Στις 7 Ιουλίου ανοίγει πανιά το AEGEAN 600 με 70 σκάφη!

Στις 7 Ιουλίου ανοίγει πανιά το AEGEAN 600 με 70 σκάφη!

Στις 7 Ιουλίου ανοίγει πανιά το AEGEAN 600 με 70 σκάφη!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 220 ΦΟΡΕΣ

Με νέο ρεκόρ συμμετοχών θα δοθεί την Κυριακή 7 Ιουλίου η εκκίνηση του 4ου AEGEAN 600 (5-13 Ιουλίου) που διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης με συνδιοργανωτή την Olympic Marine.

Οι συμμετοχές ανέρχονται σε 70 σκάφη, μεταξύ των οποίων τα διασημότερα ιστιοπλοϊκά όλου του κόσμου.

Το εντυπωσιακό LUCKY (πρώην Rambler 88) του Αμερικανού Bryon Ehrhart, αλλά και τα τρία Volvo (δύο 70 και ένα 65 ποδών). Μάλιστα το ένα Volvo Open 70 (πρώην I Love Poland), ανήκει πλέον στον ιδιοκτήτη της Olympic Marine Γιώργο Προκοπίου ενώ το άλλο παρόμοιο σκάφος L4/TRIFORK (πρώην Ericsson 4), είναι ιδιοκτησίας του Ολλανδού επιχειρηματία Joern Larsen με κυβερνήτη τον Δανό νικητή αγώνων Maxi Jens Dolmer, που έχει μεταξύ άλλων κερδίσει και το Volvo Ocean Race του 2008-2009.

Τα παραπάνω σκάφη αλλά και το Botin 56 BLACK PEARL του Αυστριακού Stefan Jentzsch και τα δύο MOD 70 trimaran, το ARGO του Αμερικανού Jason Carroll και το «αδελφό σκάφος» ZOULOU από τη Γαλλία - με κυβερνήτη τον πολύ έμπειρο και διακεκριμένο σε αγώνες πολύγαστρων σκαφών Erik Maris, είναι μόνο μερικά από τα 70 σκάφη που θα βάλουν πλώρη από τον Ναό του Ποσειδώνα για να εντυπωσιάσουν στο Αιγαίο.

Στόχος των κυβερνητών είναι να αποκτήσουν το βαρύτιμο έπαθλο, πιστό ασημένιο αντίγραφο του αττικού κρατήρα του 5ου π.Χ. αιώνα αλλά και να καταρρίψουν το ρεκόρ της διαδρομής που είναι 45 ώρες, 5 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα, που κατέχει το σκάφος LEOPARD 3 από το 2023.

Αλλά και για τους νικητές των επί μέρους κατηγοριών, προβλέπονται ασημένια έπαθλα πιστά αντίγραφα αρχαίων αντικειμένων από το Μουσείο Μπενάκη.

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει, όπως κάθε χρόνο, συμβολικώς από τη θαλάσσια περιοχή του Ναού του Ποσειδώνα και ο τερματισμός μετά τη διαδρομή των 600 ν.μ. είναι στο ίδιο σημείο της εκκίνησης. Ιδιαίτερης σημασίας είναι ο αριθμός των ξένων χωρών, τη σημαία των οποίων φέρουν τα σκάφη που μετέχουν στον αγώνα.

Στην εφετινή διοργάνωση οι σημαίες ξένων χωρών, ανέρχονται σε 25. Το AEGEAN 600 είναι από τους πολυπληθέστερους σε συμμετοχή σκαφών με ξένη σημαία των παρόμοιων αγώνων και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την προβολή της Ελλάδας παγκοσμίως.

Τα σκάφη θα πλεύσουν σ’ όλο σχεδόν το Νότιο Αιγαίο και η ρότα τους είναι η ακόλουθη: Μήλος-Σαντορίνη-Κάσος-Κάρπαθος-Ρόδος-Κανδελιούσα-Κως-Καλόλιμνος-Φαρμακονήσι-Αγαθονήσι-Πάτμος-Μύκονος-Δήλος-Κέα-Σούνιο. 

Διαβάστε ακόμη

Δεύτερο "χτύπημα" του Κολοσσού H Hotels Collection με Φράνσις Οκόρο

Ο.Φ. Ιστρίου: Παρέμειναν και οι Μετσάι και Σίνα

Νέος πρόεδρος στον ΠΣΑΤ ο Βαγγέλης Ιωάννου

Γ' Εθνική Κατηγορία: Άκαρπη η Γενική Συνέλευση της Ρόδου

ΑΕΡΑ: «Τέλος» Γκέτσι, Νόνη και Κουτσιανικούλης

Παναγιώτης Σπάρταλης: « Όλοι μαζί για το καλό του Διαγόρα!»

Α.Ο. Πυλίου: Στις 7 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι εκλογές

Μ’ ένα «κράμα» έμπειρων και νέων παικτών οι «Πιγκουίνοι» στη Γ’ Εθνική πόλο