Αγανάκτηση για την κατάντια της παιδικής χαράς στα Καλαβάρδα

Αγανάκτηση για την κατάντια  της παιδικής χαράς στα Καλαβάρδα

Αγανάκτηση για την κατάντια της παιδικής χαράς στα Καλαβάρδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 583 ΦΟΡΕΣ

Εδώ και έναν χρόνο έχουν ειδοποιηθεί οι αρμόδιοι του δήμου αλλά... πέρα βρέχει!

Την αγανάκτησή της για την κατάντια της παιδικής χαράς που η ίδια είχε δημιουργήσει στη μνήμη του γιου της, του Άγγελου που πριν από έξι χρόνια «νικήθηκε» από τον καρκίνο, συγκλονίζοντας όλο το νησί της Ρόδου, εξέφρασε η κ. Κατερίνα Ροδίτη.

Μέσω επιστολής που έστειλε στη «Ροδιακή» και δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Ροδίτη ζητάει από τον δήμο το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από το να συντηρηθεί η παιδική χαρά, της οποίας ο τάπητας έχει καταστραφεί, καθιστώντας την επικίνδυνη για τα παιδιά.

Για όσους δεν θυμούνται, η μαμά και ο μπαμπάς του μικρού Άγγελου, είχαν αναλάβει να φτιάξουν την παιδική χαρά Καλαβαρδών έπειτα από σχετική άδεια που πήραν από τον δήμο το 2015, με εξ ολοκλήρου δικά τους έξοδα, ονομάζοντάς την “Angel’s Playground”, στη μνήμη του γιου τους, που αγαπούσε πολύ τη συγκεκριμένη παιδική χαρά.

Με πολύ κόπο και τηρώντας όλες τις προδιαγραφές, δημιουργήθηκε η εν λόγω παιδική χαρά, δίνοντας πραγματική χαρά τόσο στην οικογένεια του Άγγελου, όσο και στους κατοίκους των γύρω χωριών αφού τα παιδιά τους είχαν μια υπέροχη παιδική χαρά για να παίζουν, η οποία πάνω από όλα φτιάχτηκε με πολλή αγάπη...

Εδώ και έναν χρόνο, ο τάπητας έχει χαλάσει, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα «Η Ροδιακή», χωρίς όμως να «συγκινούνται» οι υπεύθυνοι. Όπως καταγγέλλει η ίδια, έχει κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις (αιτήσεις, επιστολές, email, επαφές κ.λπ.), χωρίς όμως να έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να βγάλει κάποια άκρη.

Η επιστολή της Κατερίνας Ροδίτη

«Με αφορμή το δημοσίευμα που κυκλοφορεί, σχετικά με τις 6 νέες και σύγχρονες παιδικές χαρές που κατασκευάστηκαν στις ενότητες Καμείρου και Ατταβύρου, θα ήθελα να πω πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκομένους…».

Εμείς εδώ στην κοινότητα Καλαβαρδών (υπαγόμαστε στην ενότητα Καμείρου) από τον Σεπτέμβριο του 2020 έχουμε αιτηθεί (στους υπεύθυνους, έχω στείλει και φωτογραφικό υλικό) την αλλαγή του δαπέδου ασφαλείας στον χώρο της παιδικής χαράς…

Όπως μπορείτε να δείτε, στις φωτογραφίες που ακολουθούν, το δάπεδο αυτό είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο για τα παιδιά (μέχρι σήμερα δεν ήρθε καμία υπηρεσία να ελέγξει τον χώρο για να επιβεβαιώσει αν έχω δίκιο ή όχι)… (να διευκρινίσω ότι τον Νοέμβριο του 2020 υπάλληλοι του δήμου επανατοποθέτησαν μέρος του δαπέδου, έσπρωξαν δεξιά και αριστερά τις πλάκες και το κενό που προέκυψε στο κέντρο το κάλυψαν με «ρετάλια» όπως βλέπετε…

Αυτό χειροτέρεψε την κατάσταση και με τις πρώτες βροχές πολλά κομμάτια διογκώθηκαν και βγήκαν από τη θέση τους… Το δάπεδο σαφώς έχει χάσει την ελαστικότητά του κ.αι δεν μπορεί να απορροφήσει πλέον τους κραδασμούς και να κρατήσει τα παιδιά ασφαλή).

Κουράστηκα ειλικρινά να πρέπει να παρακαλώ και να ζητάω το αυτονόητο! Eδώ και 14 μήνες… Τηλέφωνα… Επαφές με αρμόδιους και τοπικούς φορείς… Σε κάθε επικοινωνία και μία απάντηση η οποία κάθε φορά υποτιμά τη νοημοσύνη μου: «θα το προωθήσω στον επόμενο προϋπολογισμό (προφανώς και δεν ενταχθήκαμε ποτέ και σε κανέναν προϋπολογισμό)», «περιμένω έγκριση από το τμήμα Προμηθειών (περίπου 6 μήνες)», «να ξέρεις, οι διαδικασίες αυτές είναι χρονοβόρες με τη γραφειοκρατία που έχουμε», «εσείς τι θέλετε;

Να κλείσει η παιδική χαρά;», «αφού τα παιδιά συνοδεύονται από τους γονείς, άρα τα παιδιά είναι ασφαλή», «ο εξωτερικός συνεργάτης που έχει αναλάβει τις παιδικές χαρές δεν απαντά στα τηλεφωνήματά μας, δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του, δεν γνωρίζουμε», «επιτέλους τον βρήκαμε στις 10 Νοεμβρίου θα γίνει αντικατάσταση του δαπέδου», «στις 20 Νοεμβρίου τελικά θα τοποθετηθεί χλοοτάπητας- πάνω από το ήδη υπάρχον δάπεδο και μόνο μπροστά από τα όργανα όχι σε όλο τον χώρο!».

Αλήθεια ποιος πήρε αυτή την απόφαση; Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος που μπορεί να μας δώσει απαντήσεις;

Υπάρχει κάποιος φάκελος, κάποια μελέτη που έγινε και αποφασίσατε να τοποθετήσετε εν μέρει χλοοτάπητα πάνω στο ήδη υπάρχον δάπεδο από τα περισσεύματα των υπόλοιπων έργων για τα οποία σας χειροκροτούν;

Μπορεί κάποιος να μας απαντήσει επίσημα;

Γιατί η αρμόδια υπηρεσία δεν ήταν ενημερωμένη (;) (τουλάχιστον με όσους υπαλλήλους μιλήσαμε δεν είχαν ιδέα τι συμβαίνει) και τελικά πήρατε εντολή να σταματήσετε… (επίσης μετά από δύο αιτήματα, τόσο της κοινότητας, όσο και δικού μου (και χωρίς καμία απάντηση στο δικό μου) για να έρθουν να ελέγξουν το δάπεδο ενημερωθήκαμε ότι περιμένετε κάποιον ειδικό από την Αθήνα που ασχολείται με τις παιδικές χαρές (γιατί λέει εσείς δεν είστε αρμόδιοι)!

Δημιουργήσαμε αυτή την παιδική χαρά, σε χώρο δημόσιο, για να παίζουν όλα τα παιδιά, και δεν επιβαρυνθήκατε κανένα κόστος! Εδώ και 1 χρόνο σας ζητάμε το αυτονόητο… Nα φροντίσετε δηλαδή για την ασφάλεια των παιδιών που έτσι κι αλλιώς είναι στις υποχρεώσεις σας να λαμβάνετε μέτρα για την ασφαλή λειτουργία κάθε παιδικής χαράς!

Να υπενθυμίσουμε ότι η παιδική χαρά Καλαβαρδών “Angel’s Playground” κατασκευάστηκε και εγκαινιάστηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2015 με δικά μας έξοδα εξ ολοκλήρου (εκτός από το σκυρόδεμα που τοποθετήθηκε στο έδαφος από τον δήμο) και τηρεί όλες τις προϋποθέσεις και τις πιστοποιήσεις με βάση τις διατάξεις της τρέχουσας νομοθεσίας (στην “Angel’s Playground” έγιναν και όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι)…

Το 2015 γίναμε μια μεγάλη παρέα και με πολύ κόπο καταφέραμε με σεβασμό μα πάνω απ’όλα με πολλή αγάπη να τιμήσουμε τη μνήμη ενός παιδιού που τόσο στερήθηκε τη χαρά και το παιχνίδι με σκοπό το χαμόγελό του να συνεχίζει να υπάρχει μέσα από το παιχνίδι των παιδιών που παίζουν εκεί…

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά όλους εσάς, όσοι βοηθήσατε στην υλοποίηση της παιδικής χαράς αφιερωμένης στη μνήμη του Άγγελού μας!

Η ενσυναίσθηση, η ηθική, η προσφορά, είναι βαθιές και πολύ ανθρώπινες έννοιες και είμαι τυχερή που στην πορεία μου είχα τέτοιους ανθρώπους δίπλα μου!

Όσο για σας, δεν ξέρω τι άλλο να πω… Νιώθω απογοήτευση, βαθιά λύπη και ντροπή!
Λυπάμαι αλλά εγώ δεν μπορώ να σας χειροκροτήσω…

Η μητέρα του Άγγελου».

** Για όσους δεν θυμούνται, η κ. Ροδίτη, είναι η μαμά του μικρού Άγγελου Γκιώνη, του μικρού ήρωα της Ρόδου που μαχόταν επί δύο περίπου χρόνια για να κρατηθεί στη ζωή αφού είχε προσβληθεί από καρκίνο.

Όταν τελικά η αρρώστια του τον νίκησε, ολόκληρο το νησί της Ρόδου είχε συγκλονιστεί από την απώλειά του, ενώ λίγο καιρό πριν, είχαν πραγματοποιηθεί εκδηλώσεις για να μπορέσει να συνεχιστεί η νοσηλεία του στην κλινική Harley Street Clinic στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου και πραγματοποιούσε θεραπείες.

Έτσι έχει... καταντήσει ο τάπητας της παιδικής χαράς αφήνοντας ασυγκίνητους τους υπεύθυνους!
Έτσι έχει... καταντήσει ο τάπητας της παιδικής χαράς αφήνοντας ασυγκίνητους τους υπεύθυνους!

Διαβάστε ακόμη

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στην Παλιά Πόλη της Ρόδου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού