ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ: «Χάλκινος» ο Τσουρδίνης

ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ: «Χάλκινος» ο Τσουρδίνης

ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ: «Χάλκινος» ο Τσουρδίνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 329 ΦΟΡΕΣ

Μετάλλιο με το... καλημέρα για τα ελληνικά «χρώματα» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τάεκβοντο Ανδρών/Γυναικών, που διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης ο Μάριος Τσουρδίνης (ΑΣ ΑΡΓΟΥΣ) χάρισε στην Ελλάδα το χάλκινο μετάλλιο σ

Μετάλλιο με το... καλημέρα για τα ελληνικά «χρώματα» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τάεκβοντο Ανδρών/Γυναικών, που διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης ο Μάριος Τσουρδίνης (ΑΣ ΑΡΓΟΥΣ) χάρισε στην Ελλάδα το χάλκινο μετάλλιο στα -58κ., καθώς ο πρωταθλητής Ελλάδας έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου περιορίστηκε στο χάλκινο μετάλλιο, με τους ανθρώπους της αποστολής να υποστηρίζουν ότι αδικήθηκε κατάφωρα από τους διαιτητές.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας πήρε τη νίκη στον πρώτο γύρο με 1-0 στον «ξαφνικό θάνατο» (17-17 μετά από 3 γύρους) επί του Ιβάν Ζρίνουσιτς (Βοσνία/Ερζεγοβίνη), ενώ στον δεύτερο επικράτησε 10-6 του Βέλγου Τζέρεμι Λε Ντουκ. Στα προημιτελικά ο Τσουρδίνης δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του Λιράν Μαλάχι (Ισραήλ) με 9-4, ενώ η πορεία του προς την κορυφή σταμάτησε στα ημιτελικά, όπου με αντίπαλο τον Ρώσο Αλαν Νογκάεφ ηττήθηκε 12-9.

Στα -54κ. των Ανδρών, ο Βλάσης Πετρόπουλος (ΑΣΓ ΑΣΤΡΑΠΗ ΠΑΤΡΩΝ) πήρε τη νίκη στον πρώτο αγώνα με 8-2 επί του Λευκορώσου Ιχάρ Λεάνοβιτς, αλλά στα προημιτελικά ηττήθηκε στις... λεπτομέρειες με 14-12 από τον Γερμανό Σεργκέι Κολμ και κατέκτησε την 5η θέση.

Στις Γυναίκες, η Φωτεινή Μπίρμπα (ΑΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Κ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ) πήρε τη νίκη με 7-6 στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας των -49κ. επί της Σάντρα Μπόλγκαν Κρίστενσεν (Δανία), αλλά στον δεύτερο γύρο είδε τα όνειρα της για διάκριση να «σβήνουν» από την Γιασμίνα Αζιέ (Γαλλία), η οποία και επικράτησε με 8-1.

Τέλος, στα -46κ. η Ιωάννα Κουτσού (ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ) μπήκε δυναμικά και στον πρώτο αγώνα της συνέτριψε 22-9 τη Σταυρούλα Ιωσηφάκη από την Κύπρο. Ωστόσο, στα προημιτελικά ηττήθηκε 6-4 από την Ρουκιγιέ Γιλντιρίμ (Τουρκία) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια, καταλαμβάνοντας την 5η θέση.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης:

-63κ. Ανδρών (Μεχτρερίδης Παπαδόπουλος Στυλιανός, ΑΓΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΑΚΕΔ. ΔΥΝΑΜΗ)
-68κ. Ανδρών (Μουσουλής Αθανασίας, ΑΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ)
-53κ. Γυναικών (Πορτέση Ελένη, ΑΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ)
-57κ. Γυναικών (Χονδρου Σοφία, ΑΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ)
18:30-21:00 Ημιτελικοί και τελικοί

Διαβάστε ακόμη

Το Πανελλήνιο στίβου στο Πανθεσσαλικό και το… ξέσπασμα της Λάουρα Ζενέγια με τρία μετάλλια!

Ποδόσφαιρο: Η νέα προκήρυξη της Γ’ Εθνικής

Παραμένει στους Πάνθηρες ο Οσμενάι

Φοίβος Κρεμαστής: Εννέα οι μέχρι τώρα ανανεώσεις

Προπονήσεις για κορίτσια 5 έως 8 ετών στο πλαίσιο του UEFA Playmakers

Εριφύλη Βαρδάκη: «Η Aegean Regatta είναι ένας θεσμός για τα ιστιοπλοϊκά δρώμενα στη χώρα»

Τα τελικά αποτελέσματα των διεθνών διοργανώσεων σκάκι της Ρόδου

Δέκα προκρίσεις για τους «Πιγκουίνους» στην επόμενη φάση του Πανελληνίου κολύμβησης!