Σε τρεις ομίλους οι Παμπαίδες στο μπάσκετ

Σε τρεις ομίλους οι Παμπαίδες στο μπάσκετ

Σε τρεις ομίλους οι Παμπαίδες στο μπάσκετ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 190 ΦΟΡΕΣ

Χθες έληξε η προθεσμία για την αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής από τα σωματεία μπάσκετ στο πρωτάθλημα Παμπαίδων. Η διοργάνωση θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 16-17 Οκτωβρίου και τα σημαντικότερα σημεία της προκήρυξής της είναι τα παρακάτω:

ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα παμπαίδων περιόδου 2021-2022 δικαιούνται συμμετοχής τα σωματεία που ανήκουν στην δύναμη της Τ.Ε. Δωδεκανήσου και διατηρούν ανάλογα τμήματα. Κάθε σωματείο μπορεί να πάρει μέρος με δύο τμήματα αλλά οι αθλητές του ενός τμήματος δεν θα μπορούν να αγωνίζονται στο άλλο.

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν με δύο τμήματα (αναγκαστικά τα τμήματα θα είναι σε διαφορετικούς ομίλους), υποχρεούνται πριν το ξεκίνημα της χρονιάς, να παραδώσουν τη λίστα με τα αθλούμενα μέλη τους στην Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου.

ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 16-17/10/2021. Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει στις 28/9/2021 ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00 στα γραφεία της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου (κλειστό γυμναστήριο Ρόδου), με την παρουσία ενός εκπροσώπου από κάθε σωματείο. Στη δήλωση συμμετοχής οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να δηλώσουν 2 γήπεδα που θα χρησιμοποιούν σαν έδρα.

Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί δεύτερο γήπεδο η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. διατηρεί το δικαίωμα, σε περίπτωση προβλήματος του ενός γηπέδου, να ορίσει αγώνα του σωματείου σε άλλο γήπεδο με σκοπό την ομαλή και έγκαιρη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Επίσης δύο εμφανίσεις, μία ανοιχτού χρώματος που θα χρησιμοποιείται στους εντός έδρας αγώνες και μία σκούρου χρώματος που θα χρησιμοποιείται στους εκτός έδρας.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο (2) φάσεις, ως εξής:
α) Α’ φάση- κανονική περίοδος.
Οι ομάδες θα αγωνιστούν σε τρεις (3) ομίλους… Έναν στον όμιλο Ρόδου και δύο στο βόρειο συγκρότημα της Δωδεκανήσου. Σε κάθε όμιλο οι ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο γύρους και στο τέλος θα καταρτιστεί βαθμολογία του κάθε ομίλου. Στον όμιλο Ρόδου οι δύο πρώτες ομάδες μετά το τέλος της κανονικής περιόδου θα προκριθούν στην τελική φάση (φάιναλ-φορ) του πρωταθλήματος.

Στους δύο ομίλους νήσων, μετά το τέλος της κανονικής περιόδου θα γίνουν μονοί αγώνες μπαράζ ως εξής: 1ος Α’ Ομίλου- 2ος Β’ Ομίλου και 1ος Β’ Ομίλου- 2ος Α’ Ομίλου. Οι νικητές των δύο αγώνων θα προκριθούν στην τελική φάση (φάιναλ-φορ) του πρωταθλήματος. Για τους ημιτελικούς του πρωταθλήματος και τη σειρά τους στο φάιναλ-φορ θα γίνει κλήρωση, στα γραφεία της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου.

Οι ομάδες που συμμετέχουν με δύο τμήματα στο πρωτάθλημα των παμπαίδων, δεν θα μπορούν να συμμετέχουν και με τα δύο στην τελική φάση. Στην περίπτωση αυτή, τη θέση του δεύτερου τμήματος, θα παίρνει η ομάδα που βρίσκεται αμέσως μετά στην τελική κατάταξη.

β) Β’ φάση- Final Four
Η β’ φάση θα είναι Final four που θα διεξαχθεί σε κλειστό γυμναστήριο που θα ορίσει η Τ.Ε. και θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση του ομίλου Ρόδου και οι δύο ομάδες, που θα προκύψουν από τους αγώνες μπαράζ στους δύο ομίλους νήσων. Πρωταθλήτρια ομάδα Δωδεκανήσου θα ανακηρυχθεί η νικήτρια του τελικού.

ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΙΛΟΙ ΝΗΣΩΝ:
Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Α.Ε. Δικαίου, Φοίβος Κω, Έσπερος Κω Α’, Ηρακλής 2000
Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Ε.Α. Καλύμνου, Ακαδημία Καλύμνου, Πανιώνιος Λέρου, Έσπερος Κω Β’

ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 2007 και νεότεροι και πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος αθλητικού νόμου και του άρθρου 36 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. Δεν θα γίνεται δεκτή σε αγώνες συμμετοχή αθλητή χωρίς δελτίο τα Ε.Ο.Κ. Κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα 12 αθλητές.

Διαβάστε ακόμη

Ο Κολοσσός H Hotels Collection στο «σπίτι» του ως… μόνιμος κάτοικος Basket League!

Ξανά στη Ρόδο το Super Cup του ΕΣΑΚΕ!

Μετάλλια και ατομικά ρεκόρ από τους κολυμβητές του Ροδίων Άθλησις

Σε θέση «οδηγού» στο Εργασιακό η Dodekanisos Seaways

Κλεόβουλος: «Να κλάψει κανείς ή να γελάσει;»

Νίκος Φιλίππου: «Έφθασε η ώρα να αποχωρήσω»

Διγενής: «Γιορτή αθλητικού πνεύματος και φιλίας»

Εγκρίθηκε από τη ΔΕΡΜΑΕ η μελέτη για την κατασκευή κερκίδων στο κλειστό της Καλλιθέας