Κέντρο Ημέρας ξεκίνησε να λειτουργεί στο Παραδείσι

Κέντρο Ημέρας ξεκίνησε να λειτουργεί στο Παραδείσι

Κέντρο Ημέρας ξεκίνησε να λειτουργεί στο Παραδείσι

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2246 ΦΟΡΕΣ

Με επιτυχία έχει ξεκινήσει και λειτουργεί Κέντρο Ημέρας στο Παραδείσι από τη μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων «Πανάκεια», η οποία χθες δέχτηκε τις ευχαριστίες από τους τοπικούς φορείς γι’ αυτή της την πρωτοβουλία, η οποία θα καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού της δυτικής πλευράς του νησιού μας.

Όπως είναι γνωστό, η «Πανάκεια» μέσα στο πλαίσιο διεύρυνσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε όλες τις περιοχές της Ρόδου, πραγματοποιεί από τον περασμένο Απρίλιο ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης σε επίπεδο πρόληψης στο Παραδείσι.
Έτσι, χθες, σε μία σεμνή τελετή που έγινε το πρωί στην Κοινοτική Βιβλιοθήκη Παραδεισίου, παρουσία τοπικών Αρχών και Φορέων, ο πρόεδρος του χωριού κ. Κυριάκος Μαλλιωτάκης, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της «Πανάκεια» κ. Αναστάσιο Πλατή αλλά και το προσωπικό για τις υπηρεσίες που παρέχουν στους συντοπίτες τους αλλά και σε κατοίκους γύρω χωριών.


«Η “Πανακεία” έχει βοηθήσει πολύ κόσμο! Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για ό,τι κάνετε αλλά και για την πρωτοβουλία που είχατε να λειτουργήσετε τα τμήματα αυτά στο χωριό μας γιατί όπως βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα περιστατικά παρουσιάζονται», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαλλιωτάκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της «Πανάκεια» κ. Τάσος Πλατής αλλά και το προσωπικό της Εταιρείας αναφέρθηκαν στον τρόπο λειτουργίας των τμημάτων αλλά και των λοιπών δομών και τόνισαν, πως θα συνεχίσουν να την προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια, για τη στήριξη των συνανθρώπων μας.

Τις ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης σε επίπεδο πρόληψης στο Παραδείσι, παρακολουθούν 20 άτομα άνω των 60 ετών, τα οποία είναι υγιή και επιθυμούν να ενδυναμώσουν τις νοητικές τους λειτουργίες. Οι εν λόγω ομάδες περιλαμβάνουν ασκήσεις μνήμης, προσοχής, συγκέντρωσης με τον παραδοσιακό τρόπο «μολύβι-χαρτί» και λαμβάνουν χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της κοινότητας Παραδεισίου, μετά από ευγενική παραχώρηση του κοινοτάρχη και του συμβουλίου της Κοινότητας.

Αξίζει να επισημανθεί πως, οι περιοχές αυτές, ήδη εξυπηρετούν έναν σημαντικό αριθμό ασθενών με άνοια και με ψυχοκοινωνικά προβλήματα μέσω του προγράμματος κατ’ οίκον «Πανάκεια στην κοινότητα» που λειτουργεί από το 2019, το οποίο έχει εξυπηρετήσει ήδη πάνω από 400 άτομα στο νησί της Ρόδου (σε όλα τα χωριά μας).

Η «Πανάκεια» χρηματοδοτείται από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και όλες οι δράσεις της είναι δωρεάν.
Όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή στο Πρόγραμμα, μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο τηλέφωνο: 22410 78315 στο Ιατρείο Μνήμης στην πόλη της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Φαληράκι

Νίκος Λυμπερόπουλος: Aσυνείδητοι καθαρίζουν τα οικόπεδά τους και πετάνε τα σκουπίδια στα ρέματα

Αδ. Γεωργιάδης: «Αδιανόητο να έχουμε προκηρύξει 14 φορές, 4 θέσεις για παθολόγους στο νοσοκομείο της Κω»

Δ. Γάκης: «Να καταδικάσουμε το ΕΓΩ, να αναδείξουμε το ΕΣΕΙΣ»

Παππάς: «Δεν θα αφήναμε την Κω στην τύχη της»

Υβριδικός Σταθμός Ηλεκτρικής Ενέργειας θα γίνει στη Ρόδο

Αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στη Ρόδο

Έμφραγμα υπέστη 67χρονος ημεδαπός επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Celestyal discovery στην Πατμο