω περιοδείαν του ο κ. Νομάρχης θα συνεορτάση τας ημέρας της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα μετά των κατοίκων του Βορείου συγκροτήματος, επ’ ευκαιρία δε θα ασχοληθή και με την επίλυσιν διαφόρων προβλημάτων των νήσων.

ΤΟ ΝΕΟΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΓΙΣΤΕΩΝ
ΜΕΓΙΣΤΗ: Κατα πληροφορίας εξ’ Αθηνών το νέον Προεδρείον του Συλλόγου των Απανταχού Μεγιστέων υπό την προεδρείαν του κ. Καϊλή συνεκροτήθη εκ των κυρίων Βαρβούτη, Ζερβού, Νικολιού, Παπαποστόλου, Σαράντη, Στεφάνου και Χατζηγιαννάκη.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες μαθηταί του Οικονομικού Γυμνασίου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες και οι απολυόμενοι, εξεδόθησαν τα αποτελέσματα των σχολείων μέσης εκπαιδεύσεως

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εξεδόθησαν χθες τα αποτελέσματα της παιδαγ. ακαδημίας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Από της Πέμπτης αρχίζει η γραμμή Ρόδου Τελ-Αβίβ

Φλας στο παρελθόν, 1964: Διακρίσεις Ροδίου, δύο βραβεία εκέρδισεν ο κ. Κ. Φίνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά

Φλας στο παρελθόν, 1964: Η χθεσινή συγκέντρωσις εις το Πίνδος - Πετρίδης: Είμαι ένα οκταπόδι και θα συντρίψω τον αστακό!

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις τα εγκαίνια του εκλογ. κέντρου ο κ. Πετρίδης μεθαύριον θα εκφωνήση λόγον