Θα καθαριστεί αύριο το πάρκο του Ροδινιού

Θα καθαριστεί αύριο το πάρκο του Ροδινιού

Θα καθαριστεί αύριο το πάρκο του Ροδινιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 622 ΦΟΡΕΣ

Ο καθαρισμός του πάρκου του Ροδινιού από την Υπηρεσία Πρασίνου, τους προσκόπους και τη δημοτική κοινότητα Ρόδου, θα γίνει συμβολικά αύριο, Κυριακή 7 Απριλίου, στις 9:00 το πρωί, στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης Let’s do it που γίνεται σε όλη τη χώρα.

Χθες, η Αντιδήμαρχος Πρασίνου κα Λίτσα Κρεμαστινού και ο Πρόεδρος της δ.κ. Ρόδου, κ. Μίλτος Παγκάς, ενημέρωσαν για τις εθελοντικές δράσεις του Let’ s do it, του μεγαλύτερου οργανισμού εθελοντισμού για καθαρισμούς σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι είναι η πέμπτη συνεχής χρονιά που ως Δήμος μετέχουν σ’ αυτή την προσπάθεια και με ό,τι μέσα διαθέτει σε όποια περιοχή του νησιού επιλεγεί.

Αύριο, λοιπόν, στις 9:00 το πρωί θα βρίσκονται στο Ροδίνι με 50 προσκόπους ωστόσο αυτό είναι συμβολικό και προκαλούν όλους τους Ροδίτες να έρθουν να δουν αυτό που γίνεται εκεί, όπως είπε η κα Κρεμαστινού.

«Πρέπει να δείξουμε όλοι ότι είμαστε εθελοντές και θέλουμε το καλό του τόπου μας και να είναι καθαρός και όχι μόνο να κάνουμε παράπονα. Γι’ αυτό, η συμμετοχή θεωρείται κάτι πολύ σοβαρό και σημαντικό για τον τόπο μας», δήλωσε ακόμη. Σημειώνεται ότι ο Δήμος θα παρέχει τον εξοπλισμό που απαιτείται.

Από την πλευρά του, ο κ. Παγκάς, καταρχήν, ευχαρίστησε την Αντιδήμαρχο που για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Υπηρεσία Πρασίνου είναι ουσιαστικά εκείνη που βρίσκεται πίσω από τη δράση και ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή συμμετέχει μαζί με 2000 άλλες δράσεις που γίνονται πανελλαδικά την ίδια μέρα, στις 7 Απριλίου, στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα. Φέτος, επέλεξαν το Ροδίνι συμβολικά επειδή είναι ένα σημείο αναφοράς στην πόλη μια και φέτος μετά από χρόνια η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στη διαδικασία παράδοσης της ανάπλασής του, ενός μεγάλου έργου, μετά από χρόνια που βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Μάλιστα, στη δράση θα συμμετέχουν και ενεργοί που υπάρχουν αρκετοί ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας, όπως είπε. Ήδη, έχουν ξεκινήσει κάποιες δράσεις στην παραλία του Έλλη και το Καρακόνερο από σχολεία, στο πλαίσιο του Let’ s do it, και καλούν τον κόσμο όποιος θέλει να έρθει και να συμμετάσχει αλλά να δει και τη δουλειά που έχει γίνει στο Ροδίνι.

Διαβάστε ακόμη

Θ. Νικηταράς: «Βγήκαμε κερδισμένοι παρά το αρνητικό αποτύπωμα της πυρκαγιάς»

Σε εξέλιξη έργα από τον δήμο Ρόδου που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Φαληράκι

Νίκος Λυμπερόπουλος: Aσυνείδητοι καθαρίζουν τα οικόπεδά τους και πετάνε τα σκουπίδια στα ρέματα

Αδ. Γεωργιάδης: «Αδιανόητο να έχουμε προκηρύξει 14 φορές, 4 θέσεις για παθολόγους στο νοσοκομείο της Κω»

Δ. Γάκης: «Να καταδικάσουμε το ΕΓΩ, να αναδείξουμε το ΕΣΕΙΣ»

Παππάς: «Δεν θα αφήναμε την Κω στην τύχη της»

Υβριδικός Σταθμός Ηλεκτρικής Ενέργειας θα γίνει στη Ρόδο