ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ερώτησις του κ. Κωτιάδη εις την Βουλήν- Θα αποπερατωθή ποτέ η περιφερειακή οδός εις την νήσον Ρόδον;

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν, 1964: Ερώτησις του κ. Κωτιάδη εις την Βουλήν- Θα αποπερατωθή ποτέ η περιφερειακή οδός εις την νήσον Ρόδον;

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ερώτησις του κ. Κωτιάδη εις την Βουλήν- Θα αποπερατωθή ποτέ η περιφερειακή οδός εις την νήσον Ρόδον;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 135 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Πέμπτη 21 Μαΐου 1964
Αριθ. Φύλλου 3935

 

ΕΡΩΤΗΣΙΣ ΤΟΥ κ. ΚΩΤΙΑΔΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΝ
ΘΑ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΘΗ ΠΟΤΕ
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ
ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΗΣΟΝ ΡΟΔΟΝ;
ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ;
Το θέμα της αποπερατώσεως της ασφαλτοστρώσεως των δύο τμημάτων της Περιφερειακής οδού της νήσου Ρόδου ετέθη ενώπιον της βουλής δι’ Ερωτήσεως την οποίαν κατέθεσεν ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Κωτιάδης.

Το κείμενον της Ερωτήσεως έχει ως εξής:
ΕΡΩΤΗΣΙΣ
Διά τον κ. υπουργόν Δημ. Έργων
Μεταξύ των έργων του προγράμματος οικονομικής αναπτύξεως της Δωδεκανήσου το οποίον είχεν εξαγγείλει τον Απρίλιον 1959 ο τότε Πρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Κ. Καραμανλής περιελαμβάνετο και η ασφαλτόστρωσις της περιμετρικής οδού της νήσου Ρόδου από δύο κατευθύνσεις (Λάρδος-Κατταβιά και Έμπωνα-Κατταβιά) συνολικού μήκους 100 περίπου χιλιομέτρων.
Ο ανάδοχος του έργου δεν εξετέλεσεν ει μη ελάχιστον τμήμα τούτου και εν συνεχεία κατέφυγεν εις τα δικαστήρια αντιδικών προς το Δημόσιον.
Έκτοτε το έργον παραμένει εν εκκρεμότητι με τα υλικά (άσφαλτος, σκύρα κ.λπ.) κατεσπαρμένα κατά μήκος της οδού, και με αποτέλεσμα να έχη φθαρή μέχρι σημείου επικινδύνου η βατότης αυτής. Εξ όσων γνωρίζω ο Οργανισμός Ακινήτου Περιουσίας του Δημοσίου εν Δωδεκανήσω ο οποίος εχρηματοδότει το έργον στερείται παντελώς πόρων και πρέπει επομένως το Κράτος να συμβάλη εξ ιδίων διά την συνέχισιν και ολοκλήρωσιν αυτού.
Εν όψει των ανωτέρω ερωτάται ο αξιότιμος κ. υπουργός επί των Δημοσίων Έργων και παρακαλείται να πληροφορήση την Βουλήν.
α) Εάν σκέπτεται να συνεχίση και ολοκληρώση το ήδη αρξάμενον έργον.
β) Τι τμήμα τούτου προτίθεται να χρηματοδοτήση εφέτος και με ποίον ποσόν;
Αθήναι τη 12/5/64
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΣΤΕΛ. ΚΩΤΙΑΔΗΣ


ΣΑΒΒΑΤΟΝ ΘΑ ΕΛΘΗ
Ο ΥΠΟΥΡ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Το Σάββατον αναμένεται να αφιχθή εις Ρόδον ο υπουργός κ. Ζίγδης.
Αρχικώς είχεν αναγγελθή ότι θα ήρχετο σήμερον διά να παραστή εις την Δοξολογίαν αλλά τελικώς εματαίωσε την άφιξίν του.


ΕΛΛΕΙΨΙΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ
ΕΠΙ ΤΡΙΗΜΕΡΟΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ
Έλλειψις βενζίνης εσημειώθη εις Ρόδον κατά το διαρρεύσαν τριήμερον, εδημιουργήθησαν δε ως εκ τούτου διάφορα προβλήματα εις τα πάσης φύσεως οχήματα. Τα πρατήρια βενζίνης υπεγράμμιζαν την αδυναμίαν εξυπηρετήσεως των πελατών των και δεν ηδύναντο να εξηγήσουν το αίσιον της ελλείψεως εις ωρισμένας δε περιπτώσεις εγένοντο και μικροεπεισόδια.
Κατά σχετικάς πληροφορίας η έλλειψις οφείλεται εις καθυστέρησιν κατάπλου, άγνωστον διατί, του ειδικού δεξαμενοπλοίου. Παρεσχέθη επίσης η πληροφορία ότι ενδέχεται από της σήμερον να υπάρξη βενζίνη εν αφθονία διότι το σκάφος θα κατέπλεεν αργά την νύκτα.

 

ΤΟ ΝΕΟΝ ΔΙΟΙΚ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ
ΤΟΥ ΡΟΔΙΑΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΕΝΝΙΣ
Το νέον Διοικητικόν Συμβούλιον του ΡΟΑ συνεκροτήθη εις σώμα ως εξής:
Πρόεδρος Ιωαννίδης Βαλάσης, Αντιπρόεδρος Πισσάκα Μαρία, Γ.Γραμματεύς Παπαγαπητός Αντώνιος, Ταμίας Φραράκης Μ., Έφορος Γηπέδου Διακονικόλας Γ., Βοηθός Εφόρου Γηπέδου Κανταρζόγλου Α., Έφορος Υλικού Νικηταράς Νικ., Βοηθός Εφόρου Υλικού Διακονικόλας Γ., Σύμβουλος Κώττης Βασ., Τμήμα Θηλέων Λουιζίδου Φ.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες μαθηταί του Οικονομικού Γυμνασίου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες και οι απολυόμενοι, εξεδόθησαν τα αποτελέσματα των σχολείων μέσης εκπαιδεύσεως

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εξεδόθησαν χθες τα αποτελέσματα της παιδαγ. ακαδημίας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Από της Πέμπτης αρχίζει η γραμμή Ρόδου Τελ-Αβίβ

Φλας στο παρελθόν, 1964: Διακρίσεις Ροδίου, δύο βραβεία εκέρδισεν ο κ. Κ. Φίνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά

Φλας στο παρελθόν, 1964: Η χθεσινή συγκέντρωσις εις το Πίνδος - Πετρίδης: Είμαι ένα οκταπόδι και θα συντρίψω τον αστακό!

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις τα εγκαίνια του εκλογ. κέντρου ο κ. Πετρίδης μεθαύριον θα εκφωνήση λόγον