Π. Κουνάκης: Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσαν συνολικά όλα τα νησιά

Π. Κουνάκης: Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσαν συνολικά όλα τα νησιά

Π. Κουνάκης: Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσαν συνολικά όλα τα νησιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2013 ΦΟΡΕΣ

«Η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσαν τα νησιά συνολικά σε όλη την Ελλάδα», επισημαίνει σε συνέντευξή του στη «Ροδιακή» ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Παναγιώτης Κουνάκης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Ροδιακή» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

Κύριε Κουνάκη συμμετέχετε φέτος στις Ευρωεκλογές με το ΠΑΣΟΚ, πώς προέκυψε αυτή η συμμετοχή;
Δέχθηκα την πρόταση του προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη με πολύ μεγάλη χαρά. Είναι εξαιρετικά τιμητικό να συμμετέχεις σε ένα πολύ ποιοτικό ψηφοδέλτιο για όλη την Ελλάδα και να εκπροσωπείς τη νησιωτικότητα στην ουσία. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσαν τα νησιά συνολικά στην Ελλάδα και τους νησιώτες που υπάρχουν στον χώρο τους, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στα νησιά μη επιλέγοντας κανέναν από αυτούς.

Επομένως, για μένα είναι πέρα από κομματική τιμή, μια πολύ μεγάλη ευθύνη να μεταφέρω με τη στήριξη όλων των νησιωτών από τα Επτάνησα, μέχρι τα δικά μας Δωδεκάνησα, τις δικές μας ανάγκες και ειδικές συνθήκες διαβίωσης. Τις ίδιες ανάγκες που έχει σε παιδεία, υγεία, διασύνδεση που έχει ένας κάτοικος στην Αμοργό, τις ίδιες έχει και ένας κάτοικος Τήλου. Είμαι εδώ για τα νησιά και όχι μόνο.

Ποιο είναι το ευρωπαϊκό διακύβευμα για το ΠΑΣΟΚ;
Το γνωστό ευρωπαϊκό κεκτημένο είναι το ζητούμενο. Δηλαδή να προσπαθείς τη σύγκλιση με τα αναπτυγμένα κράτη της Ευρωζώνης, και να είσαι πάνω από τον μέσο ορο των ευρωπαϊκών χωρών σε όλους τους δείκτες. Δυστυχώς για όλους μας, με το Ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα να πρωταγωνιστεί και την ΝΔ στο πλευρό τους, η χώρα μας συναγωνίζεται σε φτώχεια τη Βουλγαρία, το τελευταίο κράτος σε οικονομική δυνατότητα.

Η ταχύτητα στο διαδίκτυο είναι από τις πιο αργές στην Ευρώπη με τα γνωστά προβλήματα της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές. Ενώ παράλληλα, οι πολυεθνικές έχουν την τρίτη μεγαλύτερη κερδοφορία στην Ευρώπη. Είναι οξύμωρο πως κάθε τι καλό το εξάγει η κυβέρνηση Μητσοτακη ενώ κάθε τι κακό, όπως η ακρίβεια, είναι εισαγόμενο.

Μια κυβέρνηση που στέκεται στο πλευρό των πολυεθνικών δεν αντιστέκεται στα καρτέλ βασικά για να έχει 40% υπερέσοδα από τον ΦΠΑ να μοιράζει τα pass της ελεημοσύνης και να ξεχωρίζει τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες, σε μια μικρή κατηγορία αυτών που μπορούν να πάνε σούπερ μάρκετ χωρίς να κοιτάνε τιμές και στους άλλους, που ανήκει η πλειοψηφία, που πρέπει να συμβιβαστούν με αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα, όπως λένε οι Ενώσεις Καταναλωτών.

Τι είναι αυτό το διαφορετικό που μπορείτε να προσφέρετε αν καταφέρετε να εκλεγείτε Ευρωβουλευτής;
Έχω 3 πράγματα για τα οποία θα αγωνιστώ. Το πρώτο είναι η νησιωτικότητα, η οποία στην πραγματικότητα δεν έχει στήριξη από την Ελληνική Βουλή, αν σκεφτεί κανείς πως 8 από τους 9 βουλευτές της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι ΝΔ, δηλαδή 8 από τους 158, αλλά δεν συνεργάζονται σε τίποτα, ώστε να φέρουν αποτέλεσμα.

Αν σκεφτεί κανείς πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε προαναγγείλει τις Ευρωεκλογές σε περιφέρειες αλλά προτίμησε να στείλει απόστρατους βετεράνους βουλευτές που δεν θέλει στα πόδια του, τηλεστάρ και δημοσιογράφους με μεγάλη θητεία στην επιεική μεταχείρισή του, χωρίς να επιλέγει κανέναν νησιώτη, αντιλαμβάνεστε πόσο σοβαρό είναι να είσαι ο μόνος εκπρόσωπος της νησιωτικότητας. Το δεύτερο είναι ένας προσωπικός στόχος, η διασύνδεση της ανακύκλωσης με την προσβασιμότητα.

Τα έσοδα της ανακύκλωσης είναι τεράστια, χρειάζεται ένας πολύ καλός λόγος να μπει στην κουλτούρα μας και για μένα δεν υπάρχει καλύτερος από το να επενδύονται στις υποδομές, στους δρόμους, στις παραλίες, στα δημόσια κτήρια, ώστε οι Έλληνες και οι επισκέπτες μας με αναπηρία να μπορούν να κυκλοφορήσουν με άνεση.

Και τέλος, θα ήθελα ν’ αλλάξει η διαχείριση της έμφυλης βίας. Η ψηφιοποίηση του αρχείου της έμφυλης βίας, ώστε να γνωρίζουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή το ιστορικό των θυτών.

Και η μετάβασή τους σε δομές που κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, ψυχίατροι θα τους παρακολουθούν πριν τους επιτρέψουν να κυκλοφορήσουν στην κοινωνία και όχι το αντίθετο που συμβαίνει τώρα, να απομακρύνουμε τις κακοποιημένες γυναίκες σε ξενώνες μακριά από την οικογένεια, τους φίλους και τις δουλειές τους.

Φυσικά, να τονίσω το πρόβλημα της Ευρώπης με τον λαϊκισμό και τα άκρα. Αυτό θα πρέπει να το τονίζουμε.

Γιατί κάποιος να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και γιατί Παναγιώτη Κουνάκη;
Όταν πήρα την απόφαση να συμμετέχω σε αυτές τις Ευρωεκλογές, δεν γνώριζα πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα απαξίωναν τελείως τα νησιά μας, θα μας έδειχναν με αυτόν τον τρόπο πως είναι μόνο για διακοπές, με σκάφη ιδιωτικά, όπως ο κ. Κασσελάκης ή για τη διαμονή τους σε πεντάστερα ξενοδοχεία, όπως οι υπουργοί της κυβέρνησης.

Επομένως, ζητώ τη στήριξη, τον καλό λόγο και βεβαίως την ψήφο όλων των νησιωτών στην Ελλάδα, πόσο μάλλον των συμπατριωτών μου, που πολύ καλά ξέρουν πού θα με βρουν, που γνωρίζουν πως ξέρω από τα θέματα υγείας, ασφαλείας, παιδείας και διασύνδεσης.

Ποτέ δεν καταφέραμε να στείλουμε έναν νησιώτη, έναν Δωδεκανήσιο, έναν Ροδίτη στο Ευρωκοινοβούλιο. Ούτε τα νησιά μας είναι συμπλήρωμα και φοροδοτικές μηχανές για την Ελλάδα, ούτε η συμμετοχή μου είναι συμπληρωματική και με όρους πολιτικής πασαρέλας.

Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ και έναν νησιώτη στην ουσία, ψηφίζεις τον τόπο σου, τα νησιά μας και τα σύνορα της Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμη

Προτεραιότητα η ανάπτυξη για τον δήμαρχο Αστυπάλαιας

Τιμητική διάκριση σε ταινία νεαρής Ροδίτισσας σε Φεστιβάλ στις Κάννες!

Η Θεανώ, η Ροδίτισσα με το χαμόγελο, που εργάζεται σε δύο δουλειές από 13 ετών

Δ. Βολονάκη: Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την υγεία στα νησιά μας

Όλγα Κουρή-Καλλέργη: Το Δημογραφικό είναι τεράστιο πρόβλημα για όλη την Ευρώπη

Λίνα Μενδώνη σε συνέντευξή της στη «Ροδιακή»: «Στα Δωδεκάνησα εκτελούνται έργα και δράσεις από το υπουργείο μας, ύψους 42,5 εκατ. ευρώ»

Παναγιώτης Κουνάκης: «Υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις»

Γερ. Παπαδόπουλος: Το βασικό «όπλο» για τους σεισμούς είναι τα γερά σπίτια