Σημαντική προσφορά στην Παιδιατρική Κλινική

Σημαντική προσφορά στην Παιδιατρική Κλινική

Σημαντική προσφορά στην Παιδιατρική Κλινική

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2473 ΦΟΡΕΣ

Από τον Ροταριανό Όμιλο Ρόδος-Κολοσσός

Ακόμα μία «προσφορά ζωής» έκανε χθες ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός, πραγματοποιώντας δωρεά μίας ιατρικής συσκευής Neopuff και των εξαρτημάτων που τη συνοδεύουν, στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας μηδενικής ανοχής ενάντια στις διακρίσεις, το στίγμα και τον κοινωνικό αποκλεισμό, όπως έχει οριστεί η 1η Μαρτίου!

Χθες το μεσημέρι, λοιπόν, η διοίκηση του Ροταριανού Ομίλου Ρόδος-Κολοσσός παρέδωσε δια της προέδρου του κας Βάσως Μουτάφη την πολύτιμη αυτή συσκευή στον διοικητή του Νοσηλευτικού μας Ιδρύματος, κ. Σταύρο Τσαντή, στο γραφείο του.

Στη συνέχεια, η κα Μουτάφη και ο κ. Τσαντής προχώρησαν στην υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής.

Σημειώνεται ότι, ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός, προχώρησε στη συγκεκριμένη δωρεά έπειτα από αίτημα που έλαβε από το Τμήμα και τη διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής, κα Ειρήνη Παπανικήτα. Απούσης της ιδίας χθες, παρούσα στην παράδοση-παραλαβή ήταν η επίσης διευθύντρια της Κλινικής, κα Βασιλική Κορδώνη.

Αφού τους ευχαρίστησε η γιατρός εκ μέρους της Κλινικής, εξήγησε πόσο πολύτιμη είναι αυτή η συσκευή, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι για τα νεογέννητα που γεννιούνται με πρόβλημα και χρειάζεται να τα υποστηρίξουν αναπνευστικά μέχρι να φύγουν για μονάδα νεογνών, την οποία, ως γνωστόν, δεν διαθέτει το Νοσοκομείο της Ρόδου.

Στην είσοδο της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, στην οποία έκανε την πολύτιμη δωρεά ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός Από αριστερά στη φωτο οι κυρίες: Βασιλική Κορδώνη διευθύντρια, Μυρσίνη Κώστα και Αλεξάνδρα Παρασκευά ειδικευόμενες, Μαρία Καζαντζίδη και Μοσχούλα Κασταμούλα νοσηλεύτριες, Ασπασία Κορκίδα βοηθός θαλάμου, Βάσω Μουτάφη και Μαίρη Αγιακάτσικα από τον Όμιλο.
Στην είσοδο της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, στην οποία έκανε την πολύτιμη δωρεά ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός Από αριστερά στη φωτο οι κυρίες: Βασιλική Κορδώνη διευθύντρια, Μυρσίνη Κώστα και Αλεξάνδρα Παρασκευά ειδικευόμενες, Μαρία Καζαντζίδη και Μοσχούλα Κασταμούλα νοσηλεύτριες, Ασπασία Κορκίδα βοηθός θαλάμου, Βάσω Μουτάφη και Μαίρη Αγιακάτσικα από τον Όμιλο.

Από την πλευρά της, η κα Μουτάφη είπε:

«Είμαστε εδώ, ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός, και ερχόμαστε με πολύ μεγάλη χαρά να σας δωρίσουμε το ιατρικό μηχάνημα Neopuff, το οποίο μάς ζητήθηκε από την Παιδιατρική Κλινική και την κα Ειρήνη Παπανικήτα, όταν κάναμε τις επαφές μας με τον διοικητή του Νοσοκομείου το προηγούμενο διάστημα για να δούμε πώς μπορεί ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός να βοηθήσει και να στηρίξει το Νοσοκομείο μας.

Ενημερωθήκαμε, λοιπόν, για την αναγκαιότητα αυτού του μηχανήματος, όπως πολύ ωραία μας εξηγήσατε, γιατί εμείς γιατροί δεν είμαστε αλλά εσείς ξέρετε πολύ καλύτερα τι χρειάζεστε, γιατί μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά τα δικά μας και όλης της Δωδεκανήσου».

Είπε, ακόμη, η κα Μουτάφη, ότι για να το καταφέρουν αυτό εργάστηκαν πολλά άτομα και κάθε μέλος προσέφερε και προσωπική εργασία και δώρα αλλά και αγόρασε τους λαχνούς της λαχειοφόρου αγοράς που έκαναν προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό για ν’ αγοραστεί η συσκευή, τους οποίους και ευχαρίστησε.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα λέγοντας ότι, όταν συνειδητοποίησαν ότι επέλεξαν αυτή την ημέρα, αυτό έχει να κάνει με τον ίδιο τον Οργανισμό του Ρόταρυ, να μην υπάρχει η διαφορετικότητα και ο διαχωρισμός ανάμεσα στα μέλη του.

Και έρχονται να προσφέρουν κάτι, γνωρίζοντας, ότι εκείνοι που θα το χρησιμοποιήσουν, οι γιατροί, το ΕΚΑΒ, το Νοσοκομείο, δεν θα βάλουν κανένα κριτήριο για να νοσηλεύσουν έναν άνθρωπο, ένα παιδί.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου
Η συσκευή αυτή βοηθάει να αντιμετωπιστεί μη επεμβατικά η δυσκολία της αναπνοής των νεογνών ώστε να μην χρειαστούν την υποστήριξη αναπνευστήρα. Η παλιά πρακτική, ουσιαστικά γινόταν με έναν ασκό, η πίεση του οποίου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον πνεύμονα του νεογέννητου παιδιού, καθώς δεν είναι ελεγχόμενη.

Σύμφωνα με τις σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες για την αναζωογόνηση, η χρήση αυτών των συσκευών αποτελεί την απόλυτη ένδειξη για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση των νεογνών καθότι, με την άσκηση ελεγχόμενης πίεσης, αποφεύγεται ο μηχανικός τραυματισμός και μειώνεται ο κίνδυνος πρόκλησης τραύματος στον ευαίσθητο νεογνικό πνεύμονα.

Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και η Παιδιατρική Κλινική ευχαριστεί από καρδιάς για τη συμπαράσταση του Ροταριανού Ομίλου Ρόδος-Κολοσσός στη διαφύλαξη της υγείας των παιδιών της Δωδεκανήσου.

Η συσκευή
Η Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, μοναδική Παιδιατρική Κλινική του Νομού Δωδεκανήσου, εξυπηρετεί και περιθάλπει εκτός από τα νεογνά-παιδιά του Νομού και τα παιδιά των επισκεπτών στο νησί της Ρόδου.

Το Neopuff είναι μια πρωτοποριακή ιατρική συσκευή που διατείνει επαρκώς και με ασφάλεια τους πνεύμονες ενός βρέφους, παρέχοντας βέλτιστη οξυγόνωση την κρίσιμη στιγμή. Υπολογίζεται ότι, έως και 10% των νεογνών θα χρειαστούν υποβοήθηση στην αναπνοή κατά τη γέννηση.

Το Neopuff ελέγχει την πίεση που απαιτείται για να διαταθούν οι πνεύμονες ενός βρέφους και ορίζει την ανάλογη ποσότητα οξυγόνου. Η συσκευή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε πρόωρα βρέφη και νεογνά, αλλά και σε παιδιά που έχουν άσθμα ή βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με τη δωρεά της ιατρικής συσκευής Neopuff δίνεται η δυνατότητα στους γιατρούς και τους διασώστες του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου να βοηθήσουν ακόμα καλύτερα, παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη από τη Ρόδο, τα Δωδεκάνησα αλλά και από όλα τα μέρη του κόσμου απ’ όπου έρχονται οι μικροί φιλοξενούμενοι που δέχονται κάθε χρόνο τα νησιά μας.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου