Φυλάκιση 43 μηνών με αναστολή σε Πακιστανό για ναρκωτικά

Φυλάκιση 43 μηνών με αναστολή σε Πακιστανό για ναρκωτικά

Φυλάκιση 43 μηνών με αναστολή σε Πακιστανό για ναρκωτικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 285 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης 43 μηνών με τριετή αναστολή επί όρους, επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στον 40χρονο αλλοδαπό από το Πακιστάν για τα 930 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης που βρέθηκε να μεταφέρει από τον Πειραιά στην Κω.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον αλλοδαπό, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, όπως τόνισε και στους ισχυρισμούς του ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Νικήτας Μπόλκας και του επέβαλε την παραπάνω ποινή την οποία αναστέλλει επί τριετία υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε πέρυσι τον Μάρτιο από προσωπικό του Λιμεναρχείου Κω, το οποίο κα τον συνέλαβε προτού καλά – καλά προλάβει να αποβιβαστεί από το πλοίο με το οποίο ταξίδευε.
Πιο συγκεκριμένα, η σύλληψη του αλλοδαπού έγινε στις 9 Μαρτίου 2020 τα ξημερώματα από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κω.

Οι Λιμενικοί, σε έλεγχο που διενήργησαν κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο επιβατικό λιμάνι της Κω, εντόπισαν στον 40χρονο αλλοδαπό να έχει μέσα στη χειραποσκευή του, μία (01) αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία που περιείχε ποσότητα πιθανότατα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους εννιακοσίων τριάντα γραμμαρίων (930 gr).
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκε η ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, ενώ σε βάρος του αλλοδαπού που συνελήφθη κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο